
Παρουσία του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου τελέστηκε την Κυριακή 29 Μαϊου το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Πεσόντων υπέρ Πίστεως και Πατρίδος, Ιερολοχιτών και Καταδρομέων στο Ηρώο των ΛΟΚ στο Καβούρι.
Στην τελετή χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γλυφάδας και Ελληνικού Αντώνιος.
Παρόντες ήταν εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας, ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, πολιτικοί και συγγενείς των πεσόντων.
Την τελετή όμως "σφράγισε" η παρουσία και το "ύστατο χαίρε" του θρυλικού Ιερολοχίτη Καταδρομέα στρατηγού Κωνσταντίνου Κόρκα ο οποίος λίγη ώρα μετά την κατάθεση στεφάνου εξέπνευσε στο Ασκληπιείο Βούλας.
H τελετή έχει καθιερωθεί από τον ιδρυτή των Ειδικών Δυνάμεων, Υποστράτηγο Ανδρέα Καλλίνσκη και πραγματοποιείται κάθε χρόνο με μέριμνα της Διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ.
Ο Δήμαρχος μετά την τελετή δήλωσε: "Την ώρα που η ειρήνη στην περιοχή μας διαταράσσεται νιώθουμε περισσότερο από κάθε άλλη φορά το μεγαλείο της θυσίας τους για την πατρίδα και αποτίουμε φόρο τιμής, υπερήφανοι για το σθένος και την ανδρεία τους.
"Σήμερα είχα την τιμή , να σφίξω το χέρι του στρατηγού Κωνσταντίνου Κόρκα και να συνομιλήσω για μια ακόμα, αλλά δυστυχώς τελευταία φορά, με αυτόν τον σπουδαίο πατριώτη, λίγο πριν φύγει από τη ζωή. Στο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Πεσόντων υπέρ Πίστεως και Πατρίδος, Ιερολοχιτών και Καταδρομένων στο Ηρώο των ΛΟΚ στο Καβούρι ο θρύλος των Καταδρομέων Στρατηγός Κωνσταντίνος Κόρκας έδωσε το "παρών" και το "ύστατο χαίρε". Αιωνία του η Μνήμη".
Ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, με τον στρατηγό Κωνσταντίνο Κόρκα. Λίγη ώρα αργότερα ο θρυλικός καταδρομέας θα φύγει για το "τελευταίο ταξίδι".
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.
Σχόλια Αναγνωστών
0 Προσθήκη σχολίουΔεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.