ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024, 03:34

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Ξεκίνησε η τοποθέτηση καφέ κάδων στο Δήμο Ηλιούπολης

0 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022, 18:52

Σύμφωνα με την προετοιμασία και τον προγραμματισμό του Τμήματος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος και μετά την τοποθέτηση ενός απλού και χρηστικού μηχανισμού κλειδώματος σε κάθε κάδο, ώστε να διασφαλίζεται ή απόθεση βιοαποβλήτων και μόνον, ξεκίνησε η τοποθέτηση των καφέ κάδων, καταρχάς στις λαϊκές της Ηλιούπολης.

Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι καφέ κάδοι συλλογής βιοαποβλήτων, ανά τακτά διαστήματα κατά μήκος της λαϊκής της Κάτω Ηλιούπολης και συνεχίζεται η τοποθέτησή τους στις επόμενες τρεις λαϊκές της πόλης και την Βιολογική, σε συνεργασία με τον υπεύθυνο κάθε λαϊκής.

Ακολουθεί άμεσα η τοποθέτηση των κάδων στα σημεία μεγάλης απόθεσης βιοαποβλήτων, όπως είναι τα καταστήματα εστίασης, παντοπωλεία-μανάβικα και σούπερ μάρκετ και στη συνέχεια σε γειτονιές της Ηλιούπολης, σύμφωνα με τον σχεδιασμό και την δυνατότητα αποκομιδής με τα νέα καφέ απορριμματοφόρα.

Υπενθυμίζεται, ότι στους καφέ κάδους πρέπει να απορρίπτονται μόνο οργανικά απόβλητα, δηλαδή υπολείμματα τροφών, φρούτα, λαχανικά, κλπ, που θα καταλήγουν στην ειδική μονάδα επεξεργασίας για να γίνουν κομπόστ, που θα μοιράζεται δωρεάν στους κατοίκους.

"Μια νέα εποχή σηματοδοτείται από την έναρξη του καφέ προγράμματος, που θα φέρει σημαντικά οφέλη για τον Δήμο μας" δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Διαχείρισης Απορριμμάτων, Ανακύκλωσης, Κυκλικής Οικονομίας & Αδέσποτων Ζώων Αποστόλης Στασινόπουλος. 

"• Τα οργανικά δεν θα καταλήγουν για υγειονομική ταφή στην χωματερή-XYTA, αλλά θα μετατρέπονται σε λίπασμα, προς χρήση των κατοίκων.

• Η μείωση των ποσοτήτων προς ΧΥΤΑ, θα φέρει σοβαρή εξοικονόμηση πόρων.

• Θα αυξηθούν σημαντικά οι επιδόσεις του Δήμου μας στην Ανακύκλωση.

• Θα βελτιωθεί γενικά η εικόνα της πόλης μας.

Με συγκεκριμένες προωθητικές ενέργειες, θα ενημερωθεί η τοπική κοινωνία, ώστε το νέο αυτό «καφέ ρεύμα», να αγκαλιαστεί από τους κατοίκους, που ακράδαντα πιστεύουμε, ότι θα ανταποκριθούν θετικά, με υπευθυνότητα και οικολογική ευαισθησία, για το καλό της πόλης μας".

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.