ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024, 03:47

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Επαναλειτουργεί στην Ηλιούπολη το κέντρο ημέρας για άτομα με άνοια

0 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022, 13:25

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ηλιούπολης ανακοινώνει την επαναλειτουργία του Κέντρου Ημέρας για άτομα με άνοια, σε συνεργασία με την «Εταιρεία Alzheimer Αθηνών», για την δωρεάν παροχή υπηρεσιών προς δημότες και κατοίκους Ηλιούπολης.
Επιστημονική ομάδα, αποτελούμενη από Ψυχολόγο, Κοινωνική Λειτουργό ή Νοσηλευτή και Ιατρό Νευρολόγο, παρέχει υπηρεσίες «Διάγνωσης και Αντιμετώπισης της νόσου Αλτσχάϊμερ» και συγκεκριμένα:

• Εξέταση μνήμης σε άτομα άνω των 60 ετών.

• Ομάδες νοητικής ενδυνάμωσης με ομαδικά και ατομικά θεραπευτικά προγράμματα για τα άτομα με διαγνωσμένη νόσο Αλτσχάϊμερ ή άλλες μορφές άνοιας.

• Συμβουλευτική συγγενών και φροντιστών ατόμων με άνοια.

• Ενημέρωση φροντιστών.

• Διασύνδεση με την κοινότητα.

Τα θεραπευτικά προγράμματα περιλαμβάνουν ασκήσεις ενδυνάμωσης των νοητικών λειτουργιών (μνήμης, προσοχής, λόγου κ.α.), θεραπείες μέσω τέχνης, θεραπεία δια αναμνήσεων, νοητικά παιχνίδια, δημιουργική απασχόληση και γυμναστική.

Οι δραστηριότητες αυτές στοχεύουν στην νοητική ενδυνάμωση των ατόμων με άνοια, την ενίσχυση των δεξιοτήτων τους αλλά και στην ψυχαγωγία των συμμετεχόντων, έτσι ώστε να παραμείνουν δραστήριοι πνευματικά και σωματικά, για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Το Κέντρο Ημέρας για άτομα με άνοια λειτουργεί καθημερινά από 09:00 έως14:00, στο Παράρτημα Αλληλεγγύης Δήμου Ηλιούπολης – 3ο ΚΑΠΗ, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου 7.

Πληροφορίες και κλείσιμο ραντεβού στο τηλέφωνο 210 9706347.

H αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χριστίνα Σερέτη δήλωσε: "Με τη συνεργασία Δήμου Ηλιούπολης και της «Εταιρείας Alzheimer Αθηνών», δίνουμε έμφαση στην πρόληψη, πληροφόρηση, εκπαίδευση, ψυχολογική υποστήριξη ασθενών και συγγενών και στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, σε θέματα σχετικά με την άνοια".
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.