ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023, 12:22

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δυο Δήμαρχοι μαλώνανε στου ΔΕΔΔΗΕ τη μάντρα

0 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022, 10:52

Μία "κόντρα" που καλά κρατεί εδώ και πολύ καιρό βγήκε και πάλι στην επιφάνεια την ώρα που έπαιρνε φωτιά ο τόπος. Και έγινε δημοσίως, στα κανάλια προκαλώντας αρνητικές εντυπώσεις. 

Η αναφορά γίνεται για τους δημάρχους Γλυφάδας και Ελληνικού - Αργυρούπολης Παπανικολάου και Κωνσταντάτο

Ο πρώτος, από τα διοικητικά όρια του οποίου ξεκίνησε η φωτιά στον Υμηττό που κατέκαψε το Πανόραμα στην Άνω Βούλα, έλεγε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από τον σταθμό του ΔΕΔΔΗΕ ο οποίος βρίσκεται στις παρυφές του βουνού και ευθύνη έχει το Δασαρχείο. Επιπλέον η περίφραξή του ήταν κλειδωμένη και ως εκ τούτου ο δήμος και να ήθελε δεν θα μπορούσε να μπει να καθαρίσει. 

Παρ' όλα αυτά είπε, δράσαμε με ταχύτητα με αποτέλεσμα να ελεγχθεί η φωτιά μέχρι να 'ρθει η Πυροσβεστική και τα εναέρια μέσα. 

Μάθαμε επιπροσθέτως και για τη "συνήθη αλληλογραφία" στις... υπηρεσίες η οποία όπως γίνεται σχεδόν πάντα, μένει αναπάντητη, λειτουργεί όμως άριστα ως επικάλυψη των όποιων ευθυνών. 

Από την άλλη την ώρα που έπαιρνε φωτιά ο τόπος ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης άφηνε αιχμές πως την ευθύνη φέρει ο γείτονάς του που δεν αποψίλωσε το χώρο γύρω από το σταθμό του ΔΕΔΔΗΕ.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή της εκδήλωσης της φωτιάς βγήκε το συμπέρασμα ότι φταίει η Γλυφάδα γιατί δεν καθάρισε, και βεβαίως μετά μάθαμε ότι όταν η Γλυφάδα ήταν στον ΣΠΑΥ, (πριν αποχωρήσει δηλαδή),  στον οποίο είναι ο ίδιος πρόεδρος, όλα ήταν πεντακάθαρα. 

Και ενώ βλέπαμε όλα αυτά στα κανάλια, και τα αεροπλάνα περνούσαν το ένα μετά το άλλο πάνω από τα κεφάλια μας, ένας άλλος δήμαρχος, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, έτρεχε να σώσει την πόλη του, το περιαστικό της πράσινο, αλλά προπάντων τις ανθρώπινες ζωές των συμπολιτών του από τη φωτιά που στροβιλιζόταν ανάμεσα στον οικιστικό της ιστό. 

Όπως είπε "όλοι μαζί δώσαμε την πρώτη μεγάλη μάχη του φετινού καλοκαιριού. Ενωμένοι πετύχαμε τον πρωταρχικό μας στόχο, δεν μετατραπήκαμε σε νέο «Μάτι», δεν χάσαμε ούτε μια ανθρώπινη ζωή και όλοι οι συμπολίτες μας το βράδυ κοιμήθηκαν με ασφάλεια στα σπίτια τους. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την πόλη μας και να την παραδώσουμε στα παιδιά μας ακόμα καλύτερη. Για εμένα το βουνό δεν έχει διοικητικά όρια. Αυτό θα υποστηρίξω και στον ΣΠΑΥ. Δεν έχει να κάνει αν η Γλυφάδα αποχώρησε ή όχι, οι εργολαβίες πρέπει να συνεχιστούν και οι υπόλοιποι Δήμοι να συνεισφέρουν. Το βουνό είναι ένα και μας αφορά όλους. Εδώ χρειάζεται συνεργασία και όχι μπαλάκι ευθυνών".

Το μήνυμα είναι ένα κύριοι δήμαρχοι κι αυτό το εξέπεμψε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος: "Όλοι μαζί δώσαμε τη μεγάλη μάχη. Δεν έγινε η πόλη μας ένα δεύτερο Μάτι". 

Τα υπόλοιπα που είδαμε στα κανάλια θα έπρεπε να λείπουν... 

Στον απλό πολίτη είναι εντελώς αδιάφορο το θέμα των αρμοδιοτήτων. Ακόμα πιο αδιάφορες στον πολίτη είναι οι "κόντρες" ανάμεσα στους δημοτικούς άρχοντες. 

Αν υπήρξαν ολιγωρίες και παραλείψεις και από που, ας τις βρουν κι ας τις αποδώσουν τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας. Στην κρίσιμη στιγμή ο πολίτης θέλει να βλέπει τις ηγεσίες ενωμένες. 

Επιπλέον, θα πρέπει να τελειώσει αυτό το αστείο, που μόνο αστείο δεν είναι, με τις αρμοδιότητες. Την έχουμε δει αυτή την ιστορία είτε έχουμε πλημμύρες, είτε έχουμε χιόνια, είτε έχουμε φωτιές. 

Έλεος πια... 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.