ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 21:34

ΒΟΥΛΑ

Ασκληπείο Βούλας: Με δωρεά Μαρτίνου το πιο σύγχρονο Κέντρο Τραύματος στην Ελλάδα

0 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022, 16:26

Πιστή στο δρόμο της κοινωνικής προσφοράς η οικογένεια του Θανάση Μαρτίνου χρηματοδοτεί τη δημιουργία του πρώτου Κέντρου Τραύματος στην Ελλάδα. 

Με δωρεά μέσω του κοινωφελούς Ιδρύματος "Αιγέας" του Θανάση και της Μαρίνας Μαρτίνου ολοκληρώνεται στα τέλη Ιουνίου το νέο ΤΕΠ στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας, το οποίο θα αποτελεί κόσμημα για το νοσοκομείο αλλά και για ολόκληρο το ΕΣΥ. Θα είναι εξειδικευμένο και στο τραύμα, καθώς η αίθουσα αναζωογόνησης, η οποία είναι τελευταίας τεχνολογίας, κατασκευάστηκε με αυτές τις προδιαγραφές.

Το Ασκληπιείο Βούλας μαζί με το «Αττικόν», το «Γεννηματάς», και το «ΚΑΤ» επελέγη από επιτροπή που συγκροτήθηκε το Φεβρουάριο του 20 από τον τότε υπουργό Υγείας, ως κέντρο τραύματος επιπέδου 1. Όπως εξηγεί ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ανδρέας Πλεμμένος κέντρο τραύματος επιπέδου 1 σημαίνει ότι είναι το πλέον ειδικό νοσοκομείο αντιμετώπισης τραύματος, στη γεωγραφική περιοχή της ευθύνης του. «Επίσης πρέπει να είναι οπωσδήποτε τριτοβάθμιο νοσοκομείο, να έχει άμεση πρόσβαση σε μεγάλες λεωφόρους, να έχει ελικοδρόμιο -κι εμείς βρισκόμαστε σε διαδικασία δημιουργίας μέσα στις εγκαταστάσεις μας-και να έχει τη δυνατότητα υποδοχής τραυματιών σε 24ωρη βάση».

 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.