ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 19:08

ΒΟΥΛΑ

Kωνσταντέλλος: Στο "κόκκινο" πολλοί δήμοι λόγω της ενεργειακής κρίσης

0 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022, 14:46

Την ασφυκτική οικονομική κατάσταση στην οποία περιέρχονται οι δήμοι της χώρας λόγω της ενεργειακής κρίσης περιέγραψε ο δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στο δημοτικό του συμβούλιο λίγο πριν το έκτακτο συνέδριο των δημάρχων στη Βουλιαγμένη. 

Εξ αιτίας του ανεξήγητου όπως είπε, πολέμου στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις του στα καύσιμα, τα λειτουργικά κόστη των Δήμων έχουν εκτιναχθεί στα ύψη. Οι δαπάνες για να κινηθούν τα απορριμματοφόρα, η δημοτική συγκοινωνία, τα αυτοκίνητα της βοήθειας στο σπίτι, για να φωτιστεί η πόλη κλπ., έχουν εκτοξευσθεί σε δυσθεώρητα ύψη. 

"Το πόσο επηρεάζει αυτό τη λειτουργία των Δήμων και την καθημερινότητα των πολιτών φαίνεται και από τη χρήση της Δημοτικής μας Συγκοινωνίας", είπε, "η οποία δεν είχε χρησιμοποιηθεί από τους πολίτες ιδιαίτερα. Αντίθετα, τώρα βλέπουμε πως όλο και περισσότεροι προτιμούν να μην κινούν τα αυτοκίνητά τους και να μετακινούνται με τα δημοτικά λεωφορεία".  

Η δύσκολη οικονομική κατάσταση των Δήμων άλλωστε φαίνεται και από τα στοιχεία που αντλούνται από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πληθαίνουν οι δήμοι που χαρακτηρίζονται "κόκκινοι", ενώ δήμοι που μέχρι πρότινος ήταν "πράσινοι" μπαίνουν στη ζώνη του "πορτοκαλί" με άμεσο κίνδυνο να "κοκκινίσουν" κι αυτοί.  

"Αυτό" είπε ο Δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης "είναι ένα πολύ μεγάλο καμπανάκι και ελπίζω να βρούμε ανταπόκριση από την κυβέρνηση γιατί με μία ή δύο δόσεις από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους (ΚΑΠ) το μήνα, αυτά τα προβλήματα δεν λύνονται, ειδικότερα σ' αυτούς τους δήμους που έχουν μεγαλύτερες ενεργειακές ανάγκες".   


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.