ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024, 08:44

ΒΟΥΛΑ

"Ολοκληρωμένο Πράσινο Σημείο" στα 3Β: Δεύτερη ζωή για μεταχειρισμένες συσκευές και υλικά

0 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022, 16:20

Δεύτερη ζωή σε μεταχειρισμένα αντικείμενα θα δώσει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης μέσα από τη δημιουργία "Ολοκληρωμένου Πράσινου Σημείου" με χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου και του Ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE – IPCEI - Greece. 

Ηλεκτροσυσκευές και άλλα υλικά πριν οδηγηθούν στη διάλυση και στην ανακύκλωση θα περνούν από το Πράσινο Σημείο του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και όποιες φτιάχνονται και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά θα κερδίζουν μια δεύτερη ζωή αφού θα μπορούν οι πολίτες να τις αποκτήσουν με συμβολικό αντίτιμο.

Θα επισκευάζονται μικρές ηλεκτρικές συσκευές, θα γίνεται διαλογή - επισκευή επίπλων, είδη ρούχων, βιβλίων, παιχνιδιών και άλλων ειδών, που θα μπορούν να καταθέτουν οι πολίτες ώστε να τα πάρουν ή να τα αγοράσουν άλλοι πολίτες.

Το "Ολοκληρωμένο Πράσινο Σημείο" του Δήμου θα λειτουργεί σαν ένα Κέντρο Δημιουργικής Επαναχρησιμοποίησης Υλικών το οποίο θα αποτελέσει πρότυπο για όλη την Ελλάδα. 

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο της Βούλας (Λεωφ. Κ. Καραμανλή 18, Βούλα) θα γίνει ενημερωτική εκδήλωση όπου διακεκριμένοι επιστήμονες, εκπρόσωποι του Υπουργείου Περιβάλλοντος, του Πράσινου Ταμείου αλλά και εκπρόσωποι κορυφαίων, διεθνών περιβαλλοντικών οργανώσεων όπως είναι η Greenpeace και η WWFθα θα παρουσιάσουν αναλυτικά τη λειτουργία του "Ολοκληρωμένου Πράσινου Σημείου". 

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης συνεχίζει τις εντατικές δράσεις που είναι ήδη σε εξέλιξη στην πόλη στην κατεύθυνση της διαλογής στην πηγή και την επαναχρησιμοποίηση ανακυκλούμενων υλικών.


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.