ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 10:45

ΒΟΥΛΑ

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για τους άστεγους»

1 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022, 15:00

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης συμμετέχει στο πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για τους άστεγους» που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σε συνεργασία με το Δήμο Σαρωνικού και την Praksis – Προγράμματα Ανάπτυξης Κοινωνικής Στήριξης και Ιατρικής Συνεργασίας. Στόχος του προγράμματος είναι η παροχή υπηρεσιών στέγασης, ψυχοκοινωνικής στήριξης, ενεργοποίησης, κατάρτισης και προώθησης στην εργασία άστεγων νοικοκυριών και το συνολικό ποσό της εγκεκριμένης χρηματοδότησης ανέρχεται σε € 319.642,52.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες έλλειψης στέγης, ακατάλληλο κατάλυμα, σε ξενώνες μεταβατικής φιλοξενίας αστέγων και υπνωτήρια, με μακροπρόθεσμο στόχο την εξάλειψη του φαινομένου της αστεγίας και την κοινωνική και εργασιακή επανένταξη των δικαιούχων.

Το Πρόγραμμα εγκρίθηκε στις 11 Μαρτίου και ήδη έχουν πραγματοποιηθεί οι πρώτες συναντήσεις με το Υπουργείο και τις ομάδες εργασίας. Προσεχώς θα ξεκινήσει η διαδικασία ενημέρωσης των ωφελουμένων από την Κοινωνική Υπηρεσία, για την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών και την ένταξη στη δράση.

Με αφορμή την έναρξη του προγράμματος, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κα Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε σχετικά: «Επεκτείνουμε το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία» από 14 σε 43 Δήμους σε όλη τη χώρα. Με τον τρόπο αυτό καταπολεμούμε ενεργά την αστεγία. Καλύπτουμε σε ακόμα περισσότερους συμπολίτες μας, για δύο χρόνια το ενοίκιο και τα έξοδα οικοσκευής και ΔΕΚΟ, αλλά και για ένα χρόνο πλήρως το μισθό τους. Κεντρικό κράτος και τοπική αυτοδιοίκηση με αποτελεσματικές συνέργιες ενισχύουμε την κοινωνική επανένταξη των πλέον ευάλωτων συμπολιτών μας.

Όλοι μαζί καταπολεμούμε την φτώχεια και την αστεγία και συμβάλλουμε ουσιαστικά στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, όσων συμπολιτών μας έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω», ενώ ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ανέφερε σχετικά:

«Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και με μεγάλη χαρά ξεκινάμε στο Δήμο μας το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για τους άστεγους». Στοχεύουμε στην άμεση και έμπρακτη καλυτέρευση της ζωής των ευάλωτων συμπολιτών μας, παράλληλα με τις υπόλοιπες κοινωνικές δράσεις που υλοποιούμε ως Δήμος.» 

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
ΑΡΓΥΡΟΥΛΑ ΜΟΝΟΓΙΟΥ 24.03.22
3Β ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΧΑΜΕΝΗ ΣΤΟΧΕΥΟΝΤΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.