ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024, 01:37

ΒΟΥΛΑ

Φωτιά στο Καβούρι: Απάντηση στα τρολ της περιοχής που συνεχίζουν τα ψέματα και την παραπληροφόρηση

0 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022, 20:39

Δεν αφήνει αναπάντητα ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης τα όσα ψευδώς κυκλοφορούν στο διαδίκτυο από συγκεκριμένη ομάδα για τους χρόνους απόκρισης και αντιμετώπισης της φωτιάς που ξέσπασε στις 5 Αυγούστου στη χερσόνησο του Καβουρίου σε ιδιωτικό εργοτάξιο. 

Αφορμή για να πιάσουν το "γαϊτανάκι" της παραπληροφόρησης υπήρξε ένα σχόλιο πυροφύλακα από το Κορωπί.. Ο πυροφύλακας ισχυρίσθηκε πως ήταν ο πρώτος που αντιλήφθηκε από το Κορωπί τη φωτιά στο Καβούρι πράγμα που αποδείχθηκε στην πορεία ανακριβές, έδωσε όμως την άκρη του νήματος σε κάποιους να ξετυλίξουν το κουβάρι.

Η απάντηση του Δήμου

Τρόπος ζωής και πολιτικής δράσης αποτελεί το ψέμα και η τοξική διαστρέβλωση από αδαείς παραγοντίσκους του πληκτρολογίου στην πόλη μας.

Οι γνωστοί καλικάτζαροι (τρολ) του τοπικού διαδικτύου, αυτή τη φορά ξεπέρασαν τον ίδιο τους τον εαυτό και πλέον ξέφυγαν από τη σφαίρα της γραφικότητας και πέρασαν σε αυτήν της γελοιότητας με τη δημιουργία ευφάνταστων και πάντα ανυπόστατων σεναρίων και θεωριών συνωμοσίας.

Στην απέλπιδα προσπάθεια τους να πλήξουν την αξιοπιστία της Δημοτικής Αρχής και των εργαζομένων στην Πολιτική Προστασία του Δήμου μας οι οποίοι, προς μεγάλη απογοήτευση τους, αποδεικνύουν την αξία τους στο πεδίο συνεχώς και αδιαλείπτως, προσπάθησαν να αξιοποιήσουν – πάντα για να πλήξουν τον Δήμαρχο και τον Δήμο μας - μια επιπόλαια αλλά στην βάση της καλοπροαίρετη ανάρτηση στα social media, ενός πυροφύλακα από τον γειτονικό Δήμο Κρωπίας ο οποίος έκανε μία απόπειρα να καρπωθεί αυτός την άμεση ανταπόκριση του Δήμου μας στην πυρκαγιά που ξέσπασε στις 5 Αυγούστου στο Μικρό Καβούρι.

Αν και καλοπροαίρετη η προσπάθεια, μοιάζει ως παραμύθι του θρυλικού Μινχάουζεν, ότι κάποιος καλός και φιλότιμος πυροφύλακας από το Κορωπί σε απόσταση περίπου 15 χιλιομέτρων μακριά από το σημείο που ξέσπασε η πυρκαγιά και μάλιστα με σειρά από λόφους να μεσολαβούν, είδε «πρώτος» και ανέφερε τη φωτιά στην Πυροσβεστική, την στιγμή που άλλοι συνάδελφοι του από τρία (!!!) κοντινά πυροφυλάκια (Πανόραμα Βούλας - Πευκωτό - Λόφος ΛΟΚ) σε απόσταση 5,5 χλμ. 3,1 χλμ. και 1,9 χλμ. αντίστοιχα, πλήρως στελεχωμένα και λειτουργούντα, δεν την αντιλήφθησαν εγκαίρως.

Πέραν όλων αυτών και ένα υπερσύγχρονο σύστημα εναέριας παρακολούθησης, προφανώς και αυτό δεν είδε τίποτα όπως και οι επίγειες ψηφιακές και θερμικές κάμερες που διαθέτει εδώ και 3 χρόνια ο Δήμος μας.

Οι γνωστοί ιντριγκαδόροι όμως άρπαξαν την ευκαιρία για αμφισβήτηση και χολή και ανέβασαν το σχόλιο του πυροφύλακα από το Κορωπί ως θέσφατο και όχι μόνο αυτό αλλά επικοινώνησαν και με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του γειτονικού Δήμου και παλαιό στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κ. Θοδωρή Γρίβα, ο οποίος δεν είχε πρωτογενή γνώση των περιστατικών εκείνη τη μέρα.

Εκείνος με τη σειρά του επικοινώνησε με τον ίδιο καλοπροαίρετο αλλά επιπόλαιο πυροφύλακα που του έδωσε την (λανθασμένη) πληροφορία ότι στις 17:03 αντιλήφθηκε τη φωτιά και την έδωσε στο κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μέσω ασυρμάτου δίνοντας επίσης και σειρά φωτογραφιών που έβγαλε κατά την διάρκεια της βάρδιάς του.

Αυτό αποτέλεσε την θρυαλλίδα για να ξεκινήσουν «πανηγύρια» στο διαδίκτυο από τους γνωστούς πλέον τοξικούς κεκράχτες καταγγέλλοντας την Δημοτική Αρχή για αναξιοπιστία, το σύστημα εναέριας παρατήρησης ως άχρηστο, φτάνοντας μάλιστα ένας εξ αυτών, που συναγωνίζεται για τη θέση του πλέον "ελαφρύ" της παρέας τους, μα μιλά για κλήση ακόμα και του εισαγγελέα.

Άνθρακες ο θησαυρός και παρά τις διαδικτυακές παραινέσεις του playmaker της ομάδας «πολέμου» περί ύπαρξης καταγραφών για να αποδείξουν τα παραμύθια που όχι μόνο αναπαρήγαγαν αλλά υιοθέτησαν και υπερμεγέθυναν κιόλας, αυτές ακριβώς οι καταγραφές είναι που αποδεικνύουν το επίπεδο της αθλιότητάς τους, καθ' όσον τίποτα εξ αυτών των ισχυρισμών και «ειδήσεων» δεν είναι πραγματικό.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, απευθυνθήκαμε στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος για να λάβουμε ακριβείς πληροφορίες για το τι έγινε, πως και πότε.

Το γραφείο του Αρχηγού ανταποκρίθηκε άμεσα και μας παρείχε την απαιτούμενη πληροφόρηση. Η πρώτη επικοινωνία που είχε το κέντρο της Π.Υ. μέσω ασυρμάτου ήταν στις 17:09:51 από πυροφυλάκιο, ενώ έλαβε μια δεύτερη κλήση πάλι μέσω ασυρμάτου 3 λεπτά αργότερα.

Επίσης υπήρχε τηλεφωνική κλήση στο 199 στις 17:14. Στο σύστημα Engage της Πυροσβεστικής γράφτηκε ως χρόνος έναρξης της επιχείρησης κατάσβεσης 17:16. Κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορούσε να πάρει τις πληροφορίες αυτές.

Ζητήσαμε από τον Αντιδήμαρχο Θ. Γρίβα να διερευνήσει το θέμα ο οποίος μας ανέφερε ότι τελικά μετά από ενδελεχή έρευνα του, ο πυροφύλακας στο Κορωπί είχε δώσει την ενημέρωση για τη φωτιά μετά τις 17:13 και όχι στις 17:03 όπως αρχικά τον είχε ενημερώσει και ότι οι φωτογραφίες που του έστειλε ήταν από την εξέλιξη της φωτιάς και όχι από την έναρξη της, όπως υποστήριξαν μετ’ επιτάσεως στις αναρτήσεις τους οι καταγγέλλοντες.

Μας είπε επίσης ότι για όλα αυτά τα δεδομένα ενημέρωσε εκ νέου έναν τοπικό σύμβουλο Βάρης που του είχε ζητήσει πληροφορίες νωρίτερα. Βέβαια καμία διόρθωση στα αρχικώς εσφαλμένα γραφόμενα τους δεν υπήρξε από μέρους της ομάδας των τρολ… ούτε για τα μάτια του κόσμου.

Από πλευράς του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης οι πλήρως πιστοποιημένες και διασταυρωμένες από την Π.Υ. επικοινωνίες για το επίμαχο διάστημα είναι:

Α) 17:10 από την πυροφύλακα του παρατηρητηρίου Πανοράματος Βούλας Ελένη Κωσταλιάτου στον ασύρματο του κέντρου της Π.Υ. (κανάλι 27).

Β) 17:13:39 τηλέφωνο στο 199 από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης από τον χειριστή βάρδιας των drone, Αντώνη Αλαφούζη.

Γ) 17:15 τηλεφωνική επικοινωνία μέσω κινητών Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με τον Υποδιοικητή 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού.

Από τον έλεγχο του Αντιδημάρχου Κρωπίας Θ. Γρίβα προκύπτει ότι ο πυροφύλακας από το Κορωπί μίλησε και έδωσε την πυρκαγιά σε χρόνο μεταγενέστερο (17:13) και σε άλλο κανάλι του κέντρου επιχειρήσεων της Π.Υ. (κανάλι 18) καθ' όσον οι βόρειοι και βορειανατολικοί σταθμοί του Υμηττού επικοινωνούν σε άλλο κανάλι από τους νότιους και νοτιοδυτικούς σταθμούς.

Οι δε ψηφιακές εικόνες που κατέγραψε το drone της εναέριας παρατήρησης του Δήμου μας στις 17:09, τις όποιες και δώσαμε από την πρώτη στιγμή στη δημοσιότητα, καταδεικνύουν ξεκάθαρα ότι στις 17:09 ο καπνός της πυρκαγιάς ήταν περιορισμένος σε έκταση, σε πυκνότητα, έφτανε σε μικρό ύψος και ήταν άσπρου χρώματος ακόμα, δηλαδή η πυρκαγιά είχε μόλις εκδηλωθεί.

Έτσι λοιπόν η επιπολαιότητα ενός πυροφύλακα, που επιχείρησε με άκομψο και ίσως υπερβολικό τρόπο να μπει στην εικόνα, και το μένος λίγων ακραίων της περιοχής, έδωσε την ευκαιρία σε ότι τοξικότερο υπάρχει το τελευταίο διάστημα στην πόλη μας, τουλάχιστον σε θέματα επικοινωνίας δημοτικών δρώμενων, να λύσουν το ζωνάρι τους και να επιχειρήσουν να μηδενίσουν προσπάθειες τόσων ανθρώπων, να σπεκουλάρουν, να υπερβάλουν, να απειλήσουν, να ποδηγετήσουν, προς άγρα εκλογικού ακροατηρίου που φυσικά με τις μεθοδεύσεις αυτές προφανώς θα τους γυρίζει την πλάτη μια ώρα αρχύτερα.


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.