ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 18:02

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

14ο Συνέδριο της Ν.Δ.: Ομιλία Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη

0 7 ΜΑΙΟΥ 2022, 22:03

Κύριε Πρόεδρε,

Κυρίες και κύριοι σύνεδροι,

Το 14ο Συνέδριο μας, πραγματοποιείται σε μία χρονική περίοδο ιδιαιτέρως σημαντική για τον κόσμο, την πατρίδα μας, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, αλλά και για την Νέα Δημοκρατία και την πολιτική μας ζωή.

Ο κόσμος μας είναι διαφορετικός. Η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, συνιστά κατάφορη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, απειλεί την εδαφική ακεραιότητα μίας ευρωπαϊκής χώρας, προκαλεί χιλιάδες αθώα θύματα, μας γυρίζει πίσω σε εποχές φρίκης και αγριοτήτων που θέλαμε να ξεχάσουμε.

Η Ελλάδα, με τη στάση της, βρίσκεται, για μία ακόμα φορά, στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Η Ευρώπη και ο κόσμος πρέπει να βάλουν τέλος σε αναθεωρητικές πρακτικές και επιθυμίες αλλαγής συνόρων. Η Ουκρανία πρέπει να στηριχτεί. Τα εγκλήματα πολέμου πρέπει διερευνηθούν και όσοι τα διέπραξαν πρέπει να τιμωρηθούν.
Η χρονική συγκυρία, είναι – όμως – ιδιαιτέρως σημαντική και για την πατρίδα μας, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

Η παγκόσμια ενεργειακή κρίση, αλλά και η επιπρόσθετη αρνητική επίπτωση του πολέμου, ήρθαν να προστεθούν στην υγειονομική κρίση που ταλαιπωρεί για δύο χρόνια τον πλανήτη. Βιώνουμε όλοι μια πρωτοφανή άνοδο του κόστους της ενέργειας, που μετακυλίεται στην τιμή βασικών αγαθών και υπηρεσιών, καθιστώντας δύσκολη την καθημερινότητα νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Απέναντι στην πολύ δύσκολη αυτή πραγματικότητα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εργάζεται συστηματικά για τη στήριξη της κοινωνίας και της οικονομίας.

Είμαστε δίπλα σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα.

Διατηρούμε την πατρίδα μας σε δρόμους ανάπτυξης.

Προχωράμε στην υλοποίηση του προγράμματος μας, κάνοντας πράξη τις αλλαγές που διασφαλίζουν καλύτερη ζωή, ανάπτυξη με κοινωνικό μέρισμα, ευκαιρίες για πρόοδο και προοπτική.

Λύνουμε προβλήματα που χρόνιζαν.Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μεγάλη μείωση της ανεργίας.

Ολοκληρώνουμε τεράστιες θεσμικές αλλαγές στην παιδεία, την υγεία, το ασφαλιστικό σύστημα, την ψηφιοποίηση και τον εκσυγχρονισμός του κράτους.

Αποκαθιστούμε τη μεσαία τάξη και φροντίζουμε τους πιο αδύναμους οικονομικά συμπατριώτες μας. Με φοροελαφρύνσεις, στοχευμένα μέτρα ύψους 4 δις ευρώ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, αύξηση του κατώτατου μισθού, μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδικά επιδόματα πρόσθετης στήριξης σε χαμηλοσυνταξιούχους.

Στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής συμμετέχουμε στη μεγάλη αυτή προσπάθεια.


Στηρίξαμε τους ναυτικούς και τη ναυτιλία, έναν από τους κλάδους που επλήγησαν με ιδιαίτερη ένταση από την πανδημία.

Ενισχύσαμε το Λιμενικό Σώμα με σύγχρονα μέσα και ανθρώπινο δυναμικό με αποτέλεσμα τη σημαντική βελτίωση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του. Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με την τιτάνια προσπάθεια των γυναικών και του ανδρών του Λιμενικού, που επιχειρούν με αποφασιστικότητα, σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και απόλυτη προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής οδήγησε σε εντυπωσιακή μείωση της τάξεως του 90%, των μεταναστευτικών ροών σε σχέση με το 2019.

Προχωράμε με γρήγορους ρυθμούς στην αξιοποίηση των λιμανιών της χώρας μας.

Αυξήσαμε κατά 24 τις άγονες γραμμές, δημιουργώντας ένα νέο ισχυρό πλέγμα ακτοπλοϊκών συνδέσεων που διασφαλίζει την πλήρη συγκοινωνιακή κάλυψη των νησιών μεταξύ τους και με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Ενισχύσαμε την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και στις παραλίες.

Δημιουργήσαμε, για πρώτη φορά, Εθνική Στρατηγική για την Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική στο νησιωτικό χώρο. Για πρώτη φορά ειδικά χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως το πρόγραμμα Νέαρχος, διασφαλίζουν ισχυρή αναπτυξιακή προοπτική για τους νησιώτες και τα νησιά μας.

Εγκαινιάσαμε τη νέα, ψηφιακή εποχή, στις σχέσεις του Λιμενικού Σώματος με την κοινωνία.

Ιδιαιτέρως σημαντική, φίλες και φίλοι, είναι η περίοδος αυτή και για τη Νέα Δημοκρατία, το Κόμμα μας.

Γιατί το Συνέδριο μας αναδεικνύει τα νέα, σύγχρονα χαρακτηριστικά του, με κορυφαία τη διαρκή επικοινωνία με την κοινωνία και τον ανοικτό, σε βάθος διάλογο, με αντικείμενο τα καθοριστικά ζητήματα που προσδιορίζουν όχι μόνο το παρόν, αλλά και το μέλλον της ανθρωπότητας.

Μια ματιά μόνο στο πρόγραμμα του Συνεδρίου και στη θεματολογία του, πείθει ότι η Νέα Δημοκρατία δικαίως κυριαρχεί στην πολιτική ζωή της Ελλάδος.

Είμαστε το Κόμμα που αποδεικνύει καθημερινά ότι επιλέγει λιγότερο να μιλά και περισσότερο να ακούει τους πολίτες.

Είμαστε το Κόμμα που προτιμά την πράξη, από την ατέρμονη θεωρητική αναζήτηση.

Είμαστε το Κόμμα που θέλει και μπορεί να μετατρέπει τα σχέδια σε έργο χειροπιαστό.

Είμαστε το Κόμμα που δεν ενδιαφέρεται να κυριαρχήσει στην κοινωνία, αλλά να πείσει την κοινωνία.

Όμως, φίλες και φίλοι, επιτρέψτε μου να παρατηρήσω ότι ακόμα πιο σημαντική είναι η περίοδος που διανύουμε για την πολιτική μας ζωή.

Πολιτική ζωή που απειλείται από τον ασύδοτο λαϊκισμό, με κύριο – δυστυχώς – εκφραστή τον ΣΥΡΙΖΑ.

Θυμίζω: Στείρα αντιπολίτευση, υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, ψεύτικα διλήμματα, διχασμός, δημαγωγία, ιδεοληψίες, μόνιμη άρνηση των πάντων, προσπάθεια ακύρωσης όλων όσων έχουμε πετύχει. Η νέα αρχή που προπαγανδίζει ο κ. Τσίπρας, είναι στην πραγματικότητα επιστροφή στο χειρότερο παρελθόν.

Η μεγάλη μάχη που κερδίσαμε, φίλες και φίλοι, η μάχη του Κυριάκου Μητσοτάκη, των βουλευτών, των στελεχών μας σε κάθε χώρο κοινωνικής δράσης, είναι η μάχη ενάντια στο λαϊκισμό.

Είναι λοιπόν τώρα χρέος και καθήκον μας να συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα. Γιατί ο λαϊκισμός είναι πάντα εδώ και καραδοκεί για να επανέλθει.

Όπλο μας, τα λίγα λόγια και τα πολλά έργα. Η απόλυτη συνέπεια στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Οι σωστές προτεραιότητες. Η συνέχεια στις μεγάλες θεσμικές αλλαγές. Οι μεταρρυθμίσεις.

Όπλο μας, το στελεχιακό μας δυναμικό, σε ολόκληρη την Ελλάδα. Αυτό που κέρδισε τη μάχη των εκλογών, μπορεί να κερδίσει και τον πόλεμο ενάντια στον λαϊκισμό.

Το οφείλουμε στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας.

Το οφείλουμε στις αξίες και τις αρχές μας.

Το οφείλουμε στις Ελληνίδες, τους Έλληνες, την Ελλάδα".
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.