ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024, 09:53

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Kέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών και στο Παλαιό Φάληρο

0 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022, 18:01
Κάθε Δευτέρα από 13.30 έως 14.30, στα Δημοτικά Ιατρεία της πόλης οι δημότες 18 έως 45 ετών εγγράφονται στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο.

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου συμμετέχοντας και υποστηρίζοντας την δράση του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», ανακοινώνει την ένταξη του στο πρόγραμμα ενημέρωσης και εγγραφής νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών, η οποία θα υλοποιείται κάθε εβδομάδα και συγκεκριμένα.

Κάθε Δευτέρα, αρχής γενομένης από τις 6 Ιουνίου 2022 (1.30’ μ.μ. – 2.30’ μ.μ.) στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου μας, επί της οδού Αγίου Αλεξάνδρου 77 (Τ. 210 98 39 373 & e-mail: virginia.tsoli@palaiofaliro.gr ).

Μέσω της δράσης, ο κάθε δημότης που το επιθυμεί και είναι ηλικίας από 18 έως 45 ετών, μπορεί να γίνει εθελοντής δότης μυελού των οστών, συμπληρώνοντας την αίτηση και δίνοντας δείγμα στοματικού επιχρίσματος (σάλιου) στον εκπαιδευμένο νοσηλευτή, ο οποίος θα υποστηρίζει την προσπάθεια στα Δημοτικά μας Ιατρεία.

Ακολούθως το δείγμα αυτό αποστέλλεται από το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» σε εξειδικευμένο εργαστήριο, για την εξέταση της ιστικής του ταυτότητας και εν συνεχεία, ανώνυμα, με έναν κωδικό αριθμό, καταχωρείται στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Σε αυτό το αρχείο βρίσκονται οι ελπίδες των ασθενών που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών από όλο τον κόσμο.
O Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος με αφορμή την έναρξη της δράσης στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, καλεί τους δημότες να ανταποκριθούν, στηρίζοντας με την συμμετοχή τους την προσπάθεια και με δεδομένο ότι η χώρα μας διαθέτει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά δοτών ανά πληθυσμό.

Στατιστικό το οποίο αναδεικνύει στην απόλυτη διάστασή της, την μεγάλη κοινωνική προσφορά του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», η οποία ενημερώνει και ευαισθητοποιεί, ώστε να καταστεί συνείδηση μας η εθελοντική προσφορά αιμοποιητικών κυττάρων.

Η δράση υποστηρίζεται από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αρωγής και Υγείας Γιάννη Αρκουμάνη και συντονίζεται από τον γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου και υπεύθυνο των Δημοτικών Ιατρείων Παλαιού Φαλήρου Μελέτιο Βατίστα.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.