ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 01:32

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ουκρανικές νάρκες στη Μαύρη Θάλασσα μπορεί να παρασυρθούν μέχρι τη Μεσόγειο

0 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022, 19:42

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι οι νάρκες που πόντισαν οι ουκρανικές δυνάμεις στην Μαύρη Θάλασσα υπάρχει κίνδυνος να παρασυρθούν λόγω των θαλάσσιων ρευμάτων και να φτάσουν στα Στενά του Βοσπόρου και στη συνέχεια μέχρι τη Μεσόγειο.

«Μετά την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, οι ουκρανικές ναυτικές δυνάμεις έχουν ποντίσει φράγματα ναρκών στα λιμάνια της Οδησσού, του Οσάκοφ, του Τσερνομόρσκ και Γιούζνι», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών FSΒ, επισημαίνοντας ότι οι νάρκες είναι παλιές καθώς έχουν κατασκευαστεί το πρώτο μισό του 20ου αιώνα.

Λόγω των καταιγίδων στην περιοχή έχουν αποκοπεί τα καλώδια πόντισης με αποτέλεσμα οι νάρκες να πλέουν ελεύθερα στη δυτική Μαύρη Θάλασσα, καθώς παρασύρονται από τους ανέμους. 

Τηλεγράφημα του υπουργείου Ναυτιλίας 

Για νάρκες στα νερά της Μαύρης Θάλασσας, κοντά σε ουκρανικά λιμάνια, προειδοποιεί με τηλεγράφημά του το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του υπουργείου Ναυτιλίας.

Στο τηλεγράφημα που διαβιβάσθηκε προς την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, το ΕΚΣΕΔ επισημαίνει ότι ο ναυτιλιακός ακόλουθος Novorossiysk έλαβε οδηγία από το παράρτημα της διοίκησης θαλάσσιων λιμένων του Σότσι της Ρωσίας ότι «αρκετός αριθμός ποντισμένων θαλάσσιων ναρκών κοντά στα λιμάνια της Οδησσού, Οτσακόβ και Γιούζν έχουν αποκοπεί από το σύστημα αγκυροβολίας με αποτέλεσμα να συμπαρασύρονται».

Όπως επισημαίνει το ΕΚΣΕΔ, τα πλοία με ελληνική σημαία που πρόκειται να καταπλεύσουν στην περιοχή έχουν ήδη ενημερωθεί για την εξέλιξη αυτή, ενώ παράλληλα αναφέρει ότι η ενημέρωση γίνεται για τυχόν ενέργειες από τη μεριά των πλοιοκτητών.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.