ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, 18:57

ΒΟΥΛΑ

Επίσκεψη του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

0 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 09:45

To Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης επισκέφθηκαν σήμερα ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης και ο Γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης, στα πλαίσια της επικοινώνησης του έργου της κυβέρνησης συνοδευόμενοι από τον Γραμματέα Αυτοδιοίκησης και Διαχείρισης Κρίσεων της ΝΔ Βουλευτή του Νοτίου Τομέα Διονύση Χατζηδάκη, τους βουλευτές  Ανατολικής Αττικής Γιώργο Βλάχο και Βασίλη Οικονόμου, την Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Ανατολικής Αττικής Βανίτα Σοφρώνη και τον πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης Νίκο Μακρή.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 5 Σεπτεμβρίου στο Δημαρχείο της πόλης ενώ ακολούθησε επίσκεψη στο Κέντρο ελέγχου 24ωρης Εναέριας Επιτήρησης και Αντιπυρικής Προστασίας Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, στο χωριό SOS Βάρης, στο Αστυνομικό Τμήμα Βάρης – Βούλας - Βουλιαγμένης, στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο Βούλας και τέλος πραγματοποιήθηκε συνάντηση με μέλη της ΔΗΜΤΟ και στελέχη στο «Family».

O Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Παύλος Μαρινάκης στην ομιλία του στο Δημαρχείο ανάμεσα και σε άλλα είπε: "O λόγος που κάνουμε αυτές τις επισκέψεις είναι για να μιλήσουμε με τον κόσμο για το κυβερνητικό έργο το οποίο παρά τις πάρα πολλές δυσκολίες και ενοχλήσεις και κυρίως εξωγενείς ενοχλήσεις, είναι νομίζω αξιομνημόνευτο και καταδεικνύει ότι μετά από πάρα πολλά χρόνια στην Ελλάδα μπορεί μία λέξη να συνοδεύει την πολιτική: συνέπεια. Συνέπεια λόγων και έργων και βεβαίως η αποτελεσματικότητα. Αυτές οι λέξεις έλειπαν πολλά χρόνια από τη χώρα μας με αποτέλεσμα ο κόσμος όταν μιλούσε για την πολιτική να τις χρησιμοποιεί σπάνια. 

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θεωρώ πως είναι ένας από τους πιο σημαντικούς δήμους της χώρας που συμβάλει πολύ στην αύξηση του ΑΕΠ της και όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. 

Ευχαριστώ για ακόμα μία φορά τον Γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη που δεν έχει λείψει στιγμή από αυτή την προσπάθεια, συντονίζοντας τις οργανώνεις της Ν.Δ. και τους επίσης πολύ καλούς συνεργάτες, τον κ. Χατζηδάκη ο οποίος κοσμεί με την παρουσία του το κόμα μας και τον κ. Παπαγγελόπουλο, την πρόεδρο της ΔΕΕΠ Βανίτα  Σοφρώνη που έχει αναζωογωνήσει την οργάνωση Ανατολικά και όλα μας τα μέλη".

Ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος είπε: "Για μας είναι πάρα πολύ σημαντικό αφού μετά από πάρα πολλά χρόνια ξεκινάει μια τέτοια λειτουργία μέσα από το κόμμα, όπου ως κυβέρνηση ανοίγουμε τ' αυτιά μας και βρισκόμαστε κοντά στις τοπικές κοινωνίες και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο κυρίαρχος μοχλός της Ν.Δ. Έχουμε 218 Δημάρχους από τους 335, και έχω την τιμή από το κόμμα μας να είμαι ο Νο 4 αυτής της δεξαμενής με τις λειτουργίες στην ΚΕΔΕ και στην ΠΕΔΑ και γνωρίζω πως έχουμε πάρα πολύ δρόμο να τρέξουμε ακόμα παρά τα πολλά που έχουν γίνει μέχρι τώρα". 

Στο σημείο αυτό ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος εξέφρασε ένα παράπονο της περιοχής λέγοντας πως ενώ ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έβγαζε το μεγαλύτερο ποσοστό για τη Ν.Δ. σε επίπεδο Ανατολικής Αττικής ακόμα και στη χώρα, δεν είχε δεχθεί την επίσκεψη προηγούμενων προέδρων του κόμματος. Συγκεκριμένα είπε "είχαμε διερχόμενους προέδρους. Αυτή την παράδοση έσπασε πριν από ένα χρόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια μεγάλη εκδήλωση που έγινε για την ναυαγοσωστική κάλυψη η οποία προχώρησε παρά το γεγονός ότι υπάρχουν προβλήματα όσον αφορά στην εφαρμογή της". 

"Ως δημοτική αρχή που κλείσαμε 8 χρόνια στο τιμόνι του δήμου μας, δεν έχουμε κανένα παράπονο με την έννοια ότι αυτά που ζητούμε και είναι απολύτως λογικά, υλοποιούνται. Έχουμε παράπονο ως προ την ταχύτητα υλοποίησης, όμως η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε χτυπήσει πόρτα και να τη βρούμε κλειστή. 

Έχουν παρελάσει από το δήμο μας τουλάχιστον 15 υπουργοί της τρέχουσας κυβερνητικής θητείας που σημαίνει ότι είναι ανοιχτοί στην κοινωνία. Βγαίνουν έξω ακούν τα αιτήματα, τοποθετούνται, επικυρώνουν πολιτικές ή όχι". 

Απαντώντας σε ερώτηση του Διονύση Χατζηδάκη αν από την προηγούμενη κυβέρνηση είχε έρθει υπουργός στο δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος απάντησε πως αυτό έγινε μόνο μία φορά, από τον τότε υπουργό Υποδομών που εκλεγόταν στην Ανατολική Αττική και βοήθησε σε θέματα για το ρέμα Κόρμπι και του το αναγνωρίζουμε όπως σε κάθε έναν που βοηθά στην υλοποίηση των αιτημάτων μας". 

Επιπλέον έγινε συζήτηση για τις κινήσεις του Δήμου αναφορικά με την εξοικονόμηση ενέργειας, την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου, την υπογειοποίηση των καλωδίων για την αποφυγή διακοπών ρεύματος σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων, αλλά και την δρομολόγηση ενός application για όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου.

Στη συνέχεια, τα στελέχη του κόμματος βρέθηκαν στο Κέντρο Ελέγχου 24ωρης Εναέριας Επιτήρησης και Αντιπυρικής Προστασίας Δήμου Βάρης - Βούλας – Βουλιαγμένης το οποίο μέσω drone δίνει τη δυνατότητα στο συντονιστικό κέντρο να συμβάλει στην αντιμετώπιση πυρκαγιών, ή πλημμύρας ή άλλων έκτακτων συνθηκών, όπως με την φωτιά που ξέσπασε τον Ιούνιο.

Επόμενος σταθμός της επίσκεψης ήταν το Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη, το οποίο λειτουργεί από το 1981 και σήμερα φιλοξενεί 30 παιδιά, αλλά και οικογένειες εκτοπισθέντων Ουκρανών, μετά την εισβολή της Ρωσίας. Το παιδικό χωριό SOS παρέχει συνολικά στήριξη σε παιδιά και μονογονεϊκές οικογένειας από την νηπιακή ηλικία, έως και τις σπουδές τους. Ο Γραμματέας της ΠΕ ΝΔ ευχαρίστησε τους υπεύθυνους του Παιδικού Χωριού για το έργο τους και την προσφορά τους, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Είναι τιμή για μας να βρισκόμαστε εδώ και να αναδεικνύουμε σε κάθε ευκαιρία το έργο σας».

Κατόπιν, ο Γραμματέας και τα στελέχη της ΝΔ βρέθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης, όπου συνομίλησαν με τα στελέχη της ΕΛΑΣ για τη λειτουργία και τις ανάγκες του τμήματος, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, που αυξάνεται κατά πολύ η προσέλευση τουριστών στο Δήμο.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο Βούλας όπου ο Παύλος Μαρινάκης συνομίλησε με τον Διοικητή Ανδρέα Πλεμένο, τον Αν. Διοικητή Αιμίλιο Βουγιουκλάκη και στελέχη της Διοίκησης του Νοσοκομείου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, για τις προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και την αύξηση στη λειτουργία κλινών. Το Ασκληπιείο δρομολογείται ώστε να γίνει level 1 Νοσοκομείο Τραύματος, γι’ αυτό το λόγο, προχωρά η επάνδρωσή του σε εξειδικευμένο προσωπικό αλλά και η δημιουργία ελικοδρομίου -προαπαιτούμενα για τη λειτουργία του-.

Τέλος, ο Γραμματέας της ΝΔ συναντήθηκε με στελέχη του κόμματος και πολίτες, ενώ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ο Δήμος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης είναι ένας από τους μεγαλύτερους Δήμους της Αττικής που αναπτύσσεται ολοένα και περισσότερο. Είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με ανθρώπους οι οποίοι καθημερινά εργάζονται για την πρόοδο της περιοχής και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο Βούλας τα στοιχεία που μας παρέθεσαν αποδεικνύουν ότι όσες προσλήψεις υγειονομικών είχαν γίνει από το 2004 έως το 2019, έγιναν μέσα στην τριετία της διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Δήμαρχος μας ενημέρωσε αναλυτικά για τον τρόπο της άμεσης αντιμετώπισης της πυρκαγιάς που έπληξε την περιοχή στις αρχές του καλοκαιριού. Η συνεργασία Κυβέρνησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κατάφερε να αντιμετωπίσει επιχειρησιακές παθογένειες στο κομμάτι της πολιτικής προστασίας. Μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι, μετά από χρόνια, στην πολιτική ζωή του τόπου επανήλθαν ουσιαστικά οι έννοιες της συνέπειας και της αποτελεσματικότητας, ως αποτέλεσμα του μετρήσιμου έργου της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη».

Στην επίσκεψη στον Δήμο Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης, εκτός των ήδη αναφερθέντων, συμμετείχαν ακόμη ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, η πολιτευτής Ανατολικής Αττικής Βάσω Κόλλια, η αντιπρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης Δέσποινα Σοπίλη, ο γραμματέας της ΔΗΜΤΟ Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης Κωνσταντίνος Μαδιάς, ο Γενικός Συντονιστής Κομματικών Οργανώσεων Αττικής Λεωνίδας Πιλιλίτσης, η Τομεάρχης Ανθρώπινου Δυναμικού και Δημόσιας Διοίκησης ΔΗΜΤΟ Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης Κλαίρη Σαραντάκου, η Τομεάρχης Οργανωτικού Β3' Νότιου Τομέα Αθηνών και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Απολλώνια» Μαριάννα Μαυραγάνη, ο Τομεάρχης Οργανωτικού Ανατολικής Αττικής ΝΔ Αντώνης Μπατίκας, ο Τομεάρχης Οργανωτικού Βόρειας Αττικής ΝΔ Μανώλης Βελονάκης, μέλη της ΔΗΜΤΟ Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης,  μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, ο Υπεύθυνος Οργανώσεων Αττικής της ΟΝΝΕΔ Γρηγόρης Μπεκατώρος και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης Δημήτρης Καρράς. Παρούσα στη σημερινή συνάντηση ήταν  και η δημοτική σύμβουλος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Νανά Κάραγιαν.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.