ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 07:01

ΓΛΥΦΑΔΑ

Παναγιώτης Γιάχος: "Ο δήμαρχος Γλυφάδας διαστρεβλώνει συνειδητά την αλήθεια για τα Δημοτικά τέλη"

0 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022, 22:18

Πυρ ομαδόν δέχεται ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου από την αντιπολίτευση στο θέμα της οριζόντιας μείωσης των δημοτικών τελών κατά 20% που ανακοίνωσε πρόσφατα ως αποτέλεσμα νοικοκυρέματος των οικονομικών του δήμου. 

΄Οπως αναφέρει η αντιπολίτευση, η αλήθεια είναι ότι αναγκάστηκε μετά από δικαστικές αποφάσεις να καταργήσει το "πρασινόσημο" από τα δημοτικά τέλη, ύψους 25%. 

Πιο συγκεκριμένα, ο  επί πολλά χρόνια και με διαφορετικούς δημάρχους πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και νυν δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Παναγιώτης Γιάχος χαρακτηρίζει την πράξη του δημάρχου ως "μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα" και συνεχίζει αναφέροντας τα ακόλουθα:

"Μετά από τις νέες πολύ πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις κι αφού ο Δήμαρχος είχε αποκρύψει ίδιες παλαιότερες, εξαναγκάστηκε άρον άρον, στην αναγκαστική κατάργηση του ειδικού τέλους για την απαλλοτρίωση και αγορά ελεύθερων χώρων που επιβάρυνε τα Δημοτικά τέλη με 25%.

Αυτό το ειδικό τέλος το λεγόμενο και "πρασινόσημο", ήταν ενσωματωμένο στους λογαριασμούς ρεύματος που πλήρωναν οι πολίτες, χωρίς οι πιο πολλοί να το γνωρίζουν.

Όμως κάποιοι "πιο ψαγμένοι" προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη και δικαιώθηκαν, αφού το τέλος αυτό κρίθηκε παράνομο.

Η πιο πρόσφατη δικαστική απόφαση, αφορά την Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γεωργία Μαρτίνου, η οποία έχει ακίνητο στη Γλυφάδα και έκανε προσφυγή κατά του ποσού που της είχε καταλογισθεί, με αυτό το τέλος και το Δικαστήριο την δικαίωσε πλήρως, απορρίπτοντας τα όσα είχε επικαλεσθεί ο Δήμος.

Αυτή την απόφαση την πήρα χαμπάρι στην 4η / 04-03-2022 συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής όπου και ανέδειξα την ουσία και τη διάσταση του θέματος, ζητώντας να πάρει άμεσα θέση ο Δήμαρχος, ζητώντας μάλιστα να γίνει ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου, για να συζητηθεί αυτό το θέμα, οπότε ο κ. Παπανικολάου θέλοντας και μη, στην ουσία "σύρθηκε" στην κατάργηση αυτού του τέλους, το οποίο χρεωνόταν ενσωματωμένο στα δημοτικά τέλη κι επιβάρυνε τους λογαριασμούς ρεύματος.

Το λεγόμενο και "πρασινόσημο ήταν λοιπόν που καταργήθηκε και, όχι αυτά που παραμυθιάζει χωρίς αντίλογο τον κόσμο από τα κανάλια ο κ. Παπανικολάου, χωρίς να ντρέπεται για τα χοντροκομμένα ψέματά του, ότι δήθεν μείωσε κατά 20% τα δημοτικά τέλη.

Ντροπή του και πάλι ντροπή του!!!

Έτσι κι επειδή ο κ. Παπανικολάου θέλει "και το σκύλο χορτάτο και την πίτα ακέραιη", βάφτισε αυτή την αναγκαστική κατάργηση του "πρασινόσημου", ως δήθεν μείωση 20% των Δημοτικών τελών, ενώ ο ίδιος πριν από μήνες, είχε απορρίψει την πρότασή μου, για την κατάργηση του "πρασινόσημου", επικαλούμενος τότε την "σωστή εκτέλεση του προϋπολογισμού", παρότι αυτό το τέλος είναι αυστηρότατα ειδικού σκοπού (!!!!!) και δεν μπορεί να μεταφερθεί σε άλλους κωδικούς, και για να χρησιμοποιηθεί για άλλες δαπάνες.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ο Δήμαρχος προσπαθεί τώρα αδίσταχτα και προπάντων χωρίς ενδοιασμούς κι αναστολές, να καλύψει με διάφορες αλχημείες, άλλες οικονομικές "τρύπες" που έχει δημιουργήσει στον προϋπολογισμό του Δήμου, σπαταλώντας αυτά τα "ιερά χρήματα", που το δίκαιο, αλλά και νόμιμο είναι να επιστραφούν ΑΜΕΣΑ στους πολίτες, γιατί είναι δικά τους χρήματα κι όχι του κ. Παπανικολάου, για να τα κάνει ότι θέλει.

Επειδή λοιπόν τα ορέγεται γι' άλλους σκοπούς και κωδικούς, γι' αυτό και μόνο γι' αυτό, απέρριψε την σχετική πρόταση που καταθέσαμε όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης, με την οποία ζητήσαμε τη ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ του "ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΥΜΠΑΡΑ" στους πολίτες, αφού αυτοί τα έχουν καταβάλει και σε αυτούς ανήκουν και πρέπει να τους επιστραφούν.

Αυτό επιβάλλεται να γίνει μετά τις δικαστικές αποφάσεις, που έκριναν ότι η επιβολή και η είσπραξη αυτού του τέλους, ήταν και είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ.

Αλήθεια φίλοι αναγνώστες, ο Δήμαρχος και δικηγόρος κ. Παπανικολάου, δεν θα έπρεπε πρώτος να σεβαστεί τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης ή την θυμάται και την επικαλείται μόνο όταν τον βολεύει;

Αυτά όλα συζητήθηκαν μετά τα μεσάνυχτα στην 1η/17-03-2022 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, λίγες ώρες δηλαδή πριν από τα προφανώς ήδη κλεισμένα με τα κανάλια ραντεβού, που είχε ο κ. Παπανικολάου με τους "καλούς φίλους του" δημοσιογράφους, όπου βγήκε και είπε ότι δήθεν μειώνει τα δημοτικά τέλη και τις άλλες φανφάρες, περί καλής διαχείρισης, όλα αυτά τα χρόνια και άλλα μπλά, μπλά, μπλά, χωρίς αντίλογο".

O Παναγιώτης Γιάχος υπόσχεται να επανέλθει επί του θέματος αφού όπως τονίζει έχουν ακόμη να ειπωθούν πολλά. Το θέμα όπως χαρακτηριστικά τονίζει, έχει πολύ "ψωμί"...


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.