ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022, 03:17

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

170 νέα δέντρα εμπλουτίζουν την βλάστηση κατά μήκος του ρέματος Πικροδάφνης

0 27 ΜΑΙΟΥ 2022, 14:44
Πρωτοβουλία «75UN-75 Trees UNAI SDG»: Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου πρωτοπορεί και συμμετέχει στις ενέργειες για το περιβάλλον

Οι περιβαλλοντικές ενέργειες του Δήμου Παλαιού Φαλήρου συνεχίστηκαν κατά μήκος του ρέματος Πικροδάφνης, στο ύψος των οδών Θέμιδος, Ικτίνου και Αγαμέμνονος, όπου έγινε φύτευση 170 δένδρων, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου μας στο έργο «Πρωτοβουλία 75UN-75 Trees UNAI SDG». Με την υποστήριξη του Κέντρου Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης του ΕΚΠΑ, την ΚΕΔΕ και το Πράσινο Ταμείο.

Τα δένδρα που φυτεύτηκαν, παρόντος του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου και υπό τον συντονισμό του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Πρασίνου Νίκυ Γιάκοβλεφ, ήταν 100 ελιές, 35 φιστικιές και 35 αμυγδαλιές.

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου συμμετέχει σ’ αυτή την πρωτοβουλία - αντίμετρο στην κλιματική αλλαγή με μαζική φύτευση νέων δέντρων - από το 2020, όταν και άνοιξε ο πρώτος κύκλος δενδροφυτεύσεων. Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, μάλιστα, είναι πανελλαδικά πρωτοπόρος στην υποστήριξη της συγκεκριμένης δράσης.Η Πρωτοβουλία «75UN-75 Trees UNAI SDG» εκκίνησε τη δραστηριότητά της το 2020, με αφορμή την 75η επέτειο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και την υιοθέτηση από τα κράτη – μέλη της Συνθήκης για την Κλιματική Αλλαγή των Ηνωμένων Εθνών.

Στη χώρα μας συντονιστής του Δικτύου Πράσινης Ενέργειας του Οργανισμού, είναι το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης του ΕΚΠΑ.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.