ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023, 15:27

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Παλαιό Φάληρο: Έτοιμες οι σχολικές μονάδες για το πρώτο κουδούνι της χρονιάς

0 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 18:12
Σημαντικά και εκτεταμένα έργα συντήρησης - βελτίωσης - ανακατασκευής στα σχολεία της πόλης - Γιάννης Φωστηρόπουλος: Συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός ποιοτικού περιβάλλοντος για τη σχολική κοινότητα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Με αδιάλειπτη δραστηριότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, τα συνεργεία του Δήμου Παλαιού Φαλήρου σε συνεργασία με το Γραφείο Παιδείας, την Τεχνική Υπηρεσία και τις Υπηρεσίες Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου, μερίμνησαν έγκαιρα και εργάστηκαν ουσιαστικά, ώστε να ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο το νέο σχολικό έτος.

Το τελευταίο διάστημα μάλιστα, εντάθηκαν οι παρεμβάσεις συντήρησης, εργασίες και βελτιώσεις, προκειμένου οι σχολικές μονάδες της πόλης μας να είναι και εφέτος, έτοιμες, λειτουργικές, ασφαλείς και καθαρές, για το πρώτο κουδούνι της χρονιάς, που είναι προγραμματισμένο για τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

Κάποια από τα πιο σημαντικά, χαρακτηριστικά έργα στις σχολικές μονάδες της πόλης μας, τα οποία μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί και παραδοθεί είναι:

Επισκευή όψεων, κατασκευή νέας εισόδου και στεγάστρου και ανακαίνιση γηπέδου μπάσκετ 2ου Δημοτικού

Προμήθεια και τοποθέτηση στεγάστρων για την προστασία των μαθητών από την ηλιακή ακτινοβολία και τη βροχή στο 3ο Γυμνάσιο, 8ο και 13ο ΔημοτικόΑνακατασκευή μονώσεων (1ο Γυμνάσιο, ΑΠΧ συγκροτήματος – Κοψαχείλα)Πλήρης ανακατασκευή χώρων υγιεινής: 2ου Δημοτικού , 1ου Δημοτικού (ισόγειο) και 5ου Δημοτικού (ισόγειο) , 2ο – 7ο Νηπιαγωγείο.

Κατασκευή ραμπών πρόσβασης και wc ΑΜΕΑ σε σχολικά συγκροτήματα στα πλαίσια του προγράμματος “Φιλόδημος ΙΙ”


Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους 2022-23 εύχεται: «Ασφαλή και δημιουργική σχολική χρονιά στους μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, με καλή φώτιση, υγεία και δύναμη για την σκληρή προσπάθεια που ακολουθεί τους επόμενους μήνες».Και υπογραμμίζει: «Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής δίνεται έμφαση, όχι μόνο στην συντήρηση αλλά και στην αισθητική αναβάθμιση, δημιουργώντας και παρέχοντας ποιοτικό σχολικό περιβάλλον για τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και την σχολική κοινότητα γενικότερα». Και καταλήγει, ευχαριστώντας «τα συνεργεία του Δήμου μας, την ομάδα Πρασίνου, τους ελαιοχρωματιστές, τους ηλεκτρολόγους, τις καθαρίστριες των σχολείων μας, αλλά και τους εξωτερικούς συνεργάτες για την προσπάθεια, τους συνεργασία και συμβολή τους, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα στις 12 Σεπρεμβρίου, για το νέο σχολικό ξεκίνημα».

Παράλληλα, ακολουθείται και εντατικοποιείται το κεντρικό πλάνο εργασιών συντήρησης και ανάπλασης των σχολικών μονάδων του Δήμου μας και στην κατεύθυνση αυτή πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις υπό τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παιδείας Μιχάλη Μιχαηλίδη με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, όλων των βαθμίδων, παρουσία των Προέδρων των Σχολικών Επιτροπών (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας) όπου καταγράφηκαν οι παρατηρήσεις των εκπαιδευτικών και αναλύθηκε το πρόγραμμα παρεμβάσεων.

Ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη ευαισθητοποίησης και συμμόρφωσης των σχολικών μονάδων στην προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας και στην μείωση του ενεργειακού κόστους των σχολείων, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε: «έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις κακής και περιττής λειτουργίας του φωτισμού, της θέρμανσης και του κλιματισμού των σχολικών μονάδων, κάτι που επιβαρύνει υπέρμετρα το κόστος λειτουργίας».
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.