ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 14:03

ΒΟΥΛΑ

Ξάνθη: Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στο 3ήμερο Επιστημονικό Συνέδριο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

0 14 ΜΑΙΟΥ 2022, 13:49

Στο 3ήμερο Επιστημονικό Συνέδριο για τον επενδυτικό και αναπτυξιακό προγραμματισμό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που ξεκίνησε στις 12 Μαϊου στην Ξάνθη και ολοκληρώνεται στις 15 του ιδίου μηνός συμμετείχε ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ως πρόεδρος του Δικτύου Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας (ΕΟΕΣ) Εύξεινη Πόλη.

Το συνέδριο στο οποίο έδωσαν το "παρών" πάνω από 800 σύνεδροι από όλη την Ελλάδα συνδιοργάνωσε ο Δήμος, Ξάνθης με την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», με κύριο θέμα τις θεσμικές αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας και για τους νέους επενδυτικούς και χρηματοδοτικούς ορίζοντες που ανοίγονται δυναμικά.

Έντονη ήταν η παρουσία του Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ο οποίος μίλησε στην ενότητα για τα Ευρωπαϊκά Χρηματοδοτικά Προγράμματα, τη Διασυνοριακή - Περιφερειακή Συνεργασία και για τις δραστηριότητες της "Εύξεινης Πόλης".  Επίσης, ήταν συντονιστής της θεματικής ενότητας "Αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Κεντρικού Κράτους". 

Όπως τόνισε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, μέσω του Ευρωπαϊκού Ομίλου ΕΟΕΣ Εύξεινη Πόλη βελτιώνεται η πρόσβαση των μελών του σε πληροφόρηση και ευκαιρίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ήδη υλοποιούνται 10 έργα που αφορούν σε Πρωτογενή Τομέα, Περιβάλλον, Αστική Ανάπτυξη και Τουρισμό.

Επιπλέον, υπάρχει διαφάνεια και προβολή των δραστηριοτήτων συνεργασίας και δημιουργούνται ευκαιρίες προώθησης των τοπικών και περιφερειακών συμφερόντων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σήμερα ο "ΕΟΕΣ Εύξεινη Πόλη" έχει 56 μέλη:
44 Δήμους από Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο
2 Περιφέρειες
1 Αποκεντρωμένη Διοίκηση
1 Ακαδημαϊκό φορέα
6 Φορείς με αντικείμενο την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον Πολιτισμό

Στο έδαφος των μελών της Εύξεινης πόλης κατοικούν περισσότεροι από 4.000.000 πολίτες

Ο οργανισμός έχει συμμετάσχει στην υλοποίηση περισσότερων από 100 Ευρωπαϊκών έργων, σε πολλά από τα οποία ήταν επικεφαλής.

Οι στόχοι για την επόμενη περίοδο είναι:

- Αύξηση του όγκου του ΕΟΕΣ Εύξεινη Πόλη με ένταξη νέων μελών
- Γεωγραφική διεύρυνση με ένταξη νέων μελών από Βαλκανικές και Μεσογειακές χώρες
- Αυξημένος ρόλος στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Εδαφικής Συνεργασίας
- Ανάπτυξη υπηρεσιών που έχουν ανάγκη τα μέλη, μέσω προγραμματικών συμβάσεων

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης παράδειγμα για όλη την Ελλάδα στη διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων 

Τα εύσημα του Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μανώλη Γραφάκου έλαβε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος για την εφαρμογή του προγράμματος διαχείρισης των οικιακών απορριμμάτων "Διαλογή στην Πηγή" το οποίο θα φθάσει στην ολοκλήρωσή του το Δεκέμβριο του 2024 με την πλήρη εφαρμογή του "Πληρώνω όσο πετάω". 

Όπως είπε ο κ. Γραφάκος o Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι από τους πρώτους δήμους της χώρας που δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την εφαρμογή του προγράμματος "Πληρώνω όσο Πετάω". 

Αυτή τη χρονική περίοδο, όπως είπε ο Δήμαρχος, ο Δήμος βρίσκεται στο 35% της εξέλιξης του προγράμματος με το γενικό ποσοστό στην Ελλάδα να βρίσκεται μόλις στο 12%. 


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.