ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024, 00:41

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

Η πυρκαγιά στη Χερσόνησο του Μικρού Καβουρίου και η παραπληροφόρηση του όψιμου "επαναστάτη"

0 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022, 17:18

Μετά την ταχεία και επιτυχή αντιμετώπιση από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, των δυνάμεων της Πυροσβεστικής και των εθελοντικών ομάδων, της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε σε οικοδομικό εργοτάξιο στο άκρο της Χερσονήσου του Μικρού Καβουρίου το απόγευμα της Παρασκευής 5 Αυγούστου, λίγοι αλλά γνωστοί διαχρονικά, μονίμως αντιπολιτευόμενοι, ξεκίνησαν την τυμβωρυχία. Έθεσαν σειρά ήδη πολλαπλώς απαντημένων θεμάτων για να προσπαθήσουν επ' ευκαιρία της πυρκαγιάς να δημιουργήσουν ανύπαρκτα αφηγήματα και να εξυφάνουν σενάρια συνωμοσίας.

"Τι έκαναν τα drone (;)" αναρωτιούνται σε σχετική ανάρτηση, όταν είναι αυτά που εντόπισαν στο πρώτο μόλις λεπτό την πυρκαγιά και κινητοποίησαν τις δυνάμεις, δίνοντας άμεσα ζωντανή εικόνα από το πεδίο.

"Ήταν δασική ή εργοταξιακή η πυρκαγιά (;)" ρωτούν, όταν οι ήδη δημοσιευμένες φωτογραφίες δείχνουν ξεκάθαρα τη φωτιά στο εργοτάξιο και ότι ούτε κάηκε ούτε κινδύνεψε σε καμία φάση η πλούσια βλάστηση της ευρύτερης περιοχής, και... πολλά άλλα γραφικά.

Στην πρωτοπορία των αυθαίρετων και ψευδών ισχυρισμών και συμπερασμάτων, βρέθηκε και πάλι ο όψιμος «επαναστάτης χωρίς αιτία», ο οποίος φιλοδοξεί να παίξει ρόλο στις επόμενες δημοτικές εκλογές! 

Ανοίγοντας μια παρένθεση θα πούμε πως είναι γνωστή σε όσους παρακολουθούν συστηματικά τα δημοτικά δρώμενα τα τελευταία οκτώ χρόνια πως η συμμετοχή του στη διοίκηση του δήμου ήταν άχρους και άοσμη η δε άγνοιά του σε θέματα της πόλης χαρακτηριστική. 

Ο εν λόγω είναι επίσης γνωστός για την πρόσφατη κυβίστηση (κοινώς κωλοτούμπα) καταγγέλοντας πράγματα τα οποία στήριζε με θέρμη και εξυμνούσε έως και λίγες μέρες πριν την... "επανάστασή του (βλέπε ανακατασκευή Μαρίνας Βουλιαγμένης).

Διαστρεβλώνοντας  λοιπόν την πραγματικότητα, για τη φωτιά στη χερσόνησο του Καβουρίου, ισχυρίστηκε ότι η παύση οικοδομικών εργασιών τους καλοκαιρινούς μήνες δεν γίνεται για λόγους ησυχίας και ηρεμίας της πόλης αλλά και για λόγους επικινδυνότητας! Μάλιστα αναφέρει ότι το έχει επισημάνει. Προφανώς ο ισχυρισμός του υπηρετεί μόνο την ευκαιριακή δημοσιότητα που επιχειρεί να εξασφαλίσει και όχι φυσικά την διαχρονική πραγματικότητα της πόλης. Αν και ψάξαμε συστηματικά δεν βρήκαμε καμία τέτοια επισήμανσή του περί επικινδυνότητας. Μπορεί βέβαια αυτή η προειδοποίηση - επισήμανση να έχει γίνει σε πολύ κλειστό κύκλο και να μην πήρε τη δημοσιότητα που της... άρμοζε.

Συνεχίζοντας τη δημιουργία  εικονικής πραγματικότητας, αναφέρει ότι η Δημοτική Αρχή και τα συλλογικά της όργανα ενέκριναν οικοδομικές εργασίες στην περιοχή, ενώ η μόνη έγκριση που δόθηκε ήταν για τον μήνα Ιούλιο και μόνο για την περιοχή της Μαρίνας.

Αποκρύπτει επιμελώς ότι με πρόταση του Δημάρχου δεν δόθηκε εξαίρεση από την παύση οικοδομικών εργασιών στην περιοχή που ξέσπασε η πυρκαγιά, αν και αυτή ζητήθηκε.

Είναι προφανές ότι αγνοεί το γεγονός ότι η πυρκαγιά ξέσπασε με το οικοδομικό εργοτάξιο ανέγερσης κατοικιών κλειστό, καθ' όσον εάν ήταν σε λειτουργία και υπήρχε το εργατικό προσωπικό και το προσωπικό ασφαλείας του, η πυρκαγιά θα είχε κατασβεστεί στα πρώτα λεπτά και δεν θα είχε επεκταθεί επ΄ουδενί.

Συνεχίζοντας, υιοθετεί λαϊκίστικη ρητορική εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, περί συμφερόντων και κακού κεφαλαίου, υπονοώντας πως μοναδικό μέλημα της δημοτικής αρχής είναι η εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων. Προφανώς κατ' αυτόν, η εγκατάσταση της 24ωρης εναέριας παρακολούθησης που εγκατέστησε ο δήμος πρόσφατα δεν έγινε για την προστασία της πόλης και του δασικού της πλούτου αλλά για να εξυπηρετήσει κάποια συμφέροντα...  

Επίσης θεωρεί ότι είναι υποχρέωση του Δήμου να μπαίνει σε ιδιωτικούς κλειστούς χώρους στους οποίους υπάρχει βιομάζα ή κλαδέματα και να επιμελείται την κλάδευση ή την απομάκρυση των κλαδεμάτων. Είναι μια πράγματι νέα ενδιαφέρουσα άποψη.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφερθεί προς ενημέρωσή του, έστω και τώρα, πως δύο επικίνδυνες πυρκαγιές που συνέβησαν την δεκαετία του 1970 και του 1990  αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα και αποτελεσματικά όπως και η τελευταία στην χερσόνησο του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Τελειώνοντας ευχαριστεί, την Πολιτική Προστασία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ως να πρόκειται για κάποιο ανεξάρτητο όργανο χωρίς ηγεσία και χωρίς επικεφαλής, ξεχνώντας ότι ο πολιτικός και επιχειρησιακός προϊστάμενος της, είναι ο Δήμαρχος της πόλης και ο/η αρμόδιος Αντιδήμαρχος. Αυτός που χρησιμοποιεί αυτού του είδους τη λογική, στην καθομιλουμένη ονομάζεται "πολιτικάντης".

Αυτό που είδαμε κατά την διάρκεια αυτής της δύσκολης πυρκαγιάς, καθ' όσον βρεθήκαμε στην περιοχή από την πρώτη κιόλας στιγμή, ήταν το σύνολο των οχημάτων και του προσωπικού Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Είδαμε έξι  οχήματα και πυροσβέστες που με τον ειδικό τους εξοπλισμό και συνεπικουρούμενοι από την Πολιτική Προστασία και τις εθελοντικές ομάδες, αντιμετώπισαν τη φωτιά μέσα σε υπόγεια, πάνω σε ξυλότυπους, μέσα σε εκσκαφές γεμάτες με σίδερα και άλλες δύσκολες παγίδες. Είδαμε τον Δήμαρχο και την αρμόδια Αντιδήμαρχο στην πρώτη γραμμή μαζί με τους αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος μέσα στην κάπνα και τη σκόνη.

Αυτούς που δεν είδαμε πουθενά ήταν τους "κριτές" του πληκτρολογίου και τα τρολ του διαδικτύου, όπως και τον φιλόδοξο όψιμο «ακτιβιστή» που όπως πληροφορηθήκαμε βρισκόταν σε πιο... "δροσερό" περιβάλλον αγναντεύοντας τις φλόγες και τους καπνούς της δύσκολης αυτής πυρκαγιάς, που εάν δεν είχε ελεγχθεί έγκαιρα και αποτελεσματικά μπορεί να του έδινε την δυνατότητα, να γράψει ακόμα περισσότερα  από όσα πρόλαβε να γράψει μόλις 3 ώρες μετά το αίσιο πέρας του περιστατικού.

Συμπερασματικά προκύπτει τελικώς για τον εν λόγω, ή ότι βρίσκεται μακριά από την πραγματικότητα ή ηθελημένα την παραποιεί προκειμένου να κατασκευάσει το προσωπικό του αφήγημα,

Το "πουκάμισο" είναι μεγαλύτερο, ή το μέγεθος του σαφώς μικρότερο από το "πουκάμισο" που προσπαθεί να φορέσει.

Ένα πάντως είναι σίγουρο. Η επόμενη θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα περίοδος. Ελπίζουμε όμως να περιλαμβάνει παραγωγικές πολιτικές αντιπαραθέσεις επιχειρημάτων και όχι ευκαιριακές τοποθετήσεις σαν αυτή που βιαστικά ανέβηκε στο διαδίκτυο με προφανή τον σκοπό της παραπληροφόρησης.

Φυσικά έχει κι αυτός το ακροατήριο του, αλλά δεν έχει να προσφέρει κάτι στην παραγωγή τοπικής πολιτικής.

ΊδωμενΣχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.