ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023, 00:07

ΒΟΥΛΑ

Στην Τσεχία ο Γρ. Κωνσταντέλλος για την 6η Συνάντηση της Πολιτικής Συμβουλευτικής Επιτροπής CIVITAS

0 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 20:44

Αεικίνητος ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. Όντας εκλεγμένος σε πανελλαδικά όργανα της Αυτοδιοίκησης αλλά και σε Ευρωπαϊκές Επιτροπές εκπροσωπεί το θεσμό με τη φυσική του παρουσία καταθέτοντας προτάσεις και κάνοντας παρεμβάσεις που λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπ' όψιν. 

Μέσα στον Σεπτέμβριο, μετά τον Πόρο όπου συμμετείχε στο 13ο FORUM της Αυτοδιοίκησης και το συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια της ΔΕΘ, ταξίδεψε στο  Brno της Τσεχίας για την 6η Συνάντηση της Πολιτικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του CIVITAS στην οποία έχει εκλεγεί Αντιπρόεδρος. 

Η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του μεγάλου ευρωπαϊκού συνεδρίου «Urban Mobility Days 2022» όπου εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης απ' όλη την Ευρώπη είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να συζητήσουν το μέλλον των μετακινήσεων στην Ευρώπη.

Κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, τα μέλη του PAC συναντήθηκαν με τους επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης για την Κινητικότητα και τις Μεταφορές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG MOVE) όπου ενημερώθηκαν για τις επόμενες πρωτοβουλίες της Επιτροπής στον τομέα των Βιώσιμων Μετακινήσεων στο νέο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος παρουσίασε τις τελευταίες πολιτικές πρωτοβουλίες στον τομέα της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Δήμος, αλλά και οι περισσότεροι δήμοι της Ευρώπης.

Στη συνέχεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Τοπικής Αυτοδιοίκησης είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Head of Cabinet της αρμόδιας Ευρωπαίας Επιτρόπου Adina Valean Walter Goetz, τον Head of Unit της Διεύθυνσης Κινητικότητας και Μεταφορών Torsten Klimke και της deputy Head of Unit Isabelle Vandoorme.

Τα συμπεράσματα της συνάντησης ήταν θετικά και ανάδειξαν για ακόμα μία φορά τη ζωτική σημασία του διαλόγου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τις τοπικές κοινωνίες μέσω των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Κατά τη δεύτερη μέρα των εργασιών ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα είναι ομιλητής στο συνέδριο με θέματα το όραμα των μετακινήσεων με ορίζοντα το 2030.

 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.