ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 00:37

ΑΡΘΡΑ

Το Πατριαρχείο της Μόσχας είναι μουγγό;

Γράφει ο Γιώργος Τρανταλίδης - Δικηγόρος 0 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022, 17:34

Με την παρανοϊκή, κυνική και «αδελφοκτόνο» εισβολή, το ορθόδοξο αίμα ρέει ποτάμι. «Η ζωή εν τάφω», με τα μεγαλύτερα θύματα τα αθώα παιδιά (8,3 εκατ.). Ενώ ο Οικουμενικός Πατριάρχης όπως και ο Πάπας αποδοκίμασαν ευθέως αυτήν, δυστυχώς ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλος τηρεί ανεπίτρεπτη σιγή ιχθύος, χωρίς να έχει πει έστω και μια λέξη καταδίκης της εισβολής και του ολοκαυτώματος στο Χάρκοβο, με εικόνες αποκάλυψης, ερειπίων – κρανίου τόπος .

Η στάση του αυτή στηλιτεύεται με οργή που ξεχειλίζει. Προτίμησε την άνεση και την υποστήριξη του Πούτιν, αφού θεωρεί αυτά πιο σημαντικά από την λατρεία και την αλήθεια του Χριστού. Αυτό όμως δείχνει συνενοχή για τα αιματηρά και αποτρόπαια εγκλήματα.

Ως γνωστόν, το 1779 η αυτοκράτειρα της Ρωσίας Αικατερίνη Β’ επέτρεψε την μετεγκατάσταση των Ελλήνων της Κριμαίας και 30.000 Έλληνες διήνυσαν απόσταση 500 χιλ. εντός 3 μηνών και έδωσαν στην πόλη το όνομα της Θεοτόκου Μαρίας (Μαργιουπόλ).

Το 1937 ακολούθησε άγριος διωγμός. Χιλιάδες ομογενείς συνελήφθησαν, βασανίστηκαν και εξορίστηκαν στη σιβηρική στέπα και 5000 εξοντώθηκαν. Τώρα ο Πούτιν γκρεμίζει όσα ο ελληνισμός έχτισε τόσα χρόνια στις πατρογονικές του εστίες.

Η ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουκρανία φλέγεται και καταστρέφονται ορθόδοξοι ναοί. Ο Πούτιν ως μονοκράτορας του μαρξιστικού συνασπισμού, διάδοχος του Λένιν και του Στάλιν με 10χρονη θητεία στην KGB ταυτισμένη με την φρίκη των Γκουλάγκ παρά τα σταυροκοπήματα σπέρνει όλεθρο, φρίκη με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς. Αντί λοιπόν, να σταυροκοπιέται ο Πούτιν στο Άγιο Όρος (2016), είναι επιβεβλημένον να μετανοήσει, έστω και τώρα, λόγω Πάσχα, για τα φρικώδη εγκλήματα πολέμου. Οψόμεθα!

Γεώργιος Τρανταλίδης- Δικηγόρος
Τηλ. 210 – 4127088 κιν. 6946-464125
email: info@tralaw.gr

 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.