Την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου έκανε και το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αλίμου με αγιασμό, τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου.
Το Κοινωνικό Φροντιστήριο είναι μια κοινωνική δομή που ξεκίνησε τα χρόνια της οικονομικής κρίσης με στόχο να καλύψει τις ανάγκες μαθητών που οι οικογένειές τους δυσκολεύονταν να πληρώσουν ένα ιδιωτικό φροντιστήριο.
Ο Άλιμος πρώτος λειτούργησε και Διαδικτυακό Κοινωνικό Φροντιστήριο την εποχή της πανδημίας. Εκτός από όλες τις βαθμίδες Γυμνασίου και Λυκείου διδάσκονται και μαθήματα σε παιδιά του Δημοτικού. Η δομή βασίζεται σε εθελοντές εκπαιδευτικούς που αφιλοκερδώς προσφέρουν ενισχυτική διδασκαλία στα παιδιά ευάλωτων οικογενειών.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που έλαβε χώρα στο 1ο Λύκειο Αλίμου (Υψηλάντου & Θησείου), ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης καλωσόρισε μαθητές και γονείς και τους ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά. Παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι των Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου, της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και η Λυκειάρχης του 4ου Λυκείου Αλίμου κα Πανοπούλου.
Αγιασμός για την έναρξη του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Αλίμου
0
22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 17:50

Σχόλια Αναγνωστών
0 Προσθήκη σχολίουΔεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.