ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024, 06:58

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Συνάντηση Χαρδαλιά - Φωστηρόπουλου για το Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης στο Παλαιό Φάληρο

0 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022, 13:25

Συνάντηση εργασίας με τον υφυπουργό Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά στο υπουργείο είχε σήμερα ο Δήμαρχος Γιάννης Φωστηρόπουλος με κύριο θέμα το Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης στο Παλαιό Φάληρο. 

Η δημιουργία του Πάρκου Ναυτικής Παράδοσης στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου που ήταν μια πάγια επιδίωξη της τωρινής αλλά και της προηγούμενης δημοτικής αρχής του Διονύση Χατζηδάκη,  ήταν το κύριο θέμα συζήτησης ανάμεσα στους δύο άνδρες. 

Όπως είπε ο Δήμαρχος χάριν στις ταχύτατες και συντονισμένες ενέργειες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αλλά και του οράματος του ευπατρίδη εφοπλιστή και Προέδρου της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ΚΥΚΛΩΨ  ΑναστασίουΆρη Θεοδωρίδη, η υλοποίηση  του Πάρκου Ναυτικής Παράδοσης προχωρά, φέρνοντας το Παλαιό Φάληρο ένα ακόμα βήμα κοντά στο όραμα της ανάδειξής του σε Διεθνές Κέντρο Ναυτιλίας. 

Θα πρέπει να σημειωθεί πως τον Ιανουάριο του 2021 υπεγράφη Μνημόνιο Αξιοποίησης του Πάρκου Ναυτικής Παράδοσης ανάμεσα στον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή και τον Πρόεδρο της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ΚΥΚΛΩΨ κ. Αναστάσιο - Άρη Θεοδωρίδη, με σκοπό την δημιουργία στην έκταση, χώρου προβολής και ανάδειξης της διαχρονικής σχέσης των Ελλήνων με τη θάλασσα.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου χώρου όπου θα προβάλλεται η ναυτική τέχνη του λαού μας, η παράδοση και το μέλλον της Eλληνικής ναυτοσύνης, η στενή σχέση του Έλληνα με τη θάλασσα αλλά και η προσπάθεια όλων των Ελλήνων που έχουν στην πορεία του χρόνου αγκαλιάσει με την επαγγελματική ή ερασιτεχνική δράση τους το υγρό στοιχείο.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.