ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 22:18

ΕΓΚΛΗΜΑ

Αστυνομικός επικεφαλής σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά -Δρούσε στα νότια προάστια

0 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022, 21:46

Συνελήφθησαν 4 μέλη της σπείρας, μεταξύ των οποίων ήταν και αστυνομικός. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεων της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμα 4 άτομα για διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και 37 άτομα για προμήθεια ναρκωτικών, τα οποία όμως δεν συνελήφθησαν, καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του αυτοφώρου.

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη και συστηματική έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης, έφτιαξαν την οργάνωση το Σεπτέμβριο του 2021 και άρχισαν από τότε να διακινούν (προμήθεια, αποθήκευση, κατοχή, πώληση κ.λπ.) ναρκωτικές ουσίες (αποκλειστικά κοκαΐνης), στα νότια προάστια της Αττικής. Η αστυνομία βρήκε πάνω από 160 περιπτώσεις διακίνησης κοκαΐνης και εκτιμά ότι από αυτές προέκυψαν οφέλη ύψους τουλάχιστον 5.340 ευρώ.

Το modus operandi

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης (modus operandi) της εγκληματικής οργάνωσης και τους διακριτούς ρόλους κάθε μέλους αυτής διαπιστώθηκε ότι o αρχηγός της οργάνωσης, που είναι αστυνομικός και υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής, ήταν επιφορτισμένος με την αναζήτηση και την προμήθεια των ναρκωτικών ουσιών.

Έτερο μέλος της οργάνωσης αναλάμβανε την αποθήκευση των ναρκωτικών ουσιών σε κατάστημα που διατηρεί στα νότια προάστια της Αττικής.

Τα άλλα δύο μέλη της οργάνωσης ήταν επιφορτισμένα με την περαιτέρω διάθεση των ναρκωτικών ουσιών στους τελικούς χρήστες.
Επέλεγαν πολυσύχναστους χώρους για την αγοραπωλησία των ναρκωτικών ουσιών και κυρίως υπαίθριους χώρους στάθμευσης πολυκαταστημάτων των νοτίων προαστίων, ενώ κάποιες φορές προμήθευαν και «κατ’ οίκον» τους «πελάτες» τους.

Μάλιστα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης χρησιμοποιούσαν στο πλαίσιο των επικοινωνιών τους κωδικοποιημένες φράσεις, προκειμένου να μην γίνεται αντιληπτό το περιεχόμενο των συνομιλιών τους:

ναρκωτικές ουσίες: «κάλτσες», «μπυρίτσες», «σουβλάκια», «μικρό», «κόκα κόλα», «θέμα»

ποσότητες κοκαΐνης: «ώρα», «λεπτό», «οχτάρια», «κομμάτια», «μέτρο», «βιβλία», «συνδρομή», «βράχος», «στικάκι», «παιχνίδι»

ποιότητα κοκαΐνης: «καλό παιδί»,

χρήματα: «παπούτσια»,

αγορά ποσότητας «επί πιστώσει»: «αέρα».

Η αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, απογευματινές ώρες της Πέμπτης 16 Ιουνίου 2022, κατά την οποία δύο από τα μέλη αυτής κατελήφθησαν σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης πολυκαταστήματος των νοτίων προαστίων να πραγματοποιούν αγοραπωλησία ναρκωτικών και συνελήφθησαν, ενώ κατά την επακόλουθη έρευνα βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν 1,08 γραμ. κοκαΐνης και το χρηματικό ποσό των 110 ευρώ.

Στις έρευνες που ακολούθησαν σε οικίες και οχήματα, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
2 αυτοκίνητα,
29,15 γραμ. κοκαΐνης,
2,57 γραμ. κάνναβης,
3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
9 σύριγγες,
ουσίες πρόσφορες για νόθευση ναρκωτικών ουσιών,
πλήθος φιαλιδίων με άγνωστες ουσίες,
συσκευή καπνίσματος ναρκωτικών ουσιών,
13 κινητά τηλέφωνα,
8.040 ευρώ και 700 δολάρια,
3 κλειδιά τραπεζικών θυρίδων,
2 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
πλήθος μέσων ηλεκτρονικής αποθήκευσης δεδομένων (USB-stick),
πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων και
πλαστικός ηλεκτρικός φανός ερυθρού και μπλε χρώματος, όμοιος με αυτούς που χρησιμοποιούνται από υπηρεσιακά οχήματα.

Τα κατασχεθέντα οχήματα θα παραδοθούν για φύλαξη στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού (Δ.Δ.Δ.Υ.), οι κατασχεθείσες ναρκωτικές ουσίες θα αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους και τα χρηματικά ποσά θα αποσταλούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.