ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 18 ΜΑΙΟΥ 2024, 22:38

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Παλαιό Φάληρο: Μια δενδροφύτευση με μεγάλους συμβολισμούς

0 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022, 22:07

Μια σπουδαία και γεμάτη συμβολισμούς κίνηση ανέδειξε το περιβαλλοντικό πρόσωπο και τις ευαισθησίες που αποτελούν το «κάδρο» του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ρυθμικής Γυμναστικής. Η διοργάνωση συμβάλλει στην παγκόσμια προσπάθεια για αποτροπή της κλιματικής αλλαγής, ενώ υποστηρίζεται από την περιβαλλοντική οργάνωση «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο - Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+».

Το Σάββατο (19/03), στο νέο αλσύλλιο που δημιουργήθηκε, δίπλα στο κλειστό γυμναστήριο Π. Φαλήρου «Σοφία Μπεφόν» πραγματοποιήθηκε δενδροφύτευση, με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής Μορινάρι Γουατανάμπε να φυτεύει την πρώτη ελιά και την μεγάλη οικογένεια της Γυμναστικής να δίνει «το παρών» σε αυτήν την σπουδαία δράση, η οποία αναδεικνύει και την περιβαλλοντική ευαισθησία της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας.

Ο κ. Γουατανάμπε εμφανίστηκε ενθουσιασμένος από αυτήν την πρωτοβουλία και μίλησε με κολακευτικά λόγια για το κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα στη χώρα μας που προσδίδει το παγκόσμιο κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής. Μάλιστα ο Πρόεδρος της FIG... υποσχέθηκε στους παριστάμενους ότι θα επισκεφθεί το χώρο της δενδροφύτευσης σε δυο χρόνια, ώστε να δοκιμάσει το λάδι από τις ελιές!

Μαζί του βρέθηκε ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος, η Προέδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής των Αγώνων, Ελένη Μιχοπούλου, ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Γ.Ο., Κωνσταντίνος Πανταζής, οι οποίοι μαζί με τον Αντιπρόεδρο του Γ.Ο.Π.Φ. «Η Αρμονία» και πρόεδρο της «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο - Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+» Γιώργο Καζαντζόπουλο φύτεψαν το δικό τους δέντρο.

Επίσης, ενεργό ρόλο στην δενδροφύτευση είχαν η Τεχνική Επιτετραμμένη της FIG στη διοργάνωση Ιζαμπέλ Σαβάντε, η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αττικής Δήμητρα Νάνου, η Πρόεδρος των Ελληνίδων Κριτών Ρυθμικής, Μαρία Πάχτα, αλλά και τρεις αθλήτριες: Η Ελληνίδα Εβίτα Γιαννοπούλου, η Βουλγάρα Εύα Μπρεζάλιεβα και η Πάρις Τσιν από τη Νέα Ζηλανδία.

Ο κύριος Καζαντζόπουλος, μαζί με την κυρία Μιχοπούλου μίλησαν από κοινού για αυτήν την πρωτοβουλία: «Προσπαθούμε να μειώσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ενώ κάνουμε αγώνα ώστε να συμβάλλουμε ως συμμέτοχοι και εμπλεκόμενοι, στην αποτροπή της κλιματικής αλλαγής. Η δράση αποτελεί κομμάτι του διεθνούς περιβαλλοντικού προγράμματος του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πρόκειται για ένα σπουδαίο πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει εκτός από την δενδροφύτευση, την ανακύκλωση, την μείωση πλαστικών μιας χρήσης όπως και την επαναχρησιμοποίηση υλικών επικοινωνίας όπως μπάνερ, με τη δημιουργία νέων αντικειμένων».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου δήλωσε ότι «με τη δενδροφύτευση αυτή, μεγαλώνει το “Δάσος της Ρυθμικής”, μια ουσιαστική παρακαταθήκη των αθλητικών διοργανώσεων που φιλοξενούνται στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και συμβάλλουν στη δημιουργία μίας βιώσιμης πόλης για τους δημότες και τους επισκέπτες της».


 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.