Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, για τις παρακολουθήσεις ανάμεσα και σε άλλα είπε:
«Δεν μπορείτε κ. Τσίπρα με αφορμή ένα σφάλμα να ανοίγετε θέματα που παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Εξηγήστε το σχέδιό σας συγκεκριμένα. Πώς θα προκύψουν αυτά τα οποία έχετε περιγράψει; Μήπως από δικαστές διορισμένους από τον Πολάκη και ανεξάρτητες αρχές ελεγχόμενες από την κυρία Θάνου; Οφείλω να επισημάνω ότι στενός σας συνεργάτης κατέθεσε την πρόταση για κατάργηση της ΕΥΠ, απόλυση εργαζόμενων για να έρθει ο κ. Πολάκης να βάλει τους δικούς του. Είμαστε σοβαροί;» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «δεν θα μιλάμε για 3η δημοκρατία αλλά για εθνική τραγωδία».
«Επειδή πολύς λόγος έγινε για το κράτος δικαίου. Ποιος είναι ο κριτής του κράτους δικαίου; Ενας κριτής μπορεί να υπάρξει και είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Κάνει μια συνολική αποτύπωση των θεσμών μας και δεν λέει όσα εσείς περιγράφετε. Ζητώ από όλους να πέσουν οι τόνοι. Το θέμα είναι στην Δικαιοσύνη και στην ευθύνη της Βουλής. Αποστολή μας είναι να κάνουμε καλύτερη την κρίσιμη αυτή υπηρεσία. Να στοιχηθούμε μαζί στις μεγάλες προκλήσεις. Οι γείτονές μας παραμένουν απρόβλεπτοι. Οι εξελίξεις προοιωνίζουν δύσκολο χειμώνα. Στον Εβρο ετοιμάζεται νέο κύμα εισβολής αυττή τη φορά με ανθρωπιστικό προσωπείο. Σε αυτή τη συγκυρία είναι δυνατόν να μην έχουμε κοινή στάση; Να υπάρχουν δυνάμεις που σιγοντάρουν ψέματα ότι οι ελληνικές αρχές δήθεν άφησαν να πεθάνει ένα μωρό; Οι ίδιοι οι πρόσφυγες αποκαλύπτουν την αλήθεια για το πώς τους έσπρωξαν οι τουρκικές αρχές. Είναι απαράδεκτο να αναμασούν ελληνικά στόματα τα τουρκικά επιχειρήματα. Τα λόγια του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν πρωτοσέλιδα στην Τουρκία. Καλώ για αυτοσυγκράτηση» ήταν η χαρακτηριστική φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
«Δεν θα επιτρέψω η δημόσια ζωή να είναι αιχμάλωτη σε μια μακρά προεκλογική περίοδο»
«Η Ελλάδα ανθρωπιάς σώζει χιλιάδες ζωές και αποτρέπει παράνομες εισόδους. Προστατεύουμε τους αθώους και φυλάμε τα σύνορά μας. Ως πρωθυπουργός δεν θα κρύψω την μεγάλη εικόνα πίσω απ τη μικρή ούτε θα επιτρέψω η δημόσια ζωή να είναι αιχμάλωτη σε μια μακρά προεκλογική περίοδο. Η Ελλάδα σήμερα είναι σήμερα εκτός ενισχυμένης εποπτείας. Αφήνει πίσω μνημόνια, φόρους, κλειστές τράπεζες. Μαζί τους εγκαταλείπει τις πλατείες διχασμού. Αφήσαμε πίσω την εσωστρέφεια και μπήκαμε με ισχύ στον διπλωματικό χάρτη. Συνάντησα τους τρεις σημαντικότερους ηγέτες της Αραβικής χερσονήσου. Διαθέτουμε ισχυρή εθνική άμυνα. Επιμένω σε αυτή τη μεγάλη εικόνα που θα αναμετρηθεί με δύσκολα στοιχήματα συγκυρίας» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προειδοποίησε ότι «δεν θα επιτρέψουμε όλοι μαζί σε όσους καραδοκούν να εκτρέψουν την θετική πορεία της χώρας».
«Υπάρχουν συμφέροντα που επιθυμούν αδύναμες κυβερνήσεις. Πάντα ήταν έτσι. Γνωρίζω καλά και τις δυνάμεις εντός και εκτός Ελλάδας που δεν άντεξαν το δρόμο της δυτικής φιλελεύθερης πορείας που σταθερά έχει επιλέξει η πατρίδα μας. Σε όλους αυτούς να απευθύνω σταράτα λόγια: Στην Ελλάδα του 2022 δεν θα αναστηθούν τα λιμάνια από τα οποία κάποιοι ζητούσαν ρούβλια ή δραχμές. Δεν θα χρηματοδοτηθούν ξανά από ξένα κέντρα εγχώρια ΜΜΕ» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Εγώ δεν κάνω πίσω και οι Έλληνες δεν κάνουν πίσω. Στην Δημοκρατία μόνο ο λαός αποφασίζει για την τύχη του και αυτή την τύχη δεν την εκχωρεί σε κανένα».
«Ζητάτε εκλογές σε αυτό το περιβάλλον αστάθειας. Ζητάτε να μπει η χώρα σε δίμηνη-τρίμηνη περιπέτεια. Δεν βλέπετε τι γίνεται στην Ιταλία; Για σκεφτείτε τι θα γινόταν σήμερα με μια υπηρεσιακή κυβέρνηση. Ζητάτε εκλογές για να κάνετε το χατήρι όσων θέλουν την αστάθεια. Εγώ θα αναλάβω το κόστος να οδηγήσω την χώρα σε ασφαλές λιμάνι. Θα το περάσουμε μαζί. Δεν θα φυγομαχήσω. Και ο κυρίαρχος λαός θα αποφασίσει ποιον επιθυμεί».
«Πέρυσι μίλησα με θάρρος για καταστροφικές πυρκαγιές. Ανέλαβα με θάρρος την ευθύνη. Δεσμεύτηκα ότι θα διορθώσουμε τα κακώς κέιμενα και σήμερα ο μηχανισμός λειτουργεί καλύτερα. Σκύψαμε πάνω στο πρόβλημα. Η Δημοκρατία δεν ανέχεται τις σκιές. Και αν χάσουμε ένα μέρος του πολιτικού μας κεφαλαίου, ας είναι, δεν θα χάσουμε όμως το στοίχημα για γενναίες αλλαγές. Ένα λάθος γίνεται σφάλμα όταν δεν το διορθώνουμε. Είναι πολύ καλύτερο μια κυβέρνηση που βαδίζει στο σωστό δρόμο ίσως και με λάθη από μια κυβέρνηση που βαδίζει στο λάθος δρόμο χωρίς επιστροφή» έκλεισε την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μητσοτάκης στη Βουλή για το θέμα Ανδρουλάκη: Υπάρχουν συμφέροντα που επιθυμούν αδύναμες κυβερνήσεις
0
26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022, 13:09

Σχόλια Αναγνωστών
0 Προσθήκη σχολίουΔεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.