ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 12:33

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Έτοιμες για μία ξεχωριστή εμπειρία στο Φάληρο οι Παναγιώτα Λύτρα και Εβίτα Γιαννοπούλου

0 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022, 12:58

Δύο νέες αθλήτριες του ατομικού γυναικών, η Παναγιώτα Λύτρα και η Εβίτα Γιαννοπούλου, ετοιμάζονται να διεκδικήσουν τη δική τους θέση πλάι στη διεθνή ελίτ της ρυθμικής γυμναστικής, μέσα από την συμμετοχή τους στο επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο: Στη διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως 20 Μαρτίου στο Φάληρο, με την συμμετοχή 70 κορυφαίων αθλητριών από 19 χώρες, οι Ελληνίδες εκπρόσωποι πρόκειται να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες.

Οι δύο πρωταθλήτριες άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις στο φετινό ντεμπούτο τους στο διεθνές γκραν πρι “Miss Valentine” στην Εσθονία, ωστόσο η προοπτική μιας εμφάνισης μπροστά στο ελληνικό κοινό θα έχει ξεχωριστή σημασία. Προπονήτριά τους είναι η Μορφούλα Ντώνα, ενώ τη γενική επίβλεψη και συντονισμό όλων των αθλητριών της Εθνικής ομάδας του ατομικού έχει η Νούλη Γιαννιτσοπούλου.

Το πρώτο χειροκρότημα το κέρδισαν, πάντως, κατά τη διάρκεια του 7ου Aphrodite Cup το περασμένο Σάββατο (12/03), πραγματοποιώντας εμφάνιση επίδειξης στο περιθώριο του αγωνιστικού προγράμματος, εν είδει πρόβας για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Το ξεκίνημα της χρονιάς στο “Miss Valentine” ήταν πολύ καλό. Αισθάνθηκα πολύ περήφανη για το χρυσό μετάλλιο που κέρδισα στις κορύνες και ενθουσιάστηκα βλέποντας από κοντά τις μεγάλες αθλήτριες και τον τρόπο που δουλεύουν. Κι εγώ από την πλευρά μου δούλεψα πολύ και τα κατάφερα. Νομίζω ότι οι κορύνες είναι το όργανο που μου πηγαίνει περισσότερο, επειδή μάλιστα μου αρέσει πολύ το πρόγραμμα που έχουμε ετοιμάσει. Σε όλα τα όργανα οι εκτελέσεις μου μπορούν να γίνουν καλύτερες μέσα από τους αγώνες και τις προπονήσεις. Έχουν αφιερώσει πολλές ώρες προσπάθειας», τόνισε η Παναγιώτα Λύτρα, για να συμπληρώσει με το βλέμμα στον προσεχή αγώνα:

«Στο Παγκόσμιο Κύπελλο περιμένω να κάνω μία εξίσου επιτυχημένη ή και ακόμα καλύτερη εμφάνιση. Θέλω να εκτελέσω σωστά τα προγράμματά μου και να προετοιμαστώ για τους μεγάλους αγώνες της χρονιάς, που θα είναι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τον Ιούνιο και το παγκόσμιο τον Σεπτέμβριο. Ευχαριστώ την προπονήτριά μου, που με στηρίζει σε ό,τι κι αν κάνω».

Από την πλευρά της, η Εβίτα Γιαννοπούλου δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενη που θα μπορέσω να αγωνιστώ σ’ ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Θα είναι η πρώτη μου συμμετοχή σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση στην κατηγορία γυναικών. Με πολλή δουλειά όλο αυτό τον καιρό, καταφέραμε να διακριθούμε στα τεστ που έγιναν και να πάρουμε το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Είναι μία σημαντική ανταμοιβή έπειτα από τα προβλήματα που αντιμετώπισα. Είχα μείνει λίγο πίσω στην προετοιμασία μου, αλλά θα γίνομαι καλύτερη μέσα από κάθε προπόνηση και από κάθε αγώνα. Με έχει βοηθήσει πολύ η προπονήτριά μου ώστε να ξεπεράσω όλες τις δυσκολίες και να έχω ανοδική πορεία».

Σε ό,τι αφορά στους στόχους της στη διοργάνωση, είπε: «Επιθυμία μου είναι να εκτελέσω σωστά τα προγράμματά μου σε όλα τα όργανα και να ευχαριστηθώ την συμμετοχή μου. Είναι πολύ σπουδαίο να εκπροσωπείς τα χρώματα της Εθνικής ομάδας σε έναν τόσο μεγάλο αγώνα. Δεν με αγχώνει καθόλου το γεγονός ότι θα αγωνιστούμε μπροστά στους Έλληνες φιλάθλους. Ίσα-ίσα, με ενθουσιάζει και γεμίζει χαρά και περηφάνια. Θέλω να ζήσω έντονα την εμπειρία αυτού του αγώνα».

«Περιμένουμε από την Παναγιώτα Λύτρα και την Εβίτα Γιαννοπούλου να έχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο άλλη μία εμφάνιση αντάξια των δυνατοτήτων τους, όπως έκαναν και στο φετινό ντεμπούτο τους στο “Miss Valentine”, όπου τα πήγαν εξαιρετικά. Βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου και θέλουμε οι αθλήτριές μας να παρουσιάζονται βελτιωμένες κάθε φορά, ώστε να φτάσουν με τις καλύτερες προϋποθέσεις στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ιουνίου και κατόπιν στο παγκόσμιο του Σεπτεμβρίου, που είναι και οι δύο μεγάλοι φετινοί αγωνιστικοί στόχοι. Εύχομαι καλή επιτυχία στην ελληνική ομάδα!», δήλωσε η υπεύθυνη Ατομικού και Τεχνική Σύμβουλος Ρυθμικής Γυμναστικής της Ε.Γ.Ο., Νούλη Γιαννιτσοπούλου.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής του Παλαιού Φαλήρου πραγματοποιείται από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία σύμφωνα με τις υψηλές προδιαγραφές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG), με συνδιοργανωτή τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και με Θεσμικούς Υποστηρικτές την Περιφέρεια Αττικής και την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε.. Η διοργάνωση έχει ως Κοινωνικό Εταίρο την Στέγη Θηλέων Παλαιού Φαλήρου «Άγιος Αλέξανδρος» και έχει την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ).

Παρούσες στη διοργάνωση θα δηλώσουν 29 αθλήτριες του ατομικού και επτά εθνικές ομάδες ανσάμπλ, εκπροσωπώντας συνολικά 19 χώρες και έχοντας προσκληθεί σύμφωνα με τα αυστηρά κριτήρια επιλογής που θέτει η FIG για την συμμετοχή στην «κλειστή» σειρά αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της διοργάνωσης:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ


15:00 - 16:30: Ατομικό Γυναικών | Α’ Όμιλος, 1ο σκέλος (Στεφάνι, Μπάλα)
16:45 - 18:15: Ατομικό Γυναικών | Β’ Όμιλος, 1ο σκέλος (Στεφάνι, Μπάλα)
18:30 - 19:00: Τελετή Έναρξης
19:00 - 19:45: Ανσάμπλ Γυναικών | 1ο σκέλος (5 Στεφάνια)

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ

15:00 - 16:30: Ατομικό Γυναικών | Β’ Όμιλος, 1ο σκέλος (Κορύνες, Κορδέλα)
16:45 - 18:15: Ατομικό Γυναικών | Α’ Όμιλος, 1ο σκέλος (Κορύνες, Κορδέλα)
18:45 - 19:20: Ανσάμπλ Γυναικών | 2ο σκέλος (3 Κορδέλες / 2 Μπάλες)
19:30 - 19:50: Απονομές Μεταλλίων (Σύνθετο Ατομικό Γυναικών, Σύνθετος Αγώνας Ανσάμπλ)

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ

15:00 - 15:32: Ατομικό Γυναικών | Τελικός: Στεφάνι
15:37 - 16:09: Ατομικό Γυναικών | Τελικός: Μπάλα
16:14 - 16:54: Ανσάμπλ Γυναικών | Τελικός: 5 Στεφάνια
17:00 - 17:30: Απονομές Μεταλλίων (Ατομικό: Στεφάνι, Μπάλα, Ανσάμπλ: 5 Στεφάνια)
17:30 - 18:02: Ατομικό Γυναικών | Τελικός: Κορύνες
18:06 - 18:46: Ατομικό Γυναικών | Τελικός: Κορδέλα
18:51 - 19:31: Ανσάμπλ Γυναικών | Τελικός: 3 Κορδέλες / 2 Μπάλες
19:36 - 20:06: Απονομές Μεταλλίων (Ατομικό: Κορύνες, Κορδέλα, Ανσάμπλ: 3 Κορδέλες / 2 Μπάλες)
20:06 - 20:25: Τελετή Λήξης 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.