ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 08:30

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οικονόμου: 20 - 21 Απριλίου το επίδομα των 200 ευρώ στους ευάλωτους πολίτες

0 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022, 13:14

Στις 20 με 21 Απριλίου θα δοθεί το επίδομα ακρίβειας 200 ευρώ στους ευάλωτους συμπολίτες μας, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των συντακτών.

Επίσης εντός της εβδομάδας θα ανοίξει η πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων.

Οι ενισχύσεις αυτές που ανέρχονται στα 330 εκατ. ευρώ δίδονται σε νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα, προκειμένου να καλύψουν μέρος των ανατιμήσεων που παρατηρούνται σε τρόφιμα και άλλα προϊόντα καθημερινής ανάγκης.

Οι δικαιούχοι και οι προϋποθέσεις των ενισχύσεων αυτών προβλέπονται σε τροπολογία του υπουργείου Εργασίας.

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση 200 ευρώ θα δοθεί σε περίπου 677.000 χαμηλοσυνταξιούχους έως τις 21 Απριλίου 2022. Τα κριτήρια είναι ίδια με αυτά που ίσχυσαν για το Δώρο των 250 ευρώ που πήραν οι χαμηλοσυνταξιούχοι τα Χριστούγεννα και αφορά όσους τον Μάρτιο 2022 έλαβαν οριστική ή προσωρινή σύνταξη ή προκαταβολή κύριας σύνταξης λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου, προσυνταξιοδοτική παροχή, αναπηρικά επιδόματα από τον ΕΦΚΑ, καθώς και συντάξεις ειδικών κατηγοριών του Δημοσίου (ανάπηροι πολέμου, καλλιτέχνες κ.λπ.).

Το ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημά τους δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 7.200 ευρώ και το οικογενειακό τα 14.400 ευρώ και η αξία της ακίνητης περιουσίας τους να μην υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ. Σε περίπτωση που και οι δύο σύζυγοι είναι δικαιούχοι, τότε η ενίσχυση καταβάλλεται και στους δύο δικαιούχους. Η ενίσχυση δεν συμψηφίζεται με τυχόν χρέη του συνταξιούχου.

Η ίδια ενίσχυση (200 ευρώ) θα πληρωθεί έως τις 21 Απριλίου σε περίπου 167.000 δικαιούχους αναπηρικού επιδόματος του ΟΠΕΚΑ, όπως και σε 35.000 δικαιούχους του επιδόματος ανασφάλιστου υπερήλικα.

Διευκρινίζεται ότι αν ένας χαμηλοσυνταξιούχος του ΕΦΚΑ είναι ταυτόχρονα δικαιούχος αναπηρικού ή άλλου επιδόματος του ΟΠΕΚΑ, θα λάβει μόνο μία ενίσχυση (200 ευρώ) ως χαμηλοσυνταξιούχος.


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.