ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 17:58

ΒΟΥΛΑ

Βούλα: Καθαρισμός Οικοπέδων και προετοιμασία αντιπυρικής περιόδου 2022

0 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022, 13:11

Στο πλαίσιο της έγκαιρης προετοιμασίας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης εν όψει της αντιπυρικής περιόδου που ξεκινά επίσημα την 1η Μαίου και ολοκληρώνεται 31 Οκτωβρίου 2022, ο Δήμος μας έχει ξεκινήσει τις απαιτούμενες ενέργειες για την πρόληψη και καταστολή πυρκαγιών, προκειμένου να διασφαλίσει το αστικό και περιαστικό πράσινο της πόλης μας.

Στο πλαίσιο αυτό, σας υπενθυμίζουμε την υποχρέωση των ιδιοκτητών, νομέων και επικαρπωτών δομημένων και αδόμητων οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός της πόλης, να προβούν άμεσα στον καθαρισμό από ξερά χόρτα και την απομάκρυνση τόσο των ξερών χόρτων όσο και των τυχόν εύφλεκτων υλικών. Οι εργασίες καθαρισμού πρέπει να ολοκληρωθούν έως τις 30 Απριλίου, 2022.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία η επιβολή προστίμου του ύψους των (50) λεπτών ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου και υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα. Η αποψίλωση των οικοπέδων καθώς και η απομάκρυνση των προϊόντων αποψίλωσης που επιβαρύνει εξ’ ολοκλήρου τους ιδιοκτήτες/νομείς/επικαρπωτές, ενδέχεται να επαναληφθεί, εφόσον αυτό κρίνεται αναγκαίο, εντός του Μαϊου.

Σε περίπτωση που κάποιος ιδιοκτήτης έχει προβεί σε πρόσφατη μεταβίβαση της ιδιοκτησίας του, παρακαλούμε όπως ενημερώσει εγγράφως το αρμόδιο Τμήμα Εσόδων του Δήμου (Λ. Κων/νου Καραμανλή 18, 16673 Βούλα, τηλ. επικ. 2132020077/078), συμπληρώνοντας το ειδικό έντυπο Υπεύθυνης Δήλωσης Ακινήτου.

Με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, δήλωσε σχετικά: «Με την συνεχή επαγρύπνηση και ετοιμότητα των στελεχών της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας και με τη συνέπεια και συνεργασία των δημοτών και κατοίκων της πόλης μας, καταφέραμε τα τελευταία χρόνια ο Δήμος μας να έχει διαφυλάξει τους πνεύμονες πρασίνου της πόλης μας. Όλοι μαζί και φέτος συμμετέχουμε ενεργά, ο καθένας από το μετερίζι του και προστατεύουμε το περιβάλλον και το πράσινο της πόλης μας.»

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.