ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023, 12:03

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Στην «Πράσινη Έκθεση «Attica Green Expo» ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου

0 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022, 17:27

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου έλαβε μέρος, με δικό του περίπτερο στην 1η Πράσινη Έκθεση «Attica Green Expo», τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (World Environment Day – WED), η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί το κύριο όχημα του ΟΗΕ για την ενθάρρυνση της παγκόσμιας ενημέρωσης και δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η 1η Πράσινη Έκθεση για το περιβάλλον, «Δράσε με Οικολογική Συνείδηση», φιλοξενήθηκε την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Ιουνίου 2022, από τις 09:00′ έως τις 21:00′, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μετρό Συντάγματος, με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Τα εγκαίνια του περιπτέρου του Δήμου Παλαιού Φαλήρου της «Attica Green Expo», έγιναν την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022 στις 19.00΄ από τον Δήμαρχο της πόλης Γιάννη Φωστηρόπουλο.

Στο περίπτερο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου προβλήθηκε σε βίντεο το υλοποιημένο το έργο της Δημοτικής Αρχής, με στόχο την ενημέρωση των επισκεπτών, για τις εφαρμοσμένες πολιτικές ήπιας, βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης της πόλης. Σε συνάρτηση με το σημαντικό σχέδιο διαμόρφωσης, ανάπλασης και αξιοποίησης του παράλιου μετώπου του Παλαιού Φαλήρου καθώς και τα μεγάλα έργα υποδομής που έχουν δρομολογηθεί και υλοποιούνται.

Κύριος στόχος της έκθεσης «Δράσε με Οικολογική Συνείδηση» ήταν η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε περιβαλλοντικά θέματα, η ενημέρωση για το θετικό οικολογικό αντίκτυπο αλλά και η ανάδειξη των καλών πρακτικών του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, σε θέματα όπως η εξοικονόμηση ενέργειας, η σύγχρονη διαχείριση απορριμμάτων, η βιώσιμη αστική κινητικότητα και οι αστικές αναπλάσεις με περιβαλλοντικό πρόσημο.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης  διεξήχθησαν “eco panels” αποτελούμενα από στελέχη Οργανισμών, Φορέων και Επιχειρήσεων, με θέματα συζήτησης για την σημαντικότητα της βιώσιμης ανάπτυξης, της κυκλικής οικονομίας, της διαχείρισης αγαθών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, την ανακύκλωση, τη δεντροφύτευση και τα οφέλη του vegan τρόπου ζωής, ενημερώνοντας τους πολίτες για τις σύγχρονες φιλοπεριβαλλοντικές πρακτικές.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έχει εξελιχθεί σε παγκόσμια πλατφόρμα για δημόσια προβολή, με τη συμμετοχή περισσότερων από 143 χωρών ετησίως. Μεμονωμένοι πολίτες και οργανώσεις ενθαρρύνονται να προσθέσουν δραστηριότητες που σχετίζονται με το περιβάλλον και τη διάσωσή του και να παρακινήσουν τους συνανθρώπους τους να αναλάβουν πρωτοβουλία προς αυτήν.Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.