ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 01:21

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Γ. Φωστηρόπουλος: Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου είναι ο πρώτος Δήμος της χώρας που εντάχθηκε στο gov.gr

0 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022, 16:17
Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου συμμετέχει ενεργά στο ψηφιακό άλμα της Χώρας

"Ο Δήμος μας, συμμετείχε ως πιλοτικός Δήμος στον σχεδιασμό των εφαρμογών που αναπτύχθηκαν από την Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών και το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET), με την υποστήριξη εφαρμογών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Υπουργείου Εσωτερικών και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας", δήλωσε ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος μετά τη σημερινή "πρόβα τζενεράλε" που έγινε στο Δήμο του.

"Σήμερα" είπε, "στο Δημαρχείο του Παλαιού Φαλήρου μαζί με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη,, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θοδωρή Λιβάνιο, τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Δημήτρη Παπαστεργίου και τον Γενικό Γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης Λεωνίδα Χριστόπουλο, παρακολουθήσαμε την διαδικασία έκδοσης πιστοποιητικών μέσω του gov.gr από υπαλλήλους του Δήμου μας".

Μέσω του gov.gr πλέον παρέχονται απευθείας στους πολίτες, οι ακόλουθες υπηρεσίες:

Έκδοση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης
Έκδοση πιστοποιητικού γέννησης
Έκδοση πιστοποιητικού ιθαγένειας
Έκδοση πιστοποιητικού εγγυτέρων συγγενών
Έκδοση ληξιαρχικής πράξης γέννησης
Έκδοση ληξιαρχικής πράξης γάμου
Έκδοση ληξιαρχικής πράξης συμφώνου συμβίωσης
Έκδοση ληξιαρχικής Θανάτου

Με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, σταδιακά θα ψηφιοποιούνται νέες διαδικασίες και θα εντάσσονται στις θυρίδες.

"Tο επόμενο βήμα που προγραμματίζουμε στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου" τόνισε ο Γιάννης Φωστηρόπουλος, "είναι αυτό της ψηφιακής εκπαίδευσης, που είναι εξίσου σημαντική, καθώς το σύνολο των πολιτών, πρέπει να αποκτήσει τις κατάλληλες ψηφιακές δεξιότητες, προκειμένου να είναι σε θέση να επωφεληθεί του ψηφιακού μετασχηματισμού που ήδη συντελείται.

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου συμμετέχει ενεργά στο ψηφιακό άλμα της Χώρας, καθώς ο ψηφιακός μας μετασχηματισμός μειώνει τα διοικητικά κόστη, αυξάνει την αποτελεσματικότητα, την αποδοτικότητα και φέρνει τον Δήμο μας δίπλα και όχι απέναντι στον πολίτη".


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.