ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023, 00:03

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βούλτεψη και Δημόπουλος υπέγραψαν Μνημόνιο για την διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε πρόσφυγες

2 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 16:21

Με ένα Μνημόνιο σφράγισαν την συνεργασία τους η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου αρμόδια για την ένταξη κα Σοφία Βούλτεψη και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, παρουσία του αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας κ. Δ. Καραδήμα.

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου θα συνεργαστεί με το ΕΚΠΑ για την προώθηση της γλωσσικής εκπαίδευσης των πολιτών τρίτων χωρών με μεταναστευτικό και προσφυγικό υπόβαθρο, στο πλαίσιο των προγραμμάτων εκπαίδευσης για την ένταξή τους στην κοινωνία και στην οικονομία.

Η γλώσσα αποτελεί το βασικό εμπόδιο αυτής της τόσο σημαντικής διαδικασίας, αλλά και το όχημα για την πραγματική ένταξη και την αποφυγή της δημιουργίας γκέτο, περιθωριοποίησης, ριζοσπαστικοποίησης και εγκληματικότητας.
Είναι το μέσο για την εξοικείωση στον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής και για την επικοινωνία στο κοινωνικό και το επαγγελματικό περιβάλλον.

Το ΕΚΠΑ θα θέσει στην υπηρεσία του κοινού αυτού σκοπού την τεχνογνωσία και το ανθρώπινο δυναμικό του, επιμορφώνοντας ειδικούς στην διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας, αξιολογώντας προγράμματα σπουδών και εκπαιδευτικού υλικού για την τυπική και την μη τυπική εκπαίδευση και θέτοντας στην υπηρεσία της κοινής προσπάθειας το Διδασκαλείο Ελληνικής Γλώσσας.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας θα δημιουργηθεί και ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, καθώς και άλλες δράσεις επιμορφωτικού περιεχομένου.

Σχόλια Αναγνωστών

2 Προσθήκη σχολίου
Καλαμακιώτισσα 22.09.22
Εξαιρετική πρωτοβουλία και συγχαρητήρια στην κυρία Υπουργό μας.
Απάντηση
Νικόλαος Γιαννιός 20.09.22
Επιτέλους. Να και μια καλή είδηση μια άριστη πρωτοβουλία. Χαιρετάμε την αναγνώριση του αυτονόητου. Μπροστά στα τόσα σκουπίδια που μας κουβαλάει κάθε ημέρα η ΠΑΡΑΚΜΗ να πως το αυτονόητο μπορεί και εντυπωσιάζει. Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι στον τόπο μας.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.