ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 00:49

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Ε.Κ.Ο - Ν.Δ.: "Η ψηφιακή μετάβαση της Ναυτιλίας" θέμα εκδήλωσης στο Παλαιό Φάληρο

0 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022, 22:27
Το σύγχρονο μέλλον της Ελληνικής Ναυτιλίας παρουσιάστηκε στο Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου

O Δήμος Παλαιού Φαλήρου, συμμετέχοντας ενεργά στον μεγάλο δημόσιο διάλογο που πραγματοποιείται για την ανάπτυξη και τις προοπτικές της Ελληνικής Ναυτιλίας, φιλοξένησε στον Πολυχώρο του Παλαιού Φαλήρου την εκδήλωση της Ειδικής Κομματικής Οργάνωσης (Ε.Κ.Ο.) της Νέας Δημοκρατίας με θέμα: «Ψηφιακή Μετάβαση της Ναυτιλίας».

Την εκδήλωση άνοιξε η αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Παλαιού Φαλήρου Μαρία Μιχαλοπούλου και ακολούθησε ο χαιρετισμός του Δημαρχεύοντος Αντιδημάρχου Διοίκησης & Οικονομικών Υπηρεσιών Αλέξανδρου Πανταζή

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος στο μήνυμά του προς την εκδήλωση τόνισε μεταξύ άλλων: «Oι παρεμβάσεις, οι δράσεις και οι καινοτόμες ιδέες, οι οποίες συμβάλουν στην ζύμωση και εκπόνηση θέσεων και πρωτοβουλιών καθώς και η προσπάθεια προς περαιτέρω ανάδειξη της Ελληνικής Ναυτιλίας, περικλείονται στο πλαίσιο ενός κοινού στόχου όλων μας» και πρόσθεσε:

«Η εφαρμογή νέων τεχνολογιών αναμφίβολα προάγει τις συνθήκες διαβίωσης των πληρωμάτων αλλά και την καλύτερη διαχείριση των πλοίων. Η τάση ψηφιοποίησης της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας ενισχύεται από τη διαθεσιμότητα εφαρμογών και λογισμικών. Συμμετέχοντας και παρακολουθώντας τα «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ» επί σειρά ετών, κρατώ καλά στη σκέψη μου, μια φράση με πολύ νόημα από όλους εσάς, τους εκφραστές της Ναυτιλίας: Η ναυτοσύνη είναι τεχνική , μα είναι και εμπειρία, είναι ταυτόχρονα και επιστήμη. Μα για τον Έλληνα είναι απλά θέμα γονιδιακό».

Για το θέμα τοποθετήθηκαν οι Υπουργοί Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Πλακιωτάκης, ο Υφυπουργός Κωνσταντίνος Κατσαφάδος και οι δύο Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Ευάγγελος Κυριαζόπουλος και Μανώλης Κουτουλάκης ενώ στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκε ο Βουλευτής (Β3) Νότιου Τομέα Διονύσης Χατζηδάκης για την προσφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Πολεμικό Ναυτικό και την πορεία του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο..

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επιχειρηματίες και εκπρόσωποι ναυτιλιακών εταιρειών, οι οποίοι ανέπτυξαν τα θέματα νέων τεχνολογιών και ψηφιακών εφαρμογών στις λιμενικές εγκαταστάσεις, στις υποδομές και γενικότερα στην ναυτιλιακή βιομηχανία, ενημερώνοντας για τις σύγχρονες τάσεις και τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί παγκοσμίως στον κλάδο.Η επιτυχημένη εκδήλωση έδωσε την ευκαιρία στο ευρύ κοινό να έλθει σε επαφή με σημαντικά θέματα και τεκμηριωμένες προτάσεις για το μέλλον και την εξωστρέφεια της Ελληνικής Ναυτιλίας.


Αλέξανδρος Πανταζής, αναπληρωτής Δημάρχου, Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας.


Ιωάννης Πλακιωτάκης Αλέξανδρος Πανταζής, Μαρία Μιχαλοπούλου. 
Ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Ο. Ναυτιλίας κ. Λευτέρης Παπαναστασίου βράβευσε τον τέως Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου και Βουλευτή Νοτ. Τομέα της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύση Χατζηδάκη για την προσφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Πολεμικό Ναυτικό και την πορεία του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. 
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.