ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 15:01

ΑΡΘΡΑ

"Χούντα Κούλη"

Του Κώστα Κάππου 0 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022, 11:46

Ζουμπουρλούδικά μου επαναστατημένα νιάτα, αν έχετε λίγο ελεύθερο χρόνο από το να γράφετε για τη "Χούντα Κούλη" και τα όσα φρικτά τραβάτε από τον αυταρχισμό και την αυθαιρεσία της, καθίστε εδώ γύρω, στο τζάκι, να σας πω μια ιστορία για το τι είναι Χούντα, μια και εκείνη την εποχή ήσασταν μάλλον σε υγρή μορφή και δεν έχετε βιώματα:

Χούντα, λοιπόν, αγοράκια μου και κοπελίτσες μου, είναι μια Πραγματικότητα που με τα μυαλά που κουβαλάτε, δεν θα θέλατε ποτέ να τη γνωρίσετε, ακόμα κι αν θα καταλαβαίνατε τόσο καλά τη διαφορά μετά, που θα πανηγυρίζατε σαν τρελοί για την επιστροφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ανεμίζοντας τη "Βραδυνή" στην Πλατεία Ομονοίας και το Σύνταγμα, όπως έκανε ο πατέρας μου που δεν είχε ψηφίσει ποτέ του Δεξιά στη ζωή του.

Γιατί η Χούντα, κάτι μαγκάκια επαναστάτες της πυρκαγιάς, σαν εσάς που κάνετε "αντίσταση" με το χαρτζιλίκι του μπαμπά, τα μασούσε και έφτυνε τα κοκαλάκια τους. Βλέπετε, δεν είστε από τη στόφα που ήταν φτιαγμένοι αγωνιστές όπως ο Αλέκος Παναγούλης, ούτε ο Κώστας Κάππος, ούτε ο Σπύρος Μουστακλής, ούτε ο Αντρέας Λεντάκης για να αντέξετε τα μαρτύρια και τα στρατοδικεία, θα είχατε λερώσει τα παντελόνια σας με το που θα βλέπατε τη φάτσα του Θεοφιλογιαννάκου (την έχω δει από πολύ κοντά, ήταν θείος ενός παιδικού μου φίλου που έφυγε πρόωρα) και θα καταδίδατε ακόμα και τον καντηλανάφτη της Ενορίας σας για αντιφρονούντα ή σε ποιο χωράφι είναι θαμμένος ο Τζίμυ Χόφφα.

Γιατί η Χούντα, όχι μόνο δεν θα σας άφηνε να γράψετε τέτοιες ανοησίες στο διαδίκτυο, αλλά θα σας είχε μπουζουριάσει μέσα σε 24 ώρες και ούτε η μανούλα σας δεν θα ήξερε που είστε και τι σας κάνουν κάτι δίμετρα γομάρια ΕΣΑτζήδες με τα γκλομπ. Ο δε μπαμπάς σας, θα έπαιρνε πρόσκληση "δι' υπόθεσίν του" από την Ασφάλεια και για τιμωρία που σας έσπειρε, θα έχανε τη δουλειά του.

Γιατί ο Παπαδόπουλος που ακούτε, δεν ήταν αυτός που βγάζει τα Πτι-Μπερ που τρώτε με το πρωινό σας, αλλά ένας άλλος, που σε έβαζε στο γύψο και μόνο τα ματόκλαδά σας θα κουνούσατε. Και όταν έπεσε αυτός, δεν έπεσε από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, αλλά από έναν άλλο χειρότερο δικτάτορα, τον Ιωαννίδη, αν έχετε ακουστά.

Γιατί οι πραγματικοί αγωνιστές, είχαν εκτίμηση μεταξύ τους και προς τον Κοινοβουλευτισμό, ανεξάρτητα σε ποιο πολιτικό χώρο ανήκαν, γιατί γνώριζαν τι είχαν περάσει στα χέρια των βασανιστών της Χούντας. Ακόμα κι αν είχαν αγεφύρωτες ιδεολογικές διαφορές, ποτέ δεν σκέφτηκαν να πετάξουν λάσπη ο ένας στον άλλο.

Όταν λοιπόν αποκαλείτε «χούντα» οποιοδήποτε κοινοβουλευτικό κόμμα, εξευτελίζετε τη σημασία και το βάρος που έχει αυτή η λέξη για κάποιους συμπολίτες σας που τη βίωσαν και οδηγείτε στην απαξίωση ενός πολιτεύματος για το οποίο αγωνίστηκαν άνθρωποι πολύ καλύτεροι από εσάς, επιτρέποντας σε κάθε περιθωριακό στοιχείο να θεωρεί τη Δημοκρατία μας ως ένα «καθεστώς» που πρέπει να καταστραφεί.

Ρωτήστε λοιπόν κανένα που έχει ζήσει τι είναι Χούντα και μετά ανοίχτε τα ροδαλά σας χειλάκια να εκστομίσετε τόσες απίστευτες βλακείες, γιατί αν είχατε μια σταγόνα λογικής, θα έπρεπε να ανάβετε κανένα κεράκι στον Όσιο Πατάπιο, επειδή γεννηθήκατε στη χώρα της ασυδοσίας, που επιτρέπει σε κάτι άνοα πλάσματα σαν εσάς να την προσβάλλουν.

Αυτή είναι άλλωστε η κατάρα που ταλανίζει τη Δημοκρατία από την εποχή που την κατέστρεψαν οι δημαγωγοί της Αρχαίας Αθήνας. Είναι ευάλωτη από μέσα, από ανθρώπους που αντί να απολαμβάνουν τα δικαιώματα που τους δίνει ως συνειδητοποιημένοι Πολίτες, αυτοί τα χρησιμοποιούν για να τη γκρεμίσουν, στο όνομα κάποιας θολής ιδεοληψίας και ενός ουτοπικού κόσμου που δεν έχουν ιδέα πώς να χτίσουν, μέσα από τα μπάζα που δημιούργησαν.

Αναδημοσίευση από την political.gr
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.