ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 07:24

ΒΟΥΛΑ

Βούλα - Φροντίδα για τα ΑμεΑ: Παρουσιάστηκε μελέτη δημιουργίας προσβάσιμων διαδρομών σ' όλη την πόλη

0 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022, 15:07

Ολοκληρώθηκε και παρουσιάστηκε σε εκπροσώπους των ΜΜΕ ολοκληρωμένη μελέτη του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, με στόχο την καταγραφή και αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης στην πόλη, σε ό, τι αφορά την προσβασιμότητα των ΑμεΑ και την άμεση παρέμβαση για την πλήρη εναρμόνιση όλων τον δημόσιων κτηρίων, των ιδιωτικών επιχειρήσεων και των κοινόχρηστων χώρων της πόλης, με τις απαιτούμενες συνθήκες πλήρους εξυπηρέτησης των ατόμων με κινητικές δυσκολίες.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, κατά την παρουσίαση της μελέτης τη Δευτέρα 18 Ιουλίου, στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η δημιουργία μίας πόλης απόλυτα φιλικής και φιλόξενης στα ΑμεΑ, με άμεση υλοποίηση όσων προβλέπει η μελέτη σε πρώτο χρόνο, αλλά με μεσοπρόθεσμο στόχο τη δημιουργία προσβάσιμης διαδρομής στο σύνολο των πλατειών, πάρκων και πεζοδρομίων της πόλης, συνολικού μήκους περίπου 440 χλμ. Πρόκειται για έργο ιδιαίτερο φιλόδοξο με υψηλό βαθμό δυσκολίας, αλλά εξαιρετικά σημαντικό και απαραίτητο για μία κοινωνία ανθρώπινη και πολιτισμένη.

Η εντεταλμένη σύμβουλος εναρμόνισης δράσεων και έργων για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, κ. Μαρία Φουρναράκη εξήγησε στους παριστάμενους τις βασικές στοχεύσεις της Δημοτικής Αρχής μέσα από τη μελέτη, ενώ έκανε έκκληση στους συμπολίτες μας να επιδεικνύουν περισσότερο σεβασμό στους ΑμεΑ, καθώς η αδιαφορία πολλές φορές ακυρώνει όποια προσπάθεια γίνεται για τη δημιουργία συνθηκών προσβασιμότητας.

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκε από εκπρόσωπο της εταιρείας που ανέλαβε το έργο και παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικής Υπηρεσίας, κ. Δημήτρη Γεωργιάκου, η βασική δομή της μελέτης, η οποία κινήθηκε στους ακόλουθους άξονες:

1ο στάδιο - Καταγραφή υπάρχουσας κατάστασης σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους σε ότι αφορά θέσεις στάθμευσης, διαδρομές όδευσης και wc για ΑμεΑ.

2ο στάδιο - παρεμβάσεις με στόχο την άμεση βελτίωση της προσβασιμότητας της πόλης μας – αναλυτική καταγραφή 120 περίπου άμεσων παρεμβάσεων με κόστος 90.000 € και χρόνο υλοποίησης 6-12 μήνες που θα δημιουργήσουν συνθήκες προσβασιμότητας σε μεγάλο ποσοστό των επίκαιρων και πολυσύχναστων σημείων της πόλης

3ο στάδιο – ελεύθερες διαδρομές - διαδρομές ειδικού ενδιαφέροντος οι οποίες θα αποτελέσουν τα πρώτες αρτηρίες προσβάσιμων διαδρομών.

Τέλος, παράλληλα με τις παρεμβάσεις που ξεκινούν άμεσα, οι προσβάσιμες διαδρομές της πόλης θα ενταχθούν σε ειδική εφαρμογή πλοήγησης για έξυπνες συσκευές.

Δείτε εδώ  την παρουσίαση της Δευτέρας, ενώ το σύνολο της μελέτης πρόκειται να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου εντός ολίγων ημερών για παρατηρήσεις και προτάσεις.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.