ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, 19:06

ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Άνοιξε, με νόμο που ψηφίστηκε ο δρόμος για την εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας

0 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 20:43

Με τη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης διασφαλίζεται η άμεση και ενιαία συμμετοχή του Δημοσίου στη διαδικασία εξυγίανσης του δεύτερου μεγαλύτερου Ναυπηγείου της χώρας ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την προσέλκυση σημαντικών επενδυτικών κεφαλαίων, την καταβολή των οφειλόμενων αποδοχών και αποζημιώσεων στους εργαζόμενους, οι θέσεις εργασίας των οποίων διασφαλίζονται απόλυτα, και την επανεκκίνηση της λειτουργίας των Ναυπηγείων σε βιώσιμη βάση. Τα οφέλη αναμένεται να είναι σημαντικά και σε πολλά επίπεδα:

Για το Δημόσιο από την ανάκτηση υφιστάμενων απαιτήσεων από τον φορέα των Ναυπηγείων έως την εξασφάλιση νέων φορολογικών εσόδων και ασφαλιστικών εισφορών που θα προκύψουν ως αποτέλεσμα της επαναλειτουργίας τους.

Για την Εθνική Άμυνα από την εξυπηρέτηση ναυπηγικών αναγκών του Πολεμικού Ναυτικού.

Για την ελληνική Οικονομία από την αναγέννηση μιας ακόμη σημαντικής μονάδας της ναυπηγικής βιομηχανίας που πρόκειται να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες ναυπήγησης και συντήρησης πλοίων, όχι μόνο από την χώρα μας, αλλά και την ευρύτερη περιοχή, δημιουργώντας επιπλέον 1.400 νέες θέσεις εργασίας (πέραν των νυν εργαζομένων) και αξιοποιώντας παραγωγικά τη συσσωρευμένη τεχνογνωσία και τα υφιστάμενα μέσα των Ναυπηγείων.

Για την περιοχή της Δυτικής Αττικής από την διατήρηση των υφιστάμενων και την δημιουργία εκατοντάδων νέων θέσεων εργασίας και την εν γένει οικονομική δραστηριότητα των Ναυπηγείων, που πρόκειται να έχει σημαντικό αναπτυξιακό και κοινωνικό αποτύπωμα στην περιοχή.

Με τη συμφωνία εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας εξασφαλίζονται: Άμεση επένδυση 100 εκατ. δολαρίων. Διατήρηση 600 θέσεων εργασίας. Αποζημιώσεις ύψους 13,4 εκατ. ευρώ και αποπληρωμή του 100% των οφειλών προς τους εργαζόμενους. Δημιουργία 1.400 θέσεων εργασίας σε ορίζοντα τριετίας. Επιπλέον έσοδα 1,1 δισ. ευρώ για το ελληνικό Δημόσιο κατά τα επόμενα 25 έτη. Ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας με περισσότερα από 1,6 δισ. ευρώ.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.