
Σώο στη ξηρά εντοπίστηκε το τέταρτο μέλος του πληρώματος του ελικοπτέρου που κατέπεσε το απόγευμα σε θαλάσσια περιοχή Πλάκα νοτιοδυτικά της Σάμου ενώ επιχειρούσε κατάσβεση στο νησί.
Πρόκειται για ένα Μολδαβό υπήκοο που είναι καλά στην υγεία του. Σύμφωνα με πληροφορίες τα ρεύματα τον βοήθησαν να βγει κολυμπώντας στην ακτή της Πλάκας.
Ζωντανός διεσώθη και είναι καλά στην υγεία του και ο δεύτερος Μολδαβός που επέβαινε στο ελικόπτερο. Στο μοιραίο ελικόπτερο επέβαιναν συνολικά τέσσερα άτομα.
Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ δύο από τους επιβαίνοντες που εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή, μεταφέρθηκαν στην ξηρά χωρίς τις αισθήσεις τους. Έγινε επιτόπια προσπάθεια ανάνηψής τους με ΚΑΡΠΑ, προσπάθεια που συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της διακομηδής τους στο νοσοκομείο, η οποία όμως απέβη άκαρπη. Έτσι στο νοσοκομείο, οι γιατροί βεβάιωσαν τον θάνατό τους .
Νεκροί είναι ο Έλληνας μεταφραστής και ο Ρουμάνος συγκυβερνήτης.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από το Λιμενικό Σώμα:
O πρώτος που διασώθηκε είναι ο Μολδαβός μηχανικός,
Ο δεύτερος που εντοπίστηκε και είναι νεκρός είναι ο Έλληνας διερμηνέας
Ο τρίτος που εντοπίστηκε και είναι και αυτός νεκρός είναι ο Ρουμάνος συγκυβερνήτης και
Ο τέταρτος που βγήκε ζωντανός στη στεριά ειναι ο Μολδαβός πιλότος.
Συνέχεια ενημέρωσης: Σώος εντοπίστηκε στην ξηρά ο 4ος επιβαίνοντας του ελικοπτέρου που κατέπεσε στην περιοχή ΠΛΑΚΑ νδ της Σάμου #ελικοπτερο #Σαμος
— ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ (@HCoastGuard) July 13, 2022
Σχόλια Αναγνωστών
0 Προσθήκη σχολίουΔεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.