ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 19:36

ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Ελληνικό: Oι αντικειμενικές αξίες στο πάρκο του Ελληνικού -Δείτε τις τιμές ανά ζώνη

0 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022, 20:24

Για πολύ “βαριά” πορτοφόλια θα είναι τα ακίνητα που πρόκειται να κατασκευαστούν στο πάρκο του Ελληνικού.  

Πέρα από τις πολύ υψηλές εμπορικές τιμές- που όσο ανεβαίνει το κόστος οικοδομής, τόσο θα “φουσκώνουν”- το υπουργείο Οικονομικών όρισε τις Τιμές Ζώνης, με βάση τις οποίες θα υπολογιστούν όλοι οι φόροι μεταβίβασης κι εν συνεχεία ο ΕΝΦΙΑ κάθε χρόνου.  

Από τη σχετική απόφαση και το συνοδευτικό Τοπογραφικό προκύπτει ότι οι κατοικίες που θα έχουν ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα, βαρύνονται με Τιμή Ζώνης 6.850- 8.000 ευρώ.

Πολύ υψηλές τιμές, που φτάνουν στις 4.400 ευρώ θα έχουν και τα υπόλοιπα “μπλοκ” με πρόσοψη στη Λ. Ποσειδώνος, κάτι που σημαίνει ότι και τα εμπορικά ακίνητα που θα στηθούν εκεί θα έχουν “αλμυρή” φορολογία, ενώ στην πίσω πλευρά του Ελληνικού, που εφάπτεται με τη Λ. Βουλιαγμένης, οι Τιμές Ζώνης κυμαίνονται από 3.250 ευρώ ως 3.400 ευρώ ανά τ.μ. 

Σημειωτέον ότι η φορολογητέα αξία της γης- δηλαδή των οικοπέδων- στο Πάρκο, καθώς οι ειδικοί Συντελεστές φτάνουν ως το 3,32. 

Δείτε εδώ το ΦΕΚ 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.