ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 06:08

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δίκη Φιλιππίδη: Kεκλεισμένων των θυρών η κατάθεση δύο μαρτύρων

0 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022, 14:22

Δεκτό έκανε το δικαστήριο με απόφασή του το αίτημα των δυο εκ των τριών γυναικών που έχουν καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη ώστε να καταθέσουν στο ακροατήριο κεκλεισμένων των θυρών.

«Η διεξαγωγή της δίκης κεκλεισμένων των θυρών διευκολύνει την εξακρίβωση της αλήθειας προκειμένου οι καταγγέλουσες να νιώσουν πιο άνετα και να αναφερθούν σε λεπτομέρειες που δεν έχουν φωτιστεί ακόμα», ανέφερε η Πρόεδρος της έδρας, συμπληρώνοντας ότι μόνο τα δυο θύματα θα καταθέσουν κεκλεισμένων των θυρών και στην υπόλοιπη διαδικασία θα υπάρχει δημοσιότητα.

Μετά την εξέλιξη αυτή η κατάθεσή τους θα δοθεί χωρίς τη παρουσία δημοσιογράφων.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να μην δοθεί η κατάθεση των δυο καταγγελλουσών κεκλεισμένων των θυρών, διότι, όπως ανέφερε, οι καταγγελίες τους έχουν δημοσιευθεί ήδη. Ως εκ τούτου, όπως τόνισε η εισαγγελέας, δεν θα υπάρξει περαιτέρω θυματοποίησή τους με την κατάθεσή τους στο ακροατήριο με δημοσιότητα.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης έφτασε στο στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας λίγο μετά τις οκτώ το πρωί. Χωρίς να γίνει αντιληπτός από τις κάμερες, καθώς οι αστυνομικοί τον «πέρασαν» από το κυλικείο, ο Πέτρος Φιλιππίδης πέρασε το κατώφλι του δικαστηρίου.

Σημειώνεται πως με την έναρξη της διαδικασίας οι δυο από τις τρεις γυναίκες που κατήγγειλαν τον κατηγορούμενο δήλωσαν δια των δικηγόρων τους ότι ζητούν να δοθούν οι καταθέσεις τους κεκλεισμένων των θυρών. Σκοπός της υποβολής του συγκεκριμένου αιτήματος, όπως είπαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, είναι η προστασία των δυο γυναικών, οι οποίες, όπως ανέφεραν, ήδη έχουν υποστεί μεγάλο ψυχικό τραυματισμό.

«Εκτίθεστε κύριες μου ποικιλοτρόπως και δεν μπορείτε να έρχεστε να ρίχνετε εκ των υστέρων δάκρυα στο ποινικό ακροατήριο» είπε η δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη, Κική Μπακιρτζίδου προκαλώντας την αντίδραση των θυμάτων και των συνηγόρων τους.

«Δεν σέβεστε τα θύματα! Ντροπή» απάντησε ο Αλεξανδρος Μίντζιας δικηγόρος των δυο θυμάτων και ακολούθησαν διαξιφισμοί που οδήγησαν το δικαστήριο σε διακοπή.

Νωρίτερα, ο Μιχάλης Δημητρακοπουλος είχε πει:

«Ο κανόνας σε μια ποινική δίκη είναι η δημοσιότητα. Όλη η δικογραφία ήταν καθημερινά στα πρωινάδικα, στις μεσημεριανές εκπομπές. Τα πάντα είχα διακινηθεί σε φωτοτυπία. Ένας δεν είχε βγάλει το υπόμνημα του κατηγορουμένου, να υπάρχει η θέση του. Κάποιες έδωσαν συνεντεύξεις και το δημοσιοποίησαν από μόνες τους. Τότε δεν είχαν ψυχικό βάρος και άγχος; Υπάρχουν δημοσιεύματα που στο σύνολο τους κακοποιούν τον κατηγορούμενο. Θα ακουστεί και η φωνή του Πέτρου Φιλιππιδη. Οι τρεις καταγγέλλουσες είναι όλη η δικογραφία. Δεν υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας. Αν γίνει κεκλεισμένων των θυρών, θα υπάρχει μια άλλη δίκη, κακοποιητική της πραγματικότητας».

Σύμφωνα με την υπεράσπιση του καλλιτέχνη, ο κατηγορούμενος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού θα βρίσκεται σήμερα στο εδώλιο του δικαστηρίου από το οποίο απουσίασε κατά την έναρξη της δίκης επικαλούμενος σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.