ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023, 00:35

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση του Δ.Σ. της Ένωσης Δημάρχων με τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε.

0 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022, 17:19

Τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Δημήτρη Παπαστεργίου επισκέφτηκε κλιμάκιο του Δ.Σ. της ΕΝ.Δ.Α. σε μια συνάντηση γόνιμη και εποικοδομητική.

Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η καταστατική θέση των αιρετών και η αναγκαιότητα αναβάθμισή της, σαν απαραίτητο στοιχείο για βελτίωση του ιδίου του θεσμού της Τ.Α. και της αποτελεσματικότητάς του. Θέμα στο οποίο συμφώνησαν όλοι οι παριστάμενοι, ότι θα πρέπει να είναι από τις βασικές προτεραιότητες στην ατζέντα των συζητήσεων των Θεσμικών Οργάνων της Τ.Α. με την Πολιτεία.

Ειδικότερα ο Πρόεδρος της ΕΝ.Δ.Α. κ. Παύλος Καμάρας παρουσιάζοντας το φάσμα των εξελίξεων, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί σε βάρος των αιρετών, στο θέμα των χορηγιών (πρώην και νυν) μετά τον Νόμο Κατρούγκαλου, ζήτησε την ενεργή συμμετοχή της Κ.Ε.Δ.Ε. τόσο σε πολιτικό όσο και στο νομικό επίπεδο.

Κατέθεσε την πρόταση της Ένωσης Δημάρχων Αττικής, για επαναφορά της χορηγίας στους Δημάρχους που εξελέγησαν μετά το 2013, η οποία ως γνωστόν έχει καταργηθεί με τον Νόμο 4336/2015 εφ’ όσον όπως τόνισε έχουν εκλείψει οι μνημονιακές συνθήκες που επέβαλλαν την αρνητική αυτή ρύθμιση.

Μάλιστα πρότεινε η καταβολή αυτή της χορηγίας να γίνεται από τους Δημοτικούς Προϋπολογισμούς, αφού το κόστος για κάθε Δήμο, θα είναι ασήμαντο.

Επίσης στο θέμα της δραστικής περικοπής των καταβαλλόμενων χορηγιών, μετά τον νέο τρόπο υπολογισμού τους, ζητήθηκε από την Κ.Ε.Δ.Ε. τόσο η παρέμβαση στην πολιτική ηγεσία για νέα νομοθετική ρύθμιση όσο και σε νομικό επίπεδο για υποστήριξη των ήδη κατατεθεισών προσφυγών των αιρετών, που πλήττονται.

Συζήτηση έγινε και για τις ιδιαίτερες οικονομικές δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζουν οι ΟΤΑ, την περίοδο αυτή, καθώς και για το θέμα της κυβερνησιμότητας των Δήμων μετά τις πρόσφατες εξελίξεις.

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Δ. Παπαστεργίου, αφού εξέφρασε την χαρά του, και τις ευχαριστίες του για την συνεργασία με την Ένωση των Δημάρχων Αττικής, επιβεβαίωσε την βούληση του Ανώτατου Θεσμικού Οργάνου της Αυτοδιοίκησης, για την αναγκαιότητα αναβάθμισης της καταστατικής θέσης των αιρετών και η Κ.Ε.Δ.Ε. θα είναι σε συνεχή διάλογο με την ΕΝ.Δ.Α. για όλα τα θέματα που απασχολούν την διοίκηση της αλλά και αρωγός υποστήριξης στα όσα από κοινού συμφωνηθούν μεταξύ των δυο Ενώσεων.

Εκτός του Προέδρου κ. Π. Καμάρα, παρέστησαν ο Αντιπρόεδρος κ. Κ. Αναστόπουλος πρ. Δήμαρχος Ύδρας, ο Ταμίας κ. Γ. Κουράσης πρ. Δήμαρχος Χαλανδρίου, τα μέλη του Δ.Σ. κ. Β. Γιαννακόπουλος Αντιπεριφερειάρχης Αττικής & πρ. Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ. Ν. Μπάμπαλος Δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Γ. Καλαφατέλης Δήμαρχος Διονύσου. Παρέστη εκ μέρους της Κ.Ε.Δ.Ε. ο Γενικός Διευθυντής κ. Ι. Καραγιάννης πρ. Δήμαρχος Λαγκαδά.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.