ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, 12:28

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

ΕΤΑΔ - Ακτή Βουλιαγμένης: Η εταιρεία πήρε πίσω την απόφαση για το εισιτήριο των ΑμεΑ

1 12 ΜΑΙΟΥ 2022, 12:57

Μετά τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν τόσο από τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης όσο και την Εθνική Ομοσπονδία ΑμεΑ, η ΕΤΑΔ "ανέκρουσε πρύμναν" και ανακάλεσε την σκανδαλώδη απόφαση με την οποία τα άτομα αυτής της ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας και οι συνοδοί τους θα έπρεπε να βάζουν πολύ βαθειά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να μπουν στην πλαζ.

Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. της ΕΤΑΔ είχε πάρει το Μάρτιο απόφαση με την οποία έλεγε πως έπαυε να ισχύει η δωρεάν είσοδος στην πλαζ ανεξαρτήτως του ποσοστού αναπηρίας και έλεγε ότι οι έχοντες αναπηρία πάνω από 80% θα έπρεπε να καταβάλουν μισό εισιτήριο εισόδου (5 ευρώ) οι δε κάτω αυτό  (έως 67%) και οι συνοδοί τους ολόκληρο! 

Καταλυτική ήταν η χθεσινή παρέμβαση στο ραδιοφωνικό σταθμό των Παραπολιτικών του Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλου ο οποίος είπε: "η απόφαση του Δ.Σ. της ΕΤΑΔ  είναι όχι μόνο κοινωνικά και οικονομικά απαράδεκτη αλλά και δυσφημιστική για την πόλη μας". 

Κάλεσε δε την ΕΤΑΔ αλλά και το Υπερταμείο το οποίο είναι μέτοχος να ανακαλέσουν αυτή την απόφαση που έχει καθαρά εισπρακτικό χαρακτήρα και να επαναφέρουν το προηγούμενο καθεστώς της δωρεάν πρόσβασης για τα Άτομα με ειδικές Ανάγκες. 

Σε επιστολή δε που απέστειλε στην Εταιρεία ανάμεσα και σε άλλα τονίζει: "Στην περίπτωση που επιμείνετε στην εφαρμογή της νέας σκληρής τιμολογιακής πολιτικής, σας δηλώνουμε ότι ως δημοτική αρχή θα ακολουθήσουμε τη σκληρή πολιτική που εσείς επιλέγετε και θα προβούμε σε ενέργειες, που θα έχουν δυσμενείς για εσάς συνέπειες και θα πυροδοτήσουν το καλό κλίμα συνεργασίας που και τα δύο μέρη σφυρηλατούν τα τελευταία 5 χρόνια".

Μετά από τις σφοδρές αντιδράσεις και τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα η εταιρεία με ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξ΄υ άλλων πως: «…Με αίσθημα ευθύνης και αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας αναπροσαρμόζει την ειδική της τιμολογιακή πολιτική για τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) και των συνοδών τους.

Συγκεκριμένα, η είσοδος στην Ακτή Βουλιαγμένης για τα Άτομα με Αναπηρία (άνω του 67%) θα είναι δωρεάν, ενώ για τους συνοδούς (1 άτομο) θα ισχύει το μειωμένο εισιτήριο, σύμφωνα με την τιμολογιακή πολιτικής της Ακτής».

Μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ο δήμαρχος ζητά να επανέλθει η τιμή εισόδου και για τους δημότες στο περσινό επίπεδο, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως: "αντικοινωνικώς συμπεριφορές στην πόλη μας δεν γίνονται αποδεκτές". 

Η επιστολή Κωνσταντέλλου προς την ΕΤΑΔ

Αξιότιμοι κύριοι,

Με μεγάλη έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας άλλαξε δραματικά χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τη Δημοτική Αρχή γεγονός που πλέον αποτελεί πάγια τακτική της εταιρείας σας.

Συγκεκριμένα, έγινε αλλαγή ως προς τη δωρεάν είσοδο των ατόμων με ειδικές ανάγκες, όπου τέθηκε για πρώτη φορά η προϋπόθεση του ποσοστού αναπηρίας άνω του 80% αντί για 67% που ίσχυε ως πέρσι. Η κίνησή σας αυτή είναι ιδιαίτερα σκληρή και σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με το κοινωνικό προφίλ τόσο της ίδιας της εταιρείας όσο και του Δήμου μας όπου οι πολίτες και ιδίως οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες αντιμετωπίζονται με σεβασμό και απολαμβάνουν ιδιαίτερης προνομιακής μεταχείρισης.

Παράλληλα, η αύξηση της τιμής εισόδου σε ποσοστό 66% για τους δημότες μας, σε μία από τις δημοφιλέστερες παραλίες της περιοχής (οι οποίοι επισκέπτονται την παραλία σε καθημερινή βάση) και κυρίως χωρίς προηγούμενη ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής, όπως άλλωστε επιβάλλεται από την μέχρι τώρα καλή μας συνεργασία, βρίσκει επίσης αντίθετη τη Δημοτική Αρχή.

Η κρίσιμη οικονομική κατάσταση την οποία βιώνει η χώρα απαιτεί να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων και ως κρατικοί φορείς να είμαστε αρωγοί στις προσπάθειες που καταβάλει σύσσωμη η Δημόσια Διοίκηση για ανακούφιση των πολιτών.

Για όλους τους άνω λόγους, σας καλούμε να λάβετε σοβαρά υπόψη τις έντονες διαμαρτυρίες των πολιτών και της δημοτικής αρχής και να επανεξετάσετε άμεσα τις ληφθείσες αποφάσεις σας, να αναδείξετε το κοινωνικό πρόσωπο της εταιρείας σας και να διατηρήσετε την μέχρι πρότινος ισχύουσα τιμολογιακή πολιτική για όλες της ως άνω κατηγορίες.

Στην περίπτωση που επιμείνετε στην εφαρμογή της νέας σκληρής τιμολογιακής πολιτικής, σας δηλώνουμε ότι ως δημοτική αρχή θα ακολουθήσουμε τη σκληρή πολιτική που εσείς επιλέγετε και θα προβούμε σε ενέργειες, που θα έχουν δυσμενείς για εσάς συνέπειες και θα πυροδοτήσουν το καλό κλίμα συνεργασίας που και τα δύο μέρη σφυρηλατούν τα τελευταία 5 χρόνια.

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
ΜΑΡΙΑΝΝΑ 04.06.22
ΕΊΔΑΤΕ ΤΙ ΚΆΝΕΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ; ΑΝΑΤΡΈΠΕΙ ΤΑ ΠΆΝΤΑ. ΜΗΝ ΑΠΟΠΟΙΗΣΤΕ Ή ΑΠΑΞΙΏΝΕΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΎ ΚΑΤΈΧΕΤΕ. ΜΟΝΟΝ ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΊΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ, ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΛΟΣ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΏΝΟΥΝ.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.