ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023, 13:20

ΑΛΙΜΟΣ

Άλιμος - Συνέδριο: Οι ευρωπαίοι αυτοδιοικητικοί έναντι της νέας μεταναστευτικής κρίσης

0 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022, 15:21
Οι ευρωπαίοι αυτοδιοικητικοί έναντι της νέας μεταναστευτικής κρίσης

Η κρισιμότητα της διαχείρισης της μετανάστευσης και η επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης της στήριξης των τοπικών και των περιφερειακών αρχών από τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. θα βρεθούν στο επίκεντρο του Συνεδρίου που συνδιοργανώνουν ο δήμος Αλίμου και η Επιτροπή Ιθαγένειας, Διακυβέρνησης Θεσμικών και Εξωτερικών Υποθέσεων (CIVEX) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών. 

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου στο Divani Apollon Palace (Αγίου Νικολάου 10, Βουλιαγμένη) και ώρα 9 π.μ. εκκινούν οι διεργασίες του συνεδρίου όπου και θα υφίσταται η δυνατότητα παρακολούθησης μέσω livestreaming. 

Το συνέδριο θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή πλέον των εκατό Δημάρχων και Περιφερειαρχών των 27 κρατών - μελών και υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και με τη συμμετοχή Υπουργών, Περιφερειαρχών και Δημάρχων της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων ο εκ των διοργανωτών δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, ο πρόεδρος της επιτροπής "Ιθαγένεια, διακυβέρνηση, θεσμικές και εξωτερικές υποθέσεις της ΕτΠ Mark Speich ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών Απόστολος Τζιτζικώστας ενώ μέσω βιντεομηνύματος θα τοποθετηθεί ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς. 

Στο επίκεντρο των εργασιών θα βρεθούν οι ραγδαίες εξελίξεις στο προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα και τα νέα δεδομένα που διαμόρφωσε στην ήπειρο η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Οι Ευρωπαίοι αυτοδιοικητικοί κρίνουν ότι η Ε.Ε. πρέπει να δράσει τώρα. Θέτουν σε πρώτο πλάνο την εφαρμογή διρθρωμένων μέσων, προκειμένου να είναι προετοιμασμένοι για τις επικείμενες προκλήσεις, ενώ ταυτόχρονα υπογραμμίζουν ότι οι τοπικές και περιφερειακές αρχές στις παραμεθόριες περιοχές αντιμετωπίζουν σημαντικές πιέσεις λόγω της άνισης κατανομής της ευθύνης διαχείρισης της τρέχουσας κατάστασης. 

Η πολυεπίπεδη διακυβέρνηση η ορθή προσαρμογή των πολιτικών μετανάστευσης σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο και η ουσιαστική αλληλεγγύη στις κοινότητες υποδοχής αποτελούν τα καίρια ζητήματα διαβούλευσης. 

Στο περιθώριο των εργασιών του Συνεδρίου, οι Ανδρέας Κονδύλης, Τάκης Θεοδωρικάκος, Σοφία Βούλτεψη και Απόστολος Τζιτζικώστας θα παραχωρήσουν στις 10.30 π.μ. στην αίθουσα "Aphrodite" του Divani Apollon Palace συνέντευξη τύπου.  

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.