ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 00:57

ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Αποξηλώθηκε το κλειστό γήπεδο "Π. Καπαγέρωφ" στον Πειραιά - Ξεκινά η ανέγερση του νέου γηπέδου

0 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022, 16:43
Γ. Πατούλης « Μετά από χρόνια εγκατάλειψης το ιστορικό Π. Καπαγέρωφ θα γίνει ένα σημείο αναφοράς για τον αθλητισμό στον Πειραιά μας»

Ολοκληρώθηκαν τα έργα αποξήλωσης του κλειστού γηπέδου «Π. Καπαγέρωφ» στον Πειραιά το οποίο θα ανακατασκευαστεί με χρηματοδότηση της Περιφέρειας συνολικού προϋπολογισμού 8.5 εκ. ευρώ

Άμεσα ξεκινούν τα έργα για το χτίσιμο του νέου γηπέδου


Ολοκληρώθηκαν οι πρόδρομες εργασίες για την ανακατασκευή του νέου κλειστού γηπέδου «Π. Καπαγέρωφ» στον Πειραιά, το οποίο θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση της Περιφέρειας συνολικού προϋπολογισμού 8.5 εκ. ευρώ.

Ήδη χθες τελείωσαν στο μεγαλύτερο ποσοστό τους, νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο, τα έργα αποξήλωσης του γηπέδου (παρκέ, κερκίδες, βασικός κορμός κτιρίου) τα οποία, μετά από σχετική απόφαση του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, επιταχύνθηκαν, προκειμένου να εξασφαλιστεί η όσο το δυνατόν μικρότερη όχληση στο κολυμβητήριο που βρίσκεται παραπλεύρως το οποίο δεν λειτουργεί λόγω θέρους, καθώς και των γειτονικών επιχειρήσεων.

Παράλληλα με τις εργασίες αποξήλωσης οι οποίες έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό 90%, έχει ξεκινήσει και η μεταφορά των υλικών καθαίρεσης ώστε την Παρασκευή 12/8/2022 να έχει επιτευχθεί η απομάκρυνση του συνόλου των μεταλλικών στοιχείων.

Να σημειωθεί ότι η ανακατασκευή του κλειστού γηπέδου είναι υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και θα παραδοθεί για χρήση και λειτουργία στη Γ.Γ.Α/ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά, που είναι ο φορέας διαχείρισης του χώρου. Στόχος είναι, σύμφωνα με τις λειτουργικές απαιτήσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, να μετατραπεί σε ένα νέο σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο δυναμικότητας 1.500 θεατών, το οποίο θα μπορεί να φιλοξενεί αγώνες Basket και Volley ως και Α1 κατηγορίας και προπονήσεις ακαδημιών Handball και Futsal.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:

« Συνεπείς στα χρονοδιαγράμματα που έχουμε θέσει, προχωράμε με ταχείς ρυθμούς τα έργα για την ανακατασκευή του κλειστού Γυμναστηρίου «Π. Καπαγέρωφ», ένα έργο που ήταν «παγωμένο» για πάνω από 15 χρόνια, και το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο αθλητικό έργο το οποίο γίνεται στον Πειραιά μετά το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Μετά από πολλά χρόνια αναμονής οι Πειραιώτες και όλοι οι φίλοι του αθλητισμού θα έχουν στη διάθεσή τους ένα υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο, σημείο αναφοράς για τον αθλητισμό στην Αττική».

Η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σ. Αντωνάκου τόνισε:

«16 χρόνια εγκατάλειψης ήταν αρκετά. Η ιστορική έδρα του Ολυμπιακού-Εθνικού-Ιωνικού-Πειραϊκού κ.α., θα γίνει ένα υπερσύγχρονο γήπεδο μπάσκετ βόλεϋ χωρητικότητας 1.500 θεατών».

Το έργο ανακατασκευής

Στο φυσικό αντικείμενο του έργου, εντάσσονται ένα κλειστό γυμναστήριο που περιλαμβάνει γήπεδο κατάλληλο για αγώνες Basket, Volley, Handball, Futsal, αγωνιστικό χώρο για ρυθμική γυμναστική, σταθερές κερκίδες εκατέρωθεν της μακριάς πλευράς του γηπέδου, χωρητικότητας 1.500 θεατών με διακριτούς χώρους VIP και δημοσιογράφων, συγκρότημα βοηθητικών χώρων που περιλαμβάνει χώρους εξυπηρέτησης αθλουμένων, προπονητών, διαιτητών ιατρικής υποστήριξης κ.λ.π., χώρους διοικητικής υποστήριξης, αίθουσες εκγύμνασης και αίθουσα δημοσιογράφων, χώρους εξυπηρέτησης θεατών, αποθήκες και μηχανολογικούς χώρους. Να σημειωθεί ότι οι χώροι του γυμναστηρίου θα εξυπηρετούν, όχι μόνο την προσβασιμότητα ΑΜΚ, αλλά και τη χρήση του για αθλητικές διοργανώσεις ΑΜΕΑ.

Αναλυτικά οι εργασίες που θα εκτελεστούν αφορούν :

• Προσθήκη κερκίδων κατ΄ επέκταση των παλιών, εκατέρωθεν του αγωνιστικού χώρου.

• Εκμετάλλευση του ενδιάμεσου ορόφου που δημιουργείται κάτω από τις νέες κερκίδες για την εξυπηρέτηση των θεατών (φουαγέ, wc κοινού και ΑΜΚ, διάδρομοι προσπέλασης που να μην περνούν από τον αγωνιστικό χώρο).

• Διαμόρφωση του χώρου των πρώην αποδυτηρίων (βόρεια πλευρά) ώστε να περιλαμβάνουν όλες τις απαιτούμενες λειτουργίες σύμφωνα με τις απαιτήσεις ΓΓΑ, συγκρότημα αποδυτηρίων αθλητών ΑΜΚ, χώρο φυσιοθεραπείας, αποδυτήρια διαιτητών ανδρών γυναικών, αποδυτήρια προπονητών, ιατρείο, χώρο ελέγχου anti-doping.

• Αναδιαμόρφωση των χώρων κάτω από τις κερκίδες στη νότια πλευρά για τη δημιουργία χώρου προθέρμανσης αθλητών, αίθουσας συνεντεύξεων και προβολών, γραφείων διοίκησης και χώρων Η/Μ εγκαταστάσεων.

• Προσθήκη εξωτερικά του κτιρίου ανελκυστήρα και υπαίθριας μεταλλικής ράμπας ΑΜΕΑ για την προσπέλαση στις κερκίδες θεατών ΑΜΕΑ

• Εγκατάσταση στον οικίσκο του περιβάλλοντος χώρου των απαραίτητων χώρων Η/Μ [Οικίσκος ΔΕΗ και Υποσταθμός]

• Διαμορφώσεις περιβάλλοντα χώρου για την εξασφάλιση της ανεξάρτητης εισόδου-εξόδου θεατών, αθλητών, δημοσιογράφων, VIP και εργαζομένων.

• Εγκατάσταση εναλλακτικών συστημάτων ηλεκτρικού ρεύματος, θέρμανσης και ψύξης.

• Επισκευή και συντήρηση της υφιστάμενης σιδηράς περίφραξης και συμπλήρωση περίφραξης όπου απαιτείται για τη διαμόρφωση των νέων εισόδων.

• Κατασκευή νέων πυλών εισόδου – εξόδου αθλητών, θεατών και ΑΜΚ (οδό Φωκίωνος) από σκυρόδεμα.

• Νέες σιδηρές (όμοιες με τις υφιστάμενες στην οδό Γραβιάς) θύρες εισόδου – εξόδου θεατών, διοίκησης, δημοσιογράφων και επισήμων (Γραβιάς)

• Κτήριο Υποσταθμού και οικίσκος ΔΕΗ

• Φύτευση υψηλού και χαμηλού πράσινου.

• Δίκτυο ραμπών πρόσβασης ΑΜΚ σύμμικτης κατασκευής με μεταλλικό φέροντα οργανισμό στα μεγαλύτερα ύψη.

• Καθαίρεση παλαιάς πλακόστρωσης και υπόβασης και δημιουργία νέας υπόβασης και επικάλυψης με πλακόστρωση στη νέα στάθμη εισόδου του κτιρίου.

• Κατασκευή κλιμάκων από μπετόν περιμετρικά του κτιρίου για την πρόσβαση σε όλους τους χώρους.

• Ο περιβάλλων χώρος θα εξοπλιστεί κατάλληλα με σκιάστρα, παγκάκια ξεκούρασης, κάδους απορριμμάτων, φωτιστικά κλπ.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.