ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 19 ΜΑΙΟΥ 2024, 04:45

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πανελλήνιες 2022: Οι απαντήσεις στο μάθημα των Λατινικών

0 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022, 13:47

Τα θέματα κρίνονται στο σύνολό τους εύκολα καθώς αφορούσαν απλές λεξιλογικές και γραμματικές γνώσεις της Λατινικής, ενώ και οι συνταντικές παρατηρήσεις ήταν αναμενόμενες παρόλο που υπήρχε δυνατότητα από τα αποσπάσματα να αντληθούν πιο σύνθετες συντακτικές μετατροπές. Επίσης, η εισαγωγή που εξετάζεται για πρώτη φορά φέτος μέσω της παρατήρησης κλειστού τύπου δεν δυσκόλεψε τους μαθητές, αφού δεν αφορούσε ειδικές αλλά γενικές γνώσεις γύρω από τη λατινική γραμματεία. 

Ωστόσο, στο θέμα Δ1β η αιτιολόγηση του τρόπου εκφοράς της δευτερεύουσας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να απαιτείται και η δικαιολόγηση του χρόνου του ρήματος εκφοράς και όχι μόνο της έγκλισης που αποτελούν δύο διακριτικά στοιχεία στη θεωρία των δευτερευουσών της Λατινικής, γεγονός που καθιστά την εκφώνηση εν μέρει ασαφή. 

Την επιμέλεια των απαντήσεων είχαν οι Λουκάς Σκρέκης και Μάνος Τρουλάκης του Εκπαιδευτικού Οργανισμού "ΡΟΜΒΟΣ". 


 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.