ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023, 23:42

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Μαθητές δημοτικών σχολείων στην υπαίθρια μονάδα κομποστοποίησης της Μαρίνας Φλοίσβου

0 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022, 11:57

 Στα πλαίσια των δράσεων της Μαρίνας Φλοίσβου για την Παγκόσμια μέρα Περιβάλλοντος, την Παρασκευή, 3 Ιουνίου, μαθητές δημοτικών σχολείων του Παλαιού Φαλήρου και του Αλίμου, ξεναγήθηκαν στην υπαίθρια μονάδα κομποστοποίησης και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας της και να μάθουν για την αειφορία και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η μονάδα κομποστοποίησης της Μαρίνας Φλοίσβου λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2020 και επεξεργάζεται τα πράσινα απόβλητα του πάρκου και τα υπολείμματα καφέ από τα καταστήματα της μαρίνας, τα οποία γίνονται οργανικό λίπασμα. Το οργανικό λίπασμα εφαρμόζεται στα φυτά του πάρκου και επιστρέφει πάλι στη γη και την εμπλουτίζει, κλείνοντας αρμονικά τον οικολογικό κύκλο ζωής τους καλύτερα από κάθε άλλη τεχνολογία.


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.