ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 19:14

ΑΡΘΡΑ

Ποια τα ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά και σε ποιους απευθύνεται το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

0 23 ΜΑΙΟΥ 2022, 11:12

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο και ο νέος όρος “Άτμισμα” ή “Vaping” έχει γίνει δημοφιλές παγκοσμίως για πολλούς λόγους που θα εξηγήσουμε παρακάτω. Πρόκειται για μια ηλεκτρονική συσκευή όπου το κύριο χαρακτηριστικό της είναι η παραγωγή ατμού. Αποτελείται από διάφορα τεχνικά εξαρτήματα, κυρίως από μια μπαταρία, δεξαμενή υγρού αναπλήρωσης, ατμοποιητή και έναν αισθητήρα ροής ατμού. Τόσο ο σχεδιασμός όσο και η πρακτικότητα του, έχουν οδηγήσει πολλούς στην επιλογή του με σκοπό να κόψουν το κοινό τσιγάρο. Παρακάτω θα δείτε πιο αναλυτικά τα χαρακτηριστικά που το κάνουν ελκυστικό ως υποκατάστατο του καπνίσματος, ποιοι το χρησιμοποιούν περισσότερο, αλλά και τι λένε οι έρευνες μέχρι στιγμής:

Τα ανταγωνιστικά Χαρακτηριστικά του ηλεκτρονικού τσιγάρου

Ένα από τα πιο ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά που σχετίζονται με το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι η δυνατότητα επιλογής επιπέδου νικοτίνης που περιέχεται στα υγρά αναπλήρωσης. Γνωρίζουμε πως η διακοπή του καπνίσματος γίνεται δύσκολη, ακριβώς επειδή η νικοτίνη είναι εθιστική. Είναι ο σημαντικότερος λόγος που η πλειοψηφία δεν μπορεί να το κόψει. Εδώ, έρχεται το τσιγάρο ατμού και βρίσκει τη λύση. Όμως, υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξετε και ένα υγρό αναπλήρωσης χωρίς νικοτίνη. Επόμενο δυνατό σημείο, είναι η ευρεία γκάμα υγρών αναπλήρωσης με διαφορετικές γεύσεις ή αλλιώς, αρώματα. Οι ατμιστές μπορούν να τις αλλάζουν όσο συχνά το επιθυμούν με αποτέλεσμα να μην το βαριούνται ποτέ. Συνεχίζοντας, πλέον στο εμπόριο κυκλοφορούν διαφορετικοί τύποι ηλεκτρονικών συσκευών. Σε κάποιους από αυτούς μπορείτε να εξατομικεύσετε τις λειτουργίες τους. Υπάρχει δηλαδή, μια ένδειξη ρυθμίσεων έτσι ώστε να το κάνετε να λειτουργεί όπως θέλετε, πχ. μπορείτε να ρυθμίσετε την ποσότητα του ατμού που εξάγετε μέσω του ατμοποιητή του. Μπορείτε να δείτε περισσότερα για το ηλεκτρονικό τσιγάρο στο alterego.gr και να επιλέξετε το κατάλληλο για εσάς.

Ποιοι είναι και που απευθύνεται το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Οι περισσότεροι ατμιστές ανήκουν στη κατηγορία των νέων μεταξύ 19-29 ετών - περίπου το 20%, αναφέροντας σε κάθε περίπτωση στατιστικά στοιχεία σε παγκόσμια κλίμακα. Όμως, αυτός δεν είναι ο κανόνας. Μεγάλο ποσοστό ενηλίκων πρώην καπνιστών έχει στραφεί στο ηλεκτρονικό τσιγάρο. Οι ηλικιακές ομάδες που ανήκουν γύρω στο 9% είναι μεταξύ 30 και 49 ετών , ενώ το 7% πρόκειται για ατμιστές μεταξύ 50 και 64 ετών. Όσον αφορά τα φύλα, τόσο άντρες όσο και γυναίκες το προτιμούν. Σημαντικό είναι πως απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Δεν υπάρχει περιορισμός στο ποιος θα στραφεί στο άτμισμα, αλλά στο ποιος επιθυμεί να διακόψει το κάπνισμα. Παρόλα αυτά, το μήνυμα του προϊόντος, εννοώντας τα τσιγάρα ατμού, απευθύνεται σε νέους και σε νεαρούς ενήλικες ανεξαρτήτως φύλου.

Πρόσφατες έρευνες Παγκοσμίως

Μια πρόσφατη μελέτη για το ηλεκτρονικό τσιγάρο δείχνει πως έφτασε τα 20,4 δις US$ σε πωλήσεις εντός του 2021. Αυτό το στοιχείο είναι μια απόδειξη πως το μέλλον του προβλέπεται ευοίωνο, ενώ υπολογίζεται πως έως το 2027 θα ξεπεράσει τα 30 δις US$. Άλλη έρευνα για το ηλεκτρονικό τσιγάρο υποδεικνύει πως το 2011 υπήρχαν 7 εκατομμύρια ατμιστές, ενώ σύμφωνα με τον ΠΟΥ το 2011 εκτοξεύθηκαν σε 44 εκατομμύρια. Το προηγούμενο έτος, το 2021 υπολογίζεται πως ξεπέρασαν τα 55 εκατομμύρια. Βλέποντας αυτά τα νούμερα, μπορούμε να καταλήξουμε πως οι ατμιστές θα συνεχίζουν να αυξάνονται. Έτσι, καταλήγουμε στο γεγονός πως το άτμισμα δεν πρόκειται για μια απλή συνήθεια, αλλά για κάτι πολύ περισσότερο.

Συμπερασματικά, τα ατμικά προϊόντα απευθύνονται σε κάθε ηλικιακή ομάδα, φύλο και οικονομικό υπόβαθρο. Είναι ένας τρόπος διακοπής του καπνίσματος που έχει αποδειχθεί ότι έχει βοηθήσει ανθρώπους να ξεφύγουν από αυτή την βλαβερή συνήθεια. Τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες το προτιμούν, συνήθως οι πιο νεαρές ηλικίες. Αυτό όμως, μπορεί να αλλάξει και να καταφέρει να προσελκύσει, παράλληλα μεγαλύτερες ηλικίες. Τα χαρακτηριστικά του είναι όντως ανταγωνιστικά, αλλά ας προσθέσουμε και κάτι σημαντικό. Το κόστος του. Είναι πλέον, μια λύση οικονομική από κάθε άποψη μιας που το μηνιαίο κόστος προμήθειας του είναι το 1/3 συγκριτικά με το κοινό τσιγάρο. Όλα αυτά, καταλήγουν στο ότι το vaping έχει γίνει μια αγαπημένη και καθημερινή συνήθεια με ενθαρρυντικές προοπτικές για το μέλλον. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.