ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 02:08

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Παλαιό Φάληρο: Το 3ο ΓΕΛ στο Πρόγραμμα «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

0 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022, 19:21
Διαδικτυακή εκδήλωση με χαιρετισμό του Δημάρχου Γ. Φωστηρόπουλου και συμμετοχή της ευρωβουλευτού Άννας - Μισέλ Ασημακοπούλου

Με την συμμετοχή της Ευρωβουλευτού Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα διαδικτυακή εκδήλωση μαθητών του 3ου ΓΕΛ Παλαιού Φαλήρου, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (EPAS) και με αφορμή τον εορτασμό της «Ημέρας Της Γυναίκας».

Την εκδήλωση άνοιξε ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος , ο οποίος αφού ευχαρίστησε την Ευρωβουλευτή Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου για την παρουσία της και την ανταπόκριση της στο αίτημα για συμμετοχή στην εκδήλωση, υπογράμμισε μεταξύ άλλων:

«Το πρόγραμμα Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (EPAS) έχει στόχο την αναβάθμιση της γνώσης των νέων, που προέρχονται από διαφορετικά εκπαιδευτικά, κοινωνικά και γεωγραφικά περιβάλλοντα γύρω από:

• Τον ευρωπαϊκό κοινοβουλευτισμό

• Τις αξίες της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη

Καθώς και για τον ρόλο και τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το οποίο εκπροσωπεί τους Ευρωπαίους πολίτες.

Το πρόγραμμα επίσης ενθαρρύνει τους μαθητές να συμμετάσχουν ενεργά στις δημοκρατικές διαδικασίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς τους δίνει την δυνατότητα να εμβαθύνουν και να εντρυφήσουν σε διαχρονικές και σημαντικές αξίες».

Η Ευρωβουλευτής Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου από την πλευρά της, ανέπτυξε τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ενίσχυσης και ανάδειξης του σημαντικού ρόλου της γυναίκας στην ζωή μας καθώς και τις δράσεις άρσης των ανισοτήτων και παροχής ίσων ευκαιριών.

Την διαδικτυακή εκδήλωση συντόνισε η καθηγήτρια του 3ου ΓΕΛ κα Ζέτα Μπόκολα υπό την επίβλεψη της Διευθύντριας του Σχολείου κας Καλυψούς Λάζου-Μπαλτά.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.