ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, 09:42

ΒΟΥΛΑ

Πρωταγωνιστής στις διακρίσεις ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Βούλας

0 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022, 11:54

Η Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας διοργάνωσε εκδήλωση για τις απονομές της Πανελλήνιας Γενικής Κατάταξης των Αγώνων Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης για το 2021 αλλά και για το 2020 (που λόγο της πανδημίας δεν είχε πραγματοποιηθεί).

Δεκάδες ιστιοπλόοι, κυβερνήτες και πληρώματα σκαφών από όλη την Ελλάδα κατέκλυσαν το Σάββατο 12/3/2022 την αίθουσα Μελίνα Μερκούρη του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Βούλας έδωσε ένα πολύ δυνατό παρόν αυτά τα δυο χρόνια και σημείωσε ιδιαίτερα σημαντικές επιτυχίες. Συνολικά κατακτήσαμε την 2η θέση σε σύνολο 56 ομίλων από όλη την Ελλάδα για το σύνολο 4.851 ναυτικών μιλίων που διάνυσαν 12 σκάφη μας όταν η πρώτη θέση αφορούσε απόσταση 7.516 ναυτικών μιλίων που διανύθηκε από 50 σκάφη.

Ο ΝΑΟΒούλας βραβεύτηκε επίσης με την 3η θέση για 200 συνολικά τερματισμούς αγώνων από 12 σκάφη του όταν την 1η θέση κατέκτησε όμιλος με 276 τερματισμούς από 50 σκάφη.

Αναλυτικά οι βραβεύσεις των σκαφών του ομίλου:


Ο κυβερνήτης της AFROESSA Κώστας Γκρέτσος αναφέρει:
Η AFROESSA είναι ένα Sunfast 3200 της Jeanneau, καθαρόαιμο σκάφος για αγώνες. Το πλήρωμα της αποτελείται από έμπειρους ιστιοπλόους και καλούς φίλους που μαζί με το νέο αίμα που υποδεχόμαστε κάθε χρόνο και ανανεώνει την ομάδα τα τελευταία 12 χρόνια έχει διακριθεί συχνά στις πρώτες θέσεις σε πολλές διοργανώσεις στο Αιγαίο, το Ιόνιο και το Σαρωνικό.Μετά από τις βραβεύσεις της τελευταίας διετίας με ακόμη μεγαλύτερη όρεξη και επιθυμία τη φετινή αγωνιστική περίοδο η AFROESSA θα δοκιμάσει νέο εξοπλισμό, πανιά και τεχνικές από τον μετρ του είδους την οικογένεια ‘’KAKITSIS SAILS’’ στοχεύοντας ακόμη πιο ψηλά.

Ο κυβερνήτης του σκάφους ANAX Νίκος Αναγνώστου μας είπε:
Ήταν μια όμορφη τελετή η απονομή του πανελληνίου πρωταθλήματος και της ετήσιας κατάταξης (ranking list) του 2020 και του 2021 στην οποία μετά από αρκετό καιρό κυβερνήτες και πληρώματα συναντηθήκαμε κάνοντας αναδρομή στις επιτυχίες των σκαφών μας.Το ANAX λόγω της πανδημίας, το 2020 συμμετείχε μόνο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο Βορείου Αιγαίου τα οποία καταφέραμε να τα κερδίσουμε. Το 2021 έχοντας βρει τρόπους να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες συμμετοχής σε αθλητικές διοργανώσεις και τηρώντας πάντα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, καταφέραμε να τρέξουμε περισσότερους αγώνες. Κερδίσαμε την 1η θέση στην ετήσια κατάταξη για αγώνες ελεγχόμενου στίβου, την 3η θέση στην κατάταξη Σαρωνικού και τη 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
Ξεκινώντας την αγωνιστική και εκπαιδευτική περίοδο του 2022, ας ευχηθούμε να έχουμε όμορφα θαλασσινά ταξίδια με υγεία και ασφάλεια.

Ο κυβερνήτης του σκάφους ADRA Ζηνόβιος Γρηγοριάδης δήλωσε:
Το 2020 και το 2021 ήταν δύο πολύ δύσκολες χρονιές σε όλα τα επίπεδα, λόγων των αγνώστων νέων συνθηκών που όλοι βιώσαμε. Λογικό ήταν και ιστιοπλοϊκά να επηρεαστούμε και να δυσκολευτούμε. Αναβολές και ματαιώσεις αγώνων, νέα υγειονομικά πρωτόκολλα και νέες διαδικασίες μέχρι τότε άγνωστες μπήκαν στην ζωή μας.
Η θέληση μας όμως να κάνουμε ιστιοπλοΐα, έστω και κάτω από αυτές τις συνθήκες, ήταν σταθερή και γι αυτό δεν πτοηθήκαμε και κάναμε ό,τι ήταν εφικτό, με την λαχτάρα και την ευχή όλο αυτό να είναι προσωρινό.Το 2022 με την ελπίδα ότι επανερχόμαστε στην κανονικότητα όπως την γνωρίζαμε, αδημονούμε να συναντηθούμε στις θάλασσες και να αγωνιστούμε, με πολλή όρεξη, για να αναπληρώσουμε αυτά που στερηθήκαμε δύο χρόνια τώρα.

Το Άδρα και το 2022 φιλοδοξεί να συμμετάσχει στις μεγάλες διοργανώσεις, όπως το Cyclades Regatta και το Evia Regatta, αλλά και σε όσους περισσότερους από τους αγώνες του πρωταθλήματος μπορέσει. Το πλήρωμα είναι σταθερό με νέες προσθήκες που ενδυναμώνουν την ομάδα και όλοι μαζί ανυπομονούμε να αρμενίζουμε στις θάλασσες και να βρεθούμε πάλι παρέα στα νησιά μας.

Ο κυβερνήτης του σκάφους TO KEFI MAS Θεόδωρος Γιουβάνογλου μας αναφέρει:
Το σκάφος, Elan 410, ήρθε στην Ελλάδα το 2010, ελλιμενίζεται και ανήκει στο δυναμικό των σκαφών του ΝΑΟΒούλας. Συμμετέχει ανελλιπώς σε αγώνες, πλασάρεται στις πρώτες θέσεις και συλλέγει εμπειρίες και έπαθλα!
Το πλήρωμα αποτελείται από ερασιτέχνες νέους ιστιοπλόους αλλά και πιο έμπειρους που έχουν μοιραστεί, συγκινήσεις, εμπειρίες και αρκετές επιτυχίες. Όλοι μαζί αφιερώνουμε χρόνο στο χόμπι που αγαπάμε. Είμαστε μια παρέα με κέφι, μεράκι και αγάπη για την θάλασσα με μότο της ομάδας: «Αγωνιζόμαστε ιστιοπλοώντας για να κάνουμε το κέφι μας».Κάθε χρόνο, διανύουμε πάνω από 1.000 ναυτικά μίλια συμμετέχοντας κατά μέσω ορό σε 30 ιστιοδρομίες ενώ όταν δεν διεξάγονται αγώνες ταξιδεύουμε σε κοντινά ή πιο μακρινά νησιά απολαμβάνοντας τις ομορφιές της θάλασσας, πάντα ιστιοπλοώντας, αλλά σε πιο χαλαρούς ρυθμούς!

Τα τελευταία χρόνια Το ΚΕΦΙ ΜΑΣ πρωταγωνιστεί και στην Ετήσια Κατάταξη ΕΑΘ (Ranking List) και αγώνες είναι ο στόχος μας και για το 2022.

Ο κυβερνήτης του σκάφους A MAJOR Βαγγέλης Ταμπακόπουλος μας είπε:
Επιστροφή στους ιστιοπλοϊκούς αγώνες μετά από πολλά χρόνια διαλείμμα, με καινούργιο υπέροχο σκάφος το A Major ένα J99, πάντα με σκοπό την χαρά της ιστιοπλοΐας.Η πρώτη μας χρονιά πήγε πάρα πολύ καλά, και όσο μαθαίνουμε το σκάφος θα πηγαίνουμε ακόμη καλύτερα στους αγώνες, και όσο γνωριζόμαστε καλύτερα σαν πλήρωμα, θα χαιρόμαστε ακόμα περισσότερο τις ιστιοπλοϊκές στιγμές μας.

Ο κυβερνήτης του σκάφους APNEA Γιάννης Πηλιχός δήλωσε:
Από τη θέση του κυβερνήτη θέλω να τονίσω ότι είναι εξαιρετικά δύσκολη η εύρεση, ο συντονισμός και το δέσιμο του πληρώματος σε ένα σκάφος ανοιχτής θάλασσας.Το Apnea αυτά τα χρόνια είχε κορυφαίες διακρίσεις και φιλοδοξούμε σε μια αντίστοιχη πορεία για το 2022.
Ευχαριστώ πολύ το πλήρωμα μου, χωρίς αυτό δεν θα υπήρχαν αυτές οι διακρίσεις.

Ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Βούλας είναι περήφανος για όλα τα σκάφη και τα πληρώματα τους που παρά τις δυσκολίες και τους περιορισμούς εξαιτίας της πανδημίας έμειναν πιστοί στην αγάπη τους για την ιστιοπλοΐα και συμμετείχαν στους αγώνες.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.