ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 16:33

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οικονόμου: Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για την επιταγή ακρίβειας

0 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022, 16:52

Στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης νοικοκυριών κι επιχειρήσεων που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση την επόμενη εβδομάδα αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου, σημείωσε ότι όχι απλώς θα συνεχιστεί η οριζόντια στήριξη, αλλά θα ενισχυθεί.

Σε ό,τι αφορά στην τιμή της βενζίνης τόνισε ότι «έχει ξεφύγει επικίνδυνα» επισημαίνοντας ότι δε θα μείνει έξω από το πεδίο των κυβερνητικών παρεμβάσεων, «πάντοτε στο πλαίσιο λελογισμένων κινήσεων».

Σε σημερινό δημοσίευμά της, η Καθημερινή αναφέρει ότι στο πακέτο στήριξης της κυβέρνησης θα περιλαμβάνεται και η επιδότηση για τη βενζίνη και το πετρέλαιο θέρμανσης. Η ελάφρυνση δε θα αφορά στην οριζόντια μείωση φόρου, λόγω του δημοσιονομικού κόστους, αλλά θα στοχεύει στους οικονομικά ασθενέστερους.

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου προανήγγειλε ότι μέχρι τέλος της εβδομάδας θα ανακοινωθεί η έκτακτη καταβολή οικονομικής ενίσχυσης στα νοικοκυριά, η λεγόμενη «επιταγή ακρίβειας». «Ένα μεγάλο κομμάτι των απωλειών να αντικατασταθούν και θα δοθεί η δυνατότητα στα νοικοκυριά να ανταπεξέλθουν στις ανατιμήσεις», επισήμανε.

Μιλώντας για την αυριανή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «η Ελλάδα πηγαίνει με αυτοπεποίθηση στη συνάντηση αυτή, γιατί τα τελευταία δύο χρόνια το γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό μας αποτύπωμα έχει ενισχυθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και οι θέσεις της χώρας ταυτίζονται με το Διεθνές Δίκαιο».
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.