ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 18 ΜΑΙΟΥ 2024, 22:52

ΑΛΙΜΟΣ

Στο σφυρί ακίνητα της συζύγου του εφοπλιστή Αγούδημου στον Αλιμο και στη Μύκονο

0 5 ΜΑΙΟΥ 2022, 11:17

Συνεχίζεται η περιπέτεια των πλειστηριασμών για τα περιουσιακά στοιχεία επιχειρήσεων που συνδέονται με τον αείμνηστο εφοπλιστή Γεράσιμο Αγούδημο.

Αντιμέτωπα με το ηλεκτρονικό σφυρί αναμένεται να βρεθούν στις 8 Ιουνίου δύο ακίνητα-φιλέτα στον Άλιμο, τα οποία ανήκουν στην εταιρεία τουριστικών και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων Νηρεύς, στην οποία τη θέση του προέδρου κατέχει η Ανθή-Μαρίνα Αγούδημου, σύζυγος του καπετάν Μάκη ο οποίας έφυγε από την ζωή πριν περίπου τέσσερα χρόνια.

Συγκεκριμένα, η Intrum Hellas εκπλειστηριάζει δύο οριζόντιες ιδιοκτησίες, οι οποίες εντοπίζονται στην ίδια οικοδομή ενώ το ποσό για το οποίο επιβλήθηκε η κατάσχεση ανέρχεται στα 300.000 ευρώ.


Ο πλειστηριασμός που εμφανίζει τη μεγαλύτερη τιμή πρώτης προσφοράς αφορά σε ένα ισόγειο κατάστημα το οποίο αναπτύσσεται σε πολυκατοικία η οποία είναι κτισμένη σε οικόπεδο με συνολική επιφάνεια 1.651 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στο Καλαμάκι εντός του σχεδίου πόλεως του δήμου Αλίμου επί των οδών Κανάρη, Βασ. Γεωργίου και Αριστοτέλους.

Το εν λόγω ισόγειο κατάστημα αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο και έχει επιφάνεια 250 τ.μ. ενώ σε αυτό ανήκει ο υπόγειος χώρος και τα πατάρια γύρω από αυτόν. Η τιμή εκκίνησης έχει τεθεί στα 805.500 ευρώ.

Ο δεύτερος πλειστηριασμός αφορά σε ένα διαμέρισμα του πέμπτου ορόφου στην ίδια πολυκατοικία, το οποίο έχει επιφάνεια 176 τ.μ. και βγαίνει προς εκποίηση με την τιμή εκκίνησης να ανέρχεται στα 410.080 ευρώ.

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, η πολυκατοικία υπολογίζεται ότι έχει κατασκευαστεί περίπου το 1980 ενώ κατά την εξωτερική αυτοψία, η οποία πραγματοποιήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, διαπιστώθηκε ότι βρίσκεται σε καλά επίπεδα συντήρησης.

Εκτός όμως από τα εναπομείναντα "ασημικά" της εφοπλιστικής οικογένειας Αγούδημου, αγοραστή μέσα από την οδό των πλειστηριασμών αναζητούν εκ νέου και 11 πολυτελείς βίλες με πισίνα, οι οποίες εντοπίζονται στην θέση Φωκός στην Άνω Μερά της Μυκόνου.

Πρόκειται για το project Armit villas το οποίο υλοποιήθηκε από τις εταιρείες Villas Armit και Artemis I LLC με έδρα την πολιτεία Ντελαγουέαρ των ΗΠΑ και την εταιρεία Delphi Athena LLC, με έδρα την Καλιφόρνια, οι οποίες εκπροσωπούνται στην χώρα μας μέσω υποκαταστήματος που διαθέτουν στην Αθήνα.

Οι κατοικίες, οι οποίες σχεδιάστηκαν από το αρχιτεκτονικό γραφείο ΑΚΚΜ, έχουν κατασκευαστεί κατά την χρονική περίοδο 2002-2009 ενώ ακολούθησαν τον δρόμο του πλειστηριασμού εξαιτίας των οφειλών που είχαν οι παραπάνω εταιρείες.

Στις 29 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί να γίνει μια νέα προσπάθεια για να εκποιηθούν με την υψηλότερη τιμή πρώτης προσφοράς να ανέρχεται στα 1,208 εκατ. ευρώ και την χαμηλότερη να αγγίζει τα 393.000 ευρώ ενώ η συνολική τιμή εκκίνησης πλησιάζει τα 9 εκατ. ευρώ.

Μαζί με τις 11 κατοικίες, οι οποίες αναπτύσσονται σε μια αρκετά μεγάλη και βραχώδη έκταση με θέα την θάλασσα, εκποιούνται και δύο αποθήκες.

Το ακριβότερο ακίνητο αποτελείται από μια διώροφη κατοικία με πισίνα, η οποία έχει ανεγερθεί σε ένα οικόπεδο έκτασης 13.304 τ.μ. και ακολουθεί σε επίπεδο υψηλότερης τιμής εκκίνησης μια επίσης διώροφη κατοικία, η οποία είναι κτισμένη σε ένα αγροτεμάχιο επιφάνειας 8.838 τ.μ., το οποίο ξεκινά στα 1,183 εκατ. ευρώ.

Πηγή: capital 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.