ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 10:22

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μιχαηλίδου: Θα εξεταστεί η μείωση του ηλικιακού ορίου για τους βρεφικούς σταθμούς

1 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022, 12:50

Την διάθεση vouchers για την επόμενη χρονιά για τα παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών με σκοπό τη στήριξη των οικογενειών και του κλάδου ανακοίνωσε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών (ΠΟΣΙΠΣ), την πρόεδρο της ΣΙΜΜΙΠΑΣΕ και την αντιπρόεδρο της ΠΑΣΙΠΣ.

Με την υποστήριξη και παρουσία του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Ι. Θεοδοσίου, η Υφυπουργός συζήτησε όλα τα θέματα που απασχολούν τους ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Αρχικά, η Υφυπουργός διαβεβαίωσε τους συμμετέχοντες ότι και την επόμενη χρονιά, ύστερα από σκληρή διαπραγμάτευση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θα δοθούν vouchers για τα παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών με σκοπό τη στήριξη των οικογενειών και του κλάδου.

Πιστεύοντας στην αξία και τη σημασία της προσχολικής αγωγής από το πρώτο έτος της ζωής ενός παιδιού, η Υφυπουργός δήλωσε ότι ετοιμάζει την πρόσκληση για τη διάθεση της ενίσχυσης των 180.000.000 για τη δημιουργία 50.000 νέων θέσεων για βρέφη σε υφιστάμενους και νέους ιδιωτικούς σταθμούς σε όλη τη χώρα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Στο ίδιο πλαίσιο δέχτηκε να εξετάσει πολύ σοβαρά τη μείωση του ηλικιακού ορίου από 2,5 σε 2 έτη για τους βρεφικούς σταθμούς.

Κλείνοντας τη συνάντηση, η Ομοσπονδία ζήτησε από την Υφυπουργό να στηρίξει την υλοποίηση της συνολικής απογραφής όλων των ιδιωτικών βρεφονηπιακών σταθμών της χώρας και όλοι οι συμμετέχοντες την ευχαρίστησαν για την πολύτιμη συμβολή της στην ενίσχυση της προσχολικής αγωγής.

Η προσχολική αγωγή είναι καταλύτης και στηρίζοντας τον κλάδο που την προσφέρει και την υπηρετεί, στηρίζουμε τα παιδιά και τις οικογένειές τους.

 

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
Χαροκόπου Μυρτώ 02.04.22
Εξαιρετική κίνηση ! Αξίζει κάθε στήριξη της υφυπουργού σε αυτή την προσπάθειά της, καθώς και τα συγχαρητήρια μας.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.